Érkezik az új KIA Rio a kereskedésekbe – árlistával

In auto, hír

2017 első negyed évében indul az új Kia Rio forgalmazása. Az auto bemutatója a tavaly őszi Párizsi Autószalonon volt. Most, hogy mindjárt a kereskedésekben van, igazán jó ránézni a kis mokány harcosra, ami már egyáltalán nem hat esetlennek, mint elődje. Sőt, komoly, vagány stílusjegyeket öltött. Egyenes vonalak és sima felületek teszik nagyon határozottá a megjelenését. Elől a szabvány tigrisorr szélesebb, két oldalt felfelé ívelő lámpákban folytatódik. Az also levegőbelépők, ködlámpa kialakítás és szpoiler már-már versenypályára kívánkozik.

            Oldalról is kicsit nyújtottab a látvány – ez nem hinném, hogy a 15 mm-es nyúlásnak köszönhető – inkább az oldalt futó vonalak tehetik. A hátulja közel függőleges, kicsit a Polora emlékeztet, de jól áll neki.

            Egyébként a piaci induláskor nyolc színárnyalat és három féle alufelni lessz elérhető 15 – 17 colos méretben. Fontos info még, hogy Európában csak öt ajtós kivitel lessz kapható.

            A belső is igyényesebb, hívogatóbb let. Javult az anyaghasználat is. A műszerfal BMW-sen a vezető felé fordul, középen “lebegő” nagyfelbontású érintőképernyő található. Kevesebb lett a gomb, több lett a kapcsoló. Illetve rekeszből is sok van. A gyártó különös figyelmet fordított a menetzajok kiszűrésére, ennek érdekében komolyabb szigetelést és kifinomult szélterelőket alkalmazott. A csomagtartó egész jelentős, 325 literes, 37 literrel nagyobb az elődénél.

            Számomra legérdekesebb téma a motorok. Mindhez jár a Startstop rendszer illetve van még Eco és LFC (Low Fuel Consumption – Alacsony fogyasztás) csomag is.

            1.0 T-GDI benzines motor elérhető lessz 100 és 120 lóerővel. A 100 lóerős változat 4500 fordulat/perc, max nyomatéka pedig 172 Nm. Fogyasztása 4,5 l/100 km.(ECO csomaggal 4,3 l, LFC-vel pedig 4,1l/100 km). A 120 lovas változat 6000-es fordulaton adja le a max. teljesítményét, kombinált fogyasztása pedig 4,7 liter.

            Az 1,25 literes MPI  szívó benzines motor 84 lóerőt ad le 6000-es fordulaton, max. nyomatéka 122 Nm, alacsony gördülési ellenállású gumikkal a fogyasztása 4,7 liter, normal gumikkal 4,8 liter.

            Az 1,4-es szívó benzines 100 lóerős (6000 ford/perc) és 133 Nm a max. nyomatéka. Kombinált fogyasztása 5 liter/ 100 km.

            A dizel 1,4-es 77 vagy 90 lóerős lehet.

Az 1,25 literes és a 100 lóerős 1,0 T-GDI ötfokoztú, az 1,4-es 120 lovas és a két 1,4-es dizel hat sebességes váltót kapnak. Nem röpködnek a több száz lóerők, de 1150 kg körüli súly és 120 lóerő már kellemesen tud viselkedni.

            A biztonság tekintetében az EURO NCAP törésteszten az új Rio öt csillagot kapott, van gyalogos felismerős vészfékrendszer, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer.  A vásárlók külön megrendelhetik a 7 colos változatot Android Auto™ vagy Apple CarPlay™ funkciókkal, navigációs rendszerrel.

 

A navigációs rendszerrel elérhető Kia Connected Services online kapcsolódási csomag a legkülönfélébb információs szolgáltatásokat vonultatja fel, az élő forgalmi hírektől** a traffipax-térképig és figyelmeztetésig**, a turisztikai pontok keresésétől az időjárás előrejelzésig. A navigációs rendszerrel felszerelt gépkocsikhoz rendelhető Kia Connected szolgáltatást az autó megvásárlását követő hét éven át ingyenesen használhatják a tulajdonosok.

 

Végül pedig tekintsék meg az árlistát:

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights