Eladhatják az Opelt

In auto, autóipar, hír

A Reuters hírügynökség értesülései szerint az amerikai General Motors (GM) előrehaladott tárgyalásokat folytat a francia PSA konszernnel európai érdekeltsége, az Opel eladásáról.

Az Opel és a Peugeot már évekkel ezelőtt foglalkozott egy együttműködés kialakításának a lehetőségével, ebből azonban végül csak néhány modell közös gyártása valósult meg.

A Peugeot szóvivője a francia AFP hírügynökségnek megerősítette a General Motors vállalattal az együttműködés elmélyítéséről folyó tárgyalások tényét. Az Opel nem kommentálta az értesülést. 

Mindez a tranzakció azért is érdekes mert az Opel olyan stratégián dolgozott titokban, amely a márkát a General Motors elektromos autó divíziójává alakította volna át.

Magyarország szempontjából sem lényegtelen a döntés, GM szentgotthárdi üzemének jövője múlhat rajta, ahol 2015-ben 511 ezer, 2016-ban pedig már 630 ezer motort gyártottak, és több mint 1 400 embert foglalkoztattak. 

Kérdés hogyan teszi nyereségessé a céget a PSA mivel az Opelnek tavaly sem sikerült elérnie, hogy 1999 óta első alkalommal nyereséggel zárja az évet. 

Sok a bizonytalanság a tranzakcióval kapcsolatban, két részre szedik-e a vállalatot, mi lesz elektromos autó divízió sorsa, egyáltalán megvalósul-e az ügylet?

You may also read!

KIA EV9

A KIA új zászlóshajója, a letaglózó EV9

A héten mutatkozott be a KIA EV9, a márka új teljesen elektromos zászlóshajója. A dizájnt nagyon érzik mostanában a

Read More...
üzemanyag ár

Péntektől csökken a gázolaj, drágul a benzin nagyker ára

Pénteken újabb üzemanyagár változás jön, hasonlóan ellentétes irányú, mint a mai napra bejelentett.  A benzin beszerzési ára bruttó 8 forinttal

Read More...
rali szimulátor bajnokság

340 elrajtolt versenyző az idei első rali szimulátor bajnoki futamon

Negyedik szezonját kezdte meg a Hungarian Virtual Dirt Rally 2.0 Championship 2023. Ez az a bajnokság, amit a covid

Read More...
Verified by MonsterInsights