Eladhatják az Opelt

In auto, autóipar, hír

A Reuters hírügynökség értesülései szerint az amerikai General Motors (GM) előrehaladott tárgyalásokat folytat a francia PSA konszernnel európai érdekeltsége, az Opel eladásáról.

Az Opel és a Peugeot már évekkel ezelőtt foglalkozott egy együttműködés kialakításának a lehetőségével, ebből azonban végül csak néhány modell közös gyártása valósult meg.

A Peugeot szóvivője a francia AFP hírügynökségnek megerősítette a General Motors vállalattal az együttműködés elmélyítéséről folyó tárgyalások tényét. Az Opel nem kommentálta az értesülést. 

Mindez a tranzakció azért is érdekes mert az Opel olyan stratégián dolgozott titokban, amely a márkát a General Motors elektromos autó divíziójává alakította volna át.

Magyarország szempontjából sem lényegtelen a döntés, GM szentgotthárdi üzemének jövője múlhat rajta, ahol 2015-ben 511 ezer, 2016-ban pedig már 630 ezer motort gyártottak, és több mint 1 400 embert foglalkoztattak. 

Kérdés hogyan teszi nyereségessé a céget a PSA mivel az Opelnek tavaly sem sikerült elérnie, hogy 1999 óta első alkalommal nyereséggel zárja az évet. 

Sok a bizonytalanság a tranzakcióval kapcsolatban, két részre szedik-e a vállalatot, mi lesz elektromos autó divízió sorsa, egyáltalán megvalósul-e az ügylet?

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights