Eladhatják az Opelt

In auto, autóipar, hír

A Reuters hírügynökség értesülései szerint az amerikai General Motors (GM) előrehaladott tárgyalásokat folytat a francia PSA konszernnel európai érdekeltsége, az Opel eladásáról.

Az Opel és a Peugeot már évekkel ezelőtt foglalkozott egy együttműködés kialakításának a lehetőségével, ebből azonban végül csak néhány modell közös gyártása valósult meg.

A Peugeot szóvivője a francia AFP hírügynökségnek megerősítette a General Motors vállalattal az együttműködés elmélyítéséről folyó tárgyalások tényét. Az Opel nem kommentálta az értesülést. 

Mindez a tranzakció azért is érdekes mert az Opel olyan stratégián dolgozott titokban, amely a márkát a General Motors elektromos autó divíziójává alakította volna át.

Magyarország szempontjából sem lényegtelen a döntés, GM szentgotthárdi üzemének jövője múlhat rajta, ahol 2015-ben 511 ezer, 2016-ban pedig már 630 ezer motort gyártottak, és több mint 1 400 embert foglalkoztattak. 

Kérdés hogyan teszi nyereségessé a céget a PSA mivel az Opelnek tavaly sem sikerült elérnie, hogy 1999 óta első alkalommal nyereséggel zárja az évet. 

Sok a bizonytalanság a tranzakcióval kapcsolatban, két részre szedik-e a vállalatot, mi lesz elektromos autó divízió sorsa, egyáltalán megvalósul-e az ügylet?

You may also read!

Peugeot 408

Üveggömbbe zárt Peugeot 408 : Nem győzzük kapkodni a fejünket!

 Nemcsak forog, de forgás közben különböző szögekből mutatja meg az új Peugeot 408-at az az átlátszó üveggömb, amely ugyanolyan

Read More...
hivatásos sofőrök

Kiöregedőben vannak a hivatásos sofőrök, várják a fiatalokat

Mi lehet vonzó a kamionozásban a nagy fizetés mellett? Magyarországon sok szakma küzd a munkaerőhiány problémájával, nem kivétel ez alól

Read More...
okoszebra

Véget ért a nagy okoszebra-szavazás: több ezer szavazatot gyűjtött a győztes város

Hamarosan újabb magyar várost tesz biztonságosabbá a Generali a Biztonságért Alapítvány: a Generali alapítványa által indított és a Pearl

Read More...