A Skoda a 13 milliomodik motor legyártását ünnepelte Mlada Boleslavban

In auto, autóipar, hír

Elkészült a 13 milliomodik motor Mlada Boleslavban és elkészült az első 1.0 TSI -is.

A 13 millimodik motor alkalmán jó kicsit visszatekinteni az 1895-ben alapított Skoda és a Mlada Boleslavi üzem kezdetéhez. Az első erőforrás egy 1,25 lóerős egy hengeres motor volt, ami Malada Boleslavban, a Laurin & Klement üzemben készült. Előzőleg Laurin és Klement ’Slavia’ kerékpárokat gyártottak. 1905-ben megalkották első automobiljukat, a ’Voiturette A’-t, amit egy 1005 cm3-es, víz hűtéses hét lóerős motor hajtott.

 

                1997-ben, hat évvel azután, hogy bekerültek a VW Csoportba a Skoda már a testvér márkákat is ellátta motorokkal Mlada Boleslavból.

                A most útjára indított 1.0 TSI (EA 211)  egy három hengeres, súlycsökkentésre optimalizált, kovácsolt hajtókarokkal és alumínium dugattyúkkal szerelt modern kis moci. A gyártó állítása szerint nincs szüksége kiegyenlítő tengelyre és egyéb kütyükre az egyenletes járáshoz.

                Napjainkban 2300 motor készül naponta Mlada Boleslavban és kb. 1400 embernek jelent színvonalas munkát és megélhetést a motor gyártó divízió.

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights