Előszériás BMW X3-mal a jégen – videóval

     A BMW csapata – hogy extrém körülmények között próbálja ki a következő generációs X3-ast – elvitte az Északi sarkkör közelébe.

     A hatalmas jégmezők és a hó födte mellékutak remek lehetőséget biztosítottak a Driving Experience Control (Vezetési Élmény Kontroll),  és ennél fogva a maximális vezetési élmény és a lehető legbiztonságosabb vezetés finomhangolására. A teszt eredményeként a mérnökök az autó viselkedését elemezve még pontosabban össze tudták hangolni a vezetési segédeket, úgy mint a DSC (Dinamikus Stabilzációs Kontroll) vagy a DTC (Dinamikus Kipörgésgátló) működését. Ez is része annak a fáradhatatlan fejlesztői munkának, aminek köszönhető az, amit csak úgy nevezhetünk: BMW-s vezetési élmény.

Finomhangolás a biztonság és maximális kezelhetőség érdekében

      A végső téli tesztek tehát Svédország északi részén zajlottak az előszériás BMW X3-mal a jégen. Arjeplog kisváros környékén minden rendelkezésre állt, amire szükség volt: hideg, jég és hó. Arjeplog az Északi sarkkörtől 56 km-re délre fekszik Lappföldön. Rengeteg hó, mínusz húsz fok és hatalmas befagyott tavak fogadták a tesztelőket. A téli körülmények között bőséges alkalom nyílt a kormányzás, futómű és hajtás karakterisztikájának tesztelésére. Sor került az intelligens xDrive finomhangolására is, ami bizonyította, hogy nemcsak zseniális az úttartása a jeges felületen, de a variálható nyomaték elosztás következtében még agilisan is viselkedik az autó.

 

Jó az autónak, jó a léleknek

 

          Szóval a technika jól vizsgázott. De a képeket és a videót elnézve a tesztben résztvevőknek is biztosan szemet és lelket gyönyörködtető élményben volt részük a hideg ellenére. A táj is magával ragadó és egy – hang alapján biztos nem dízel – X3-mal csapatni a végetlen hó és jégmezökön, az sem akármilyen élvezet lehet. Ahogy hallani is lehet a videón, még a rénszarvasok is tetszésüket nyilvánították. Apropó, a rénszarvas hangját hallva az jutott eszembe, csak nem innen származik Csubakka hangja a Star Warsból?

 

 

 

Verified by MonsterInsights