Eladhatják az Opelt

In auto, autóipar, hír

A Reuters hírügynökség értesülései szerint az amerikai General Motors (GM) előrehaladott tárgyalásokat folytat a francia PSA konszernnel európai érdekeltsége, az Opel eladásáról.

Az Opel és a Peugeot már évekkel ezelőtt foglalkozott egy együttműködés kialakításának a lehetőségével, ebből azonban végül csak néhány modell közös gyártása valósult meg.

A Peugeot szóvivője a francia AFP hírügynökségnek megerősítette a General Motors vállalattal az együttműködés elmélyítéséről folyó tárgyalások tényét. Az Opel nem kommentálta az értesülést. 

Mindez a tranzakció azért is érdekes mert az Opel olyan stratégián dolgozott titokban, amely a márkát a General Motors elektromos autó divíziójává alakította volna át.

Magyarország szempontjából sem lényegtelen a döntés, GM szentgotthárdi üzemének jövője múlhat rajta, ahol 2015-ben 511 ezer, 2016-ban pedig már 630 ezer motort gyártottak, és több mint 1 400 embert foglalkoztattak. 

Kérdés hogyan teszi nyereségessé a céget a PSA mivel az Opelnek tavaly sem sikerült elérnie, hogy 1999 óta első alkalommal nyereséggel zárja az évet. 

Sok a bizonytalanság a tranzakcióval kapcsolatban, két részre szedik-e a vállalatot, mi lesz elektromos autó divízió sorsa, egyáltalán megvalósul-e az ügylet?

You may also read!

rally 2022 felfedezettje

Egy álmot élek meg!

Tegnap volt az Érd Arénában a Magyar Rally Országos Bajnokság 2022 Díjkiosztó Ünnepsége, ahol kategóriádban 3. helyen zártad a

Read More...
olcsóbb üzemanyag

Szerdától ismét csökkennek az üzemanyagárak

A novemberi hónap utolsó napján is csökkennek a hazai üzemanyagárak. A beszerzési árat tekintve a benzin bruttó 11 forinttal

Read More...
BMW 3.0 CSL

Az 50 éves BMW M Gmbh a BMW 3.0 CSL-lel ünnepel

A limitált verzióból 50 darab készül három hónap alatt gondos odafigyeléssel, sok kézi munkával. Az utastér szénszál-erősítésű műanyagból készül

Read More...