A General Motors eladta az Opelt a PSA-nak

In auto, autóipar, hír

Hetek óta tartó tárgyalássorozat végére került pont, mikor a General Motors eladta az Opelt a PSA-nak 2.2 milliárd euróért .

1.3 milliárd eurót ért az Opel mag üzelága, 900 millió euróba került a pénzügyi üzletág.

A vártnál magasabb vételár ellenére a Peugeot-Citroen befektetői örülhettek, hiszen a hivatalos hír megjelenése után emelkedtek a francia autógyártó részvényei.

A PSA csoport 1.7 milliárd eurós megtakarítást kíván elérni 2026-ra. Ezt javarészt gyártókapacitások csökkentésével, beszerzések összehangolásával, működési költségek csökkentésével kívánja megvalósítani.

A PSA csoport ezzel a lépéssel Európa második legnagyobb autógyártójává válik a Volkswagen után, a maga 16.6% részesedésével – megelőzve a szintén francia Renault-t.

Terveik szerint az új egyesült vállalat évente 5 millió autót gyárt majd és az 1999 óta veszteséges Opel és Vauxhall gyártása 2020-ra újra nyereséges lesz.

Érdekesség még az ügyletben, hogy a GM és a PSA-csoport együttműködik az elektromos hajtástechnológia fejlesztésében.

Az MTI közleménye szerint a francia PSA konszern tiszteletben tartja az amerikai General Motors idején kötött megállapodásokat és szerződéseket, ami az Opel szentgotthárdi üzemére is vonatkozik.

You may also read!

Komoly összeggel mentené a német állam az autóipart

Közpénzből finanszírozott autóvásárlási kedvezmények bevezetését tervezi a német kormány a koronavírus-világjárványt megszenvedő autóipar támogatására, a Der Spiegel című hírmagazin

Read More...
Csomós Mixiék rally

Szabó Krisztián: Edzünk északon, versenyzünk délen – rally

Lazultak a korlátozások, ennek örömére Csomós Mixi és Nagy Attila pedig előkapta a Skoda Fabia R5-ösét. A május leginkább a

Read More...
2020-as Hyundai Ioniq Hybrid

A 2020-as Hyundai Ioniq Hybrid vs. Toyota Prius

A Hyundai Ioniq frissített külsővel, új belső terekkel és komolyabb biztonsági funkciókkal rendelkezik, így már a Prius vásárlók is

Read More...