A  Mercedes-AMG elvitte a show-t Genfben: GT Concept

In auto, autó kiállítás, bemutató, elektromos autók, hír, koncepció autó

A Mercedes-AMG bemutatta Genfben a GT Conceptet

 

            A GT Concept minden izében kiemelkedőre sikerült. A fantasztikus vonalvezetésű négy ajtós kupét egy ultramodern V8-as benzinmotor és egy nagy teljesítményű elektromotor hajt. A gyorsulás pedig 3 másodperc alatt van.

 

Fantsztikus dizájn

 

               Az autó külseje egészen különleges. Teljesen futurisztikus, emellett hozza a Mercedes márkaarculatot és még konzervatív értelemben is autó szerű. Ez az autó biztos sok dizájn díjat fog hazavinni.

A Mercedes-AMG bemutatta Genfben a GT Conceptet
Showcar Mercedes-AMG GT Concept

               Az elején akkora a hűtőmaszk és a levegő belépők, hogy tovább már nem lehetne növelni. A harapni készükő szörny szemei agresszívan hunyorítanak. Alul a karbon szpoiler jól harmonizál az autó metál bordójával. A motorháztető domborulatai is a gépháztető alatti izomerőtől duzzadtak ki.

A Mercedes-AMG bemutatta Genfben a GT Conceptet
Showcar Mercedes-AMG GT Concept

        Oldalról is teljes a harmónia. A fény a felületeken együtt játszik a szélcsatornában tökéletesre formált idomokon tovasikló légárammal. Az alufelnik amúgy giccs parádét jelentenének, de ebben a kontextusban csak nagyon jól mutatnak. A tükröt helyettesítő kamerák kicsit kilógnak a nagy harmóniából. Nem volt más raktáron? A hátsó tetővonal és annak lezárása is gyönyörű. Mondjuk én már nem biztos hogy kényelmesen utaznék hátul. Ezért kellene nekem vezetni!

A Mercedes-AMG bemutatta Genfben a GT Conceptet
Showcar Mercedes-AMG GT Concept

A hátuljában is az a legjobb, hogy van itt diffuzor, levegő nyílás, középső hatszög kipufogó, és mégis egységesen adja ki.

 

Futurisztikus világítás

 

           A “nano active fibre technológia” igazán jövőbemutató világítás megoldás. Ezek a lámpák nagyban hozzájárulnak a GT felejthetetlen megjelenéséhez.

 

“EQ Power+” meghajtás

 

Az “EQ Power+” technológia a Forma 1-ből származik. A 4.0 literes V8 biturbó egy erőteljes elektromotorral van megtoldva, ami nagyon közvetlen reakciót és óriási összteljesítményt eredményez. A 0-100 sprint kevesebb, mint három másodperc alatt megvan. Az AMG performance 4MATIC+ összkerékhajtással az elektromotor a hátsó kerekeket direktben hajtja de a4MATIC+ rendszer minden kerékre külön szabályozza, hogy mekkora nyomaték kerüljön. Az autó akku csomagja könnyebb és nagyobb teljesítményű a ma elterjedteknél és moduláris, variálható.

            A GT képes csak elektromos vagy csak benzines üzemmódban haladni, de a legoptimálisabbat a kettő kombinációjakor nyújta. Tekintsék meg a rövid videót:

You may also read!

Peugeot 408

Üveggömbbe zárt Peugeot 408 : Nem győzzük kapkodni a fejünket!

 Nemcsak forog, de forgás közben különböző szögekből mutatja meg az új Peugeot 408-at az az átlátszó üveggömb, amely ugyanolyan

Read More...
hivatásos sofőrök

Kiöregedőben vannak a hivatásos sofőrök, várják a fiatalokat

Mi lehet vonzó a kamionozásban a nagy fizetés mellett? Magyarországon sok szakma küzd a munkaerőhiány problémájával, nem kivétel ez alól

Read More...
okoszebra

Véget ért a nagy okoszebra-szavazás: több ezer szavazatot gyűjtött a győztes város

Hamarosan újabb magyar várost tesz biztonságosabbá a Generali a Biztonságért Alapítvány: a Generali alapítványa által indított és a Pearl

Read More...