A Peugeot 3008 lett az Év Autója 2017-ben

In auto, autó kiállítás, autóipar, Car of the Year, Év Autója, hír

               A Genfi Autókiállításon jelentették be, hogy a Peugeot 3008 – a zsűri nagy részének kedvence – nyerte az Év Autója 2017 címet. Mindenki nagyon várta már, hogy zárul a megmérettetés. A hét döntős:

az Alfa Romeo Giulia,

a Citroen C3,

a Mercedes E osztály,

a Nissan Micra,

a Peugeot 3008,

a Toyota C-HR

vagy a Volvo S90/V90, a maga nemében mind zseniális autó. Szépségben az Alfa vitte a prímet, de a Volvo S90 is kiemelkedő.

               A Peugeot 319 pontot kapott a zsűritől. Az Alfa 296 ponttal lett a második, míg a harmadik helyezett E osztály 196 pontot ért el.

Miért a Peugeot?

               A Peugeot hatalmas hely kínálata, SUV-os megjelenése és praktikuma is hozzájárult a győzelméhez, mint ahogy az is, hogy elég populáris modellnek számít. A motorok tekintetében van két benzines: 1,2 literes három hengeres turbós 130 lóerővel és egy 1,6 THP 165 lóerővel. Dizelből elérhető 1,6 HDI 100 vagy 120 lóerővel, illetve a 2.0 HDI 150 vagy 180 lóerővel. A jövőt tekintve ígérnek még egy plug-in hibridet benzin motorral.

Komoly siker ez az amúgy is felfelé ívelő PSA-nak!

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights