Fényűzés SUV kivitelben – Bentley Bentayga Mulliner

Megunta, hogy csak ül a pénzén, vagy nem elég luxus az ön számára egy egyszerű Bentley Bentayga. Nem probléma, mert mindannyiunk kedvenc brit luxusautómárkája egy újabb pazar darab segítségével szabadíthatja meg a felesleges millióktól, a Bentayga legújabb változatával a Bentayga Mullinerrel. De a viccet félretéve miről is van szó? Az, hogy a Bentley a korábban a SUV-ok piacára betörő Bentayga új változatát még impozánsabbá, látványosabbá tette és persze sajnos ezzel együtt drágábbá is, hogy még több pénzt zsebeljen be az erre érdemes vevőktől. Mindenesetre, amit kaphatunk, az nem egy kispályás autócsoda, érdemes minden részletéről szót ejteni.

Elődjét követve ebben is minden apró részlet különlegességet és egyediséget sugároz, kívül belül ötvözve van hagyománnyal és modern technológiával. A szériához vadonatúj 22 colos felnik járnak, mellyel az egész autó erőt és nagyságot sugároz, míg a dupla tónusú festésével, azaz hogy a motorháztető és az utaskabin tetejének színe eltér az autó oldalának színétől, roppant impozáns és figyelemfelkeltő lesz. Ha pedig beülünk, akkor tátva marad a szánk. Minőségi bőr vagy egyedi hímzésekkel tarkított belső kárpitot, kézzel készült fa, vagy akár különleges intarzia berakást rendelhetünk a modellhez, mindent a saját elképzelésünk szerint.

Az üléskárpitozás is újdonság ennél a modellnél, hisz az első üléshuzatok eltérő színűek, mint a hátsók, így például, ha előlre fehér, hátra fekete bőr huzatot kérünk, akkor a belső tér egy csodás hófödte csúcsra emlékeztetheti az utast.

De ezek eddig csak külsőségek, még egy szó sem esett a számos extráról, amik szintén kiemelik ezt az autót az átlagos szabadidőautók közül. Hat különböző belső világítási móddal rendelkezik, kezdve az üdvözlő fényektől, az éjszakai menetvilágításig, 15 állítható fényerejű és színű lámpa van elhelyezve a belső különböző pontjain. Ha valaki utazás közben zenét szeretne hallgatni, ezt a The Naim neves brit cég által beszerelt 20 hangszóró garantálja a jó szórakozást. A könyöklőnél nem csak pohártartó van, amibe a legtörékenyebb kristálypoharat is elhelyezhetjük, hanem van még egy hűthető palacktartó. Ha ez sem elég, akkor extraként a csomagtartóba mini hűtőszekrényt és porcelánedények biztonságos szállítására is alkalmas tárolókat lehet rendelni egy kellemes tavaszi piknikhez. Nyáron ha egy tengerparti nyaralásra indulunk az ablakok gombnyomásra sötétíthetők, a napellenzők duplán kihajthatók, hogy zavartalan legyen az utunk. Télen pedig távirányítással előre felfűthtjük az autót, hogy induláskor már a jól megszokott hőmérsékeltű utastérbe szálljunk be. A vezetést is számos extrával könnyíti meg nekünk a Bentley. Parkoló asszisztenst, sávtartást segítő szolgáltatást, távolságmérőt, forgalomfigyelőt, szélvédőre vetíthető navigációs rendszert és, ami a világon egyedülálló új fejlesztést is, Dynamic Ride-t tartalmaz a Bentayga Mulliner. Ez egy olyan elektromosan vezérelt billenés stabilizátor, mely kanyarodáskor az oldalirányú erőket hivatott ellensúlyozni és garantálja, hogy az abroncsok mindig a lehető legnagyobb felülettel tapadjanak az úthoz, ezáltal stabilitást és biztonságot biztosítva.

Ehhez a luxushoz pedig nem akármilyen motor jár. Egy 600 lóerős W12-es 6 literes gépszörny van a motorháztető alatt, ami 4.1 másodperc alatt gyorsul nulláról százra és a végsebessége 301 km/h, amivel a világ jelenlegi leggyorsabb szabadidőautója a Bentley Bentayga Mulliner.

Ha pedig valaki még ezek után is kevesli a luxust, választható extraként a műszerfalon levő órát le lehet cserélni egy 196 elemből, kézzel összeszerelt precíziós Breitling svájci órára, természetesen választható színű aranyból, fekete ébenfa, vagy gyöngyház számlappal és nyolc picike gyémánttal díszítve. Mondjuk az alapmodell 70 milliós ára mellé ez az extra csupán plusz 40 millió forintba kerül, dehát ha már ilyen kocsit veszünk miért ne adjuk meg a módját? A pénz úgyis csak egy halom papírfecni, ez meg egy Bentley. Aki kedvet talált rá, márciusban a Genfi autókiállításon megtekintheti és áprilistől már meg is rendelheti. 😀

Verified by MonsterInsights