A General Motors eladta az Opelt a PSA-nak

In auto, autóipar, hír

Hetek óta tartó tárgyalássorozat végére került pont, mikor a General Motors eladta az Opelt a PSA-nak 2.2 milliárd euróért .

1.3 milliárd eurót ért az Opel mag üzelága, 900 millió euróba került a pénzügyi üzletág.

A vártnál magasabb vételár ellenére a Peugeot-Citroen befektetői örülhettek, hiszen a hivatalos hír megjelenése után emelkedtek a francia autógyártó részvényei.

A PSA csoport 1.7 milliárd eurós megtakarítást kíván elérni 2026-ra. Ezt javarészt gyártókapacitások csökkentésével, beszerzések összehangolásával, működési költségek csökkentésével kívánja megvalósítani.

A PSA csoport ezzel a lépéssel Európa második legnagyobb autógyártójává válik a Volkswagen után, a maga 16.6% részesedésével – megelőzve a szintén francia Renault-t.

Terveik szerint az új egyesült vállalat évente 5 millió autót gyárt majd és az 1999 óta veszteséges Opel és Vauxhall gyártása 2020-ra újra nyereséges lesz.

Érdekesség még az ügyletben, hogy a GM és a PSA-csoport együttműködik az elektromos hajtástechnológia fejlesztésében.

Az MTI közleménye szerint a francia PSA konszern tiszteletben tartja az amerikai General Motors idején kötött megállapodásokat és szerződéseket, ami az Opel szentgotthárdi üzemére is vonatkozik.

You may also read!

FRT Rallye

Húsz éve a pályákon – FRT Rallye beharangozó

Balesete után a hétvégi FRT Rallye-n először ül Mitsubishibe a V-V Rally Racing párosa, a Strider Zoltán - Apkó

Read More...
BMW M8 Gran Coupé

Elindult a 625 lóerős a BMW M8 Gran Coupé sorozatgyártása

A négyajtós luxuskupé nagyteljesítményű hajtáslánc-változatának tömegtermelésével teljessé válik az új BMW 8-as sorozat modellpalettája. November első felében elkészültek a

Read More...
Felkészült a télre?

Felkészült a télre? Jövő héten rendőrök ellenőrzik

A téli átállással kapcsolatos fokozott ellenőrzést végeznek az autópályákon és a főutakon november 19. és 21. között a hatósági szakemberek

Read More...

Leave a reply: