A General Motors eladta az Opelt a PSA-nak

In auto, autóipar, hír

Hetek óta tartó tárgyalássorozat végére került pont, mikor a General Motors eladta az Opelt a PSA-nak 2.2 milliárd euróért .

1.3 milliárd eurót ért az Opel mag üzelága, 900 millió euróba került a pénzügyi üzletág.

A vártnál magasabb vételár ellenére a Peugeot-Citroen befektetői örülhettek, hiszen a hivatalos hír megjelenése után emelkedtek a francia autógyártó részvényei.

A PSA csoport 1.7 milliárd eurós megtakarítást kíván elérni 2026-ra. Ezt javarészt gyártókapacitások csökkentésével, beszerzések összehangolásával, működési költségek csökkentésével kívánja megvalósítani.

A PSA csoport ezzel a lépéssel Európa második legnagyobb autógyártójává válik a Volkswagen után, a maga 16.6% részesedésével – megelőzve a szintén francia Renault-t.

Terveik szerint az új egyesült vállalat évente 5 millió autót gyárt majd és az 1999 óta veszteséges Opel és Vauxhall gyártása 2020-ra újra nyereséges lesz.

Érdekesség még az ügyletben, hogy a GM és a PSA-csoport együttműködik az elektromos hajtástechnológia fejlesztésében.

Az MTI közleménye szerint a francia PSA konszern tiszteletben tartja az amerikai General Motors idején kötött megállapodásokat és szerződéseket, ami az Opel szentgotthárdi üzemére is vonatkozik.

You may also read!

forgalmi engedély

Elmob: bővíteni kellene a forgalmi engedélyt az elektromos járműveket azonosító legfőbb adatokkal

A Magyar Elektromobilitás Egyesület (Elmob) megfontolásra ajánlja az illetékes hatóságnak, hogy a forgalmi engedély adattartalmának legközelebbi felülvizsgálatakor bővítsék az

Read More...
Subaru Solterra

Öt csillagos törésteszt a pofás Subaru Solterra-nak – videóval

A Subaru Solterra európai változata öt csillagos minősítést ér el az Euro NCAP biztonsági tesztjén. Ez a Subaru 10.

Read More...
BMW i7

Gyönyörű fotók a BMW i7-ről műkedvelőknek

A vadonatúj BMW i7-es magyarországi piaci bevezetése alkalmából egy különleges fotósorozat készült az Operában az elektromos luxuslimuzinról, mely a

Read More...