Frissítették az AUDI RS3 Sportbacket – videóval

             Új motor és még ütősebb külső, ennyi röviden az update lényege. Egy ilyen kis sportbackben 400 lóerő, az már valami. A Sedan után a Sportback is megkapta a frissítést, amit a Genfi Autószalonon fognak bemutatni. Az öt hengeres 2.5 TFSI-ből 400 lóerőt préseltek ki, ami 33 lóerős növekedést jelent, és 26 kg-gal könnyebb is az erőforrás, többek között az aluminium forgattyúsháznak köszönhetően. Nyomatékból sincs kevés, 480 Nm 1700 -as percenkénti fordulattól 5850-es fordulatig. Mindezeknek a paraméternek köszönhetően az RS3 4,1 másodperc alat van százon. Alapból a vésebesség 250km/h-ban van korlátozva, de kérésre 280 km/h-ig kitolják.

               A jobb keverékképzés érdekében kettős befecskendezést alkalmaznak, a szívócsonkba és az égéstérbe is fecskendeznek üzemanyagot. A kipufogó oldalon pedig a kipfogó szelepek nyitott állapotának idejét szabályozzák a gázpedál állástól és a fordulattól függően. Így alacsony fordulaton kisebb fogyasztást (NEDC mérés szerint 8,3 liter/100 km), pörgetve pedig közvetlenebb gázreakciót érnek el.

Nemrégiben írtunk a quattro hajtásról. Itt hét sebességes dupla kuplungos automata dolgozik együtt az összkerék hajtással, ahol elektro-hidraulikus több tárcsás kuplung osztja el az erőt a tengelyek között. Sportos használatkor több erőt ad hátra. Az Audi drive select része a quattro management, a kormányzás, a motor vezérlés, az álítható kipufogó szelep és az opcionális RS sport futómű adaptív lengéscsillapítóval. A sofőr ezek hangolását tudja változtatni comfort, auto és dinamyc módok között.

               A progresszív kormányzással, a négy lengőkaros hátsó futóművel és a 25 mm-es ültetéssel együtt fantasztikus az autó stabilitása, ami szükséges is ekkora teljesítményhez. Opcionálisan még karbon kerámia féktárcsák is választhatók.

               Az RS kívülről sem akarja eltitkolni erejét. A hatalmas méhrácsos matt fekete singlerame hűtőmaszk, az óriási levegőbelépők és az újradizájnolt szpoiler még erőteljesebbé és szélesebbé teszi az RS megjelenését. Hátul LED-es a lámpa, de rendelhető mátrix ledes tachnológiával is. A hátsó szekció megjelenésének javára válik még a finom tetőszpolier, a brutál diffuzór és a még hangsúlyosabb kipufogó végek.

               Belül a megszokott AUDI színvonal nem változott, és ez jót jelent. A középső info pulton helyet kapott egy turbo nyomás mérő,  egy olaj hőfok mérő és egy köridő mérő. Mindezek igen hasznosak, ha az ember pályára viszi kedvencét.

               Belül extra még a fekete nappa RS sport ülés, ami amelett, hogy jól tart és kényelmes, már csak ránézni is nagyon jó. Az AUDI infotainment rendszerét összekötötték az ismert Google alkalmazásokkal illetve képes kapcsolódni például az okostelefonunk naptárjához is. És hogy klassz zene mellett róhassuk a köröket, csapathassunk egy szerpentinen vagy csak csorogjunk este a tó partján, kapunk 705 watt összteljesítményű Bang & Olufsen hifit. A sok kütyü között az egyik leghasznosabb, ami a dugóban való araszoláskor megtartja a követséi távolságot, kvázi vezet helyettünk, tudja ezt egészen 65 km/h sebességig.

               Az RS 3 Sedan és az RS 3 Sportback 2017 áprilistól rendelhető és augusztustól kezdik leszállítani. A Sportback ára 54,600 EURO, a Sedan pedig 55,900 EURO-ba fog kerülni.

Végül tekintsenek meg egy kedvcsináló videót az RS3-ról:

Verified by MonsterInsights