A General Motors eladta az Opelt a PSA-nak

In auto, autóipar, hír

Hetek óta tartó tárgyalássorozat végére került pont, mikor a General Motors eladta az Opelt a PSA-nak 2.2 milliárd euróért .

1.3 milliárd eurót ért az Opel mag üzelága, 900 millió euróba került a pénzügyi üzletág.

A vártnál magasabb vételár ellenére a Peugeot-Citroen befektetői örülhettek, hiszen a hivatalos hír megjelenése után emelkedtek a francia autógyártó részvényei.

A PSA csoport 1.7 milliárd eurós megtakarítást kíván elérni 2026-ra. Ezt javarészt gyártókapacitások csökkentésével, beszerzések összehangolásával, működési költségek csökkentésével kívánja megvalósítani.

A PSA csoport ezzel a lépéssel Európa második legnagyobb autógyártójává válik a Volkswagen után, a maga 16.6% részesedésével – megelőzve a szintén francia Renault-t.

Terveik szerint az új egyesült vállalat évente 5 millió autót gyárt majd és az 1999 óta veszteséges Opel és Vauxhall gyártása 2020-ra újra nyereséges lesz.

Érdekesség még az ügyletben, hogy a GM és a PSA-csoport együttműködik az elektromos hajtástechnológia fejlesztésében.

Az MTI közleménye szerint a francia PSA konszern tiszteletben tartja az amerikai General Motors idején kötött megállapodásokat és szerződéseket, ami az Opel szentgotthárdi üzemére is vonatkozik.

You may also read!

árpád hídi baleset

Mi akadályozhatta volna meg az Árpád hídi balesetet?

Az utóbbi tíz év alatt meghétszereződött a 180 kW-nál erősebb autók száma hazánkban, írja a Bank360.hu. Az ilyen autókkal

Read More...
drágább üzemanyag

Péntek előtt tankoljunk!

Nincs megállás az üzemanyagárakban. A benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is emelkedik péntektől, ami várhatóan a kutakon lévő

Read More...
Lexus LC 500

Ihletett különkiadás készült a legszebb Lexusból

Inspiration Series: így nevezi az LC 500 kupé és kabrió szigorúan limitált példányszámban készülő különkiadását a Lexus. Aki helyet

Read More...
Verified by MonsterInsights