Az Audi a Genfi Autókiállításon

In auto, autó kiállítás, autóipar, bemutató, hír

Hat modellel nyitott az Audi a Genfi Autókiállításon. Itt mutatták be a Q8 sport conceptet, amit egy 3.0 literes V6 TSFI és egy enyhe(?) hybrid rendszer mozgat. Leleplezték az RS 5 Coupe-t, az RS model Gran Turismoját. Fellebbent a fátyol az RS 5 DTM-ről, ami az új szezonnak több mint 500 lóerővel vág neki. Bemutatták még a RS 3 Sportbacket és az SQ5 TSFI-t. Az A5 Sportback g-tron pedig a gazdaságosság jegyében gázzal megy.

 

Audi Q8 sport concept

A full-size kategóriás koncepció auto élvezetes vezetést igér. A 3.0 literes V6 -os TSFI-re világujdonság ként akasztottak egy elektromos kompresszort és megtoldották egy “enyhe” hybrid rendszerrel. A 476 lóerő és a 700 Nm nyomaték mindenképpen jól mutat, és a gyorsulásnak is jót tesz. A 100 km/h megvan 4,7 másodperc alatt, a végsebesség pedig 275 km/h. Az auto hatótávja is igen komoly: 1200 km.

az Audi a Genfi Autókiállításon
The new Audi RS5 Coupé, Geneva International Motor Show 2017.

Audi RS 5 Coupe

A megújult 2.9 TFSI V6 biturbo 450 lóerőt és 600 Nm-t (az előd 170 Nm-mel tudott kevesebbet ) présel ki magából. A 0-100 3,9 másodperc alatt van meg, a csúcs sebesség pedig RS dynamic csomaggal 280 km/h-ig kitolható. A hatalmas erőt nyolc sebességes tiptronic váltó és a legandás Quattro hajtás szabadítja sz aszfaltra 40:60 arányban. Az auto formája a tökéleteshez közelít, a tervezők az Audi 90 quattro IMSA GTO-ból merítettek ihletet. Elől a hatalmas singleframe és levegőbelépők szippantják be a tekintetet. Hátul a diffúzor és az ovális kipufogó végek dominálnak.

az Audi a Genfi Autókiállításon
Audi RS 5 DTM (2017)

Audi RS 5 DTM

Az Audi versenyautója is nagyon jól néz ki. A verseny szabályoknak való megfelelés ellenére is átjön az új RS dizájn nyelv. A 4.0 literes V8 500 lóerő felett tud, a felnikre a Hankook puhább keverékből teszi a gumikat, ami gyorsabb köröket eredményezhet.

 

az Audi a Genfi Autókiállításon
The Audi RS 3, Geneva International Motor Show 2017.

Audi RS 3 Sportback

Az RS 3 Sportback új 2.5 literes öt hengeres TFSI motorja kerek 400 lóerőt és 480 Nm-t tud, ami elég ahhoz, hogy az auto 4,1 másodperc alatt ugorjon százra. Itt is láthatunk nagy singleframe-t és hatalmas levegőbelépőket, amire szükség is van. Hátul szép a finom tető szpoiler, a diffuzór itt is oval kipufogó végekkel alkot frappáns zárszót. Az öt henger hangjának maximális élvezetében segít még az állítható kipufogó szelep.

az Audi a Genfi Autókiállításon
The Audi SQ5 TFSI, Geneva International Motor Show 2017.

Audi SQ5 TFSI

Az SQ5 TFSI-t már láthatta Detroitban a nagyérdemű. A Q5 csúcs modelljét 3.0 literes turbós V6-os mozgatja 354 lóerővel és 500 Nm nyomatékkal. A százas sprint így 5,4 másodpercet vesz igénybe. Opcionálisan kérhető hozzá légrugós futómű állítható magassággal. A S modellségéből fakadóan van benne Alcantara sport ülés, LED világítás, és jár hozzá 20 colos alufelni.

 

az Audi a Genfi Autókiállításon
The Audi A5 g-tron, Geneva International Motor Show 2017.

Audi A5 Sportback g-tron

Az A3 és A4 után az A5 Sportback is képes földgázzal üzemelni. A 2.0 TFSI 170 lóerős és a tankja 19 kg gáz befogadására képes a kb. 500 km megtételére alkalmas CNG-vel. Ehhez jön a 25 literes benzin tank, a kettő együtt elég 950 km-re. Az A5 gázból 3,8 kg-ot eszik 100 km-re, a károsanyag kibocsátása 100 g CO2-nek felel meg kilométerenként.

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights