Itt az új BMW 5 Touring – a családapák álma – videóval

In auto, bemutató, bmw, család, hír, videó

              A limuzin után most megismerhetjük a BMW 5 kombit is. Az élő bemutató 2017 márciusában lesz a Genfi Autószalonon és júniusban kezdik árulni. A kombit is kicsit elnyújtották, nagyon jól áll neki, hogy még laposabb, szélesebb a sziluettje.

Sportosabb és harmonikusabb lett az orr alsó szekciója, ledesek a lámpák és ködlámpák. Ahogy a limuzin, a kombi is elvesztette kicsit bamba nézését. Most még markánsabban és határozottabban mered az elötte álló aszfaltra. Hátul a tetővonal nem nagyon módosult, szebb a hátsó lámpák íve. A hátsó szoknya és a kipufogók extravagánsabbak lettek. Nagyon klassz volt eddig is, most még egy kicsit klasszabb, de nincs Bangle féle dizájn robbanás, mondhatni nincs Bangle-jumping ( 🙂 )…

               A műszaki tartalom megegyezik a limuzinnal, amit korábban itt már megírtunk. Ami egy kombinál nagyon fontos, az az automata szintszabályozású hátsó futómű, ami az alapfelszereltség része. Opcionális a dimamikus lengéscsillaptás szabályzás, az aktív borulásgátló rendszer és az aktív hátsókerék-kormányzás.

               Sok futómű alkatrész és a csomagtérajtó aluminiumból, a futómű központi egységei és a karosszériaváz alumínium és nagy szilárdságú acél keverékéből készül. A könnyű anyagoknak, a hajtáslánc optimalizálásának és a legellenállás csökkentésének köszönhetően a fogyasztás és a károsanyag kibocsátás mintegy 11 százalékkal csökkent az előző modellhez képest  (azonos motor és hajtáslánc esetén).

               Belül nőtt a fej-, váll-, és lábtér, olyannyira, hogy a hátsó ülésen már három gyermekülés is elfér egymás mellett. Illetve hosszabbak az ülőlapok. Az első szélvédő, a tetőkárpit és a csomagtér pedig erősebb hangszigetelést kapott. A csomagtér 570 literre, ledöntött hátsó üléssel pedig 1700 literre nőtt. Az autó terhelhetősége pedig kb. 120 kg-mal gyarpodott. A hátsó üléstámla már gobnyomással is dönthető, a hátsó ablak külön is nyílik, a csomagtérajtó pedig elektromos, kéz nélkül is nyitható.

               A motorok megegyeznek a limuzinéval, van két benzines 530i és 540i xDrive, valamint két dízel, az 520d és 530d. Az 530i Stpetronic váltóval 6,5 másodperc alatt van százon. Az 540 xDrive 5,1 másodperc alatt ugrik százra. Az 520d nyugodtabb típus, ő 8 másodperc alatt kocogja a százas sprintet, ha manuális a váltónk, autómatával elég 7,8 másodperc neki is. Az 530d automatával 5,8 másodperc alatt van százon. xDrive-val a 0-100-as sprint lerövidül 5,6 másodpercre. Az 520d végsebessége 230 km/óra. A többi változat 250 km/h-ig gyorsul.

               A belső kütyüket és a biztonsági segédeket már szintén elsoroltuk a limuzinnál. Az 5-ös eddigi sikerei a 7. generációval várhatóan tovább szárnyal és gyarapítja a bajor gyártó sikereit és büdzséjét.

              Tekintsék meg az 5-ös kombiról készült videót:

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights