Az Audi a Genfi Autókiállításon

In auto, autó kiállítás, autóipar, bemutató, hír

Hat modellel nyitott az Audi a Genfi Autókiállításon. Itt mutatták be a Q8 sport conceptet, amit egy 3.0 literes V6 TSFI és egy enyhe(?) hybrid rendszer mozgat. Leleplezték az RS 5 Coupe-t, az RS model Gran Turismoját. Fellebbent a fátyol az RS 5 DTM-ről, ami az új szezonnak több mint 500 lóerővel vág neki. Bemutatták még a RS 3 Sportbacket és az SQ5 TSFI-t. Az A5 Sportback g-tron pedig a gazdaságosság jegyében gázzal megy.

 

Audi Q8 sport concept

A full-size kategóriás koncepció auto élvezetes vezetést igér. A 3.0 literes V6 -os TSFI-re világujdonság ként akasztottak egy elektromos kompresszort és megtoldották egy “enyhe” hybrid rendszerrel. A 476 lóerő és a 700 Nm nyomaték mindenképpen jól mutat, és a gyorsulásnak is jót tesz. A 100 km/h megvan 4,7 másodperc alatt, a végsebesség pedig 275 km/h. Az auto hatótávja is igen komoly: 1200 km.

az Audi a Genfi Autókiállításon
The new Audi RS5 Coupé, Geneva International Motor Show 2017.

Audi RS 5 Coupe

A megújult 2.9 TFSI V6 biturbo 450 lóerőt és 600 Nm-t (az előd 170 Nm-mel tudott kevesebbet ) présel ki magából. A 0-100 3,9 másodperc alatt van meg, a csúcs sebesség pedig RS dynamic csomaggal 280 km/h-ig kitolható. A hatalmas erőt nyolc sebességes tiptronic váltó és a legandás Quattro hajtás szabadítja sz aszfaltra 40:60 arányban. Az auto formája a tökéleteshez közelít, a tervezők az Audi 90 quattro IMSA GTO-ból merítettek ihletet. Elől a hatalmas singleframe és levegőbelépők szippantják be a tekintetet. Hátul a diffúzor és az ovális kipufogó végek dominálnak.

az Audi a Genfi Autókiállításon
Audi RS 5 DTM (2017)

Audi RS 5 DTM

Az Audi versenyautója is nagyon jól néz ki. A verseny szabályoknak való megfelelés ellenére is átjön az új RS dizájn nyelv. A 4.0 literes V8 500 lóerő felett tud, a felnikre a Hankook puhább keverékből teszi a gumikat, ami gyorsabb köröket eredményezhet.

 

az Audi a Genfi Autókiállításon
The Audi RS 3, Geneva International Motor Show 2017.

Audi RS 3 Sportback

Az RS 3 Sportback új 2.5 literes öt hengeres TFSI motorja kerek 400 lóerőt és 480 Nm-t tud, ami elég ahhoz, hogy az auto 4,1 másodperc alatt ugorjon százra. Itt is láthatunk nagy singleframe-t és hatalmas levegőbelépőket, amire szükség is van. Hátul szép a finom tető szpoiler, a diffuzór itt is oval kipufogó végekkel alkot frappáns zárszót. Az öt henger hangjának maximális élvezetében segít még az állítható kipufogó szelep.

az Audi a Genfi Autókiállításon
The Audi SQ5 TFSI, Geneva International Motor Show 2017.

Audi SQ5 TFSI

Az SQ5 TFSI-t már láthatta Detroitban a nagyérdemű. A Q5 csúcs modelljét 3.0 literes turbós V6-os mozgatja 354 lóerővel és 500 Nm nyomatékkal. A százas sprint így 5,4 másodpercet vesz igénybe. Opcionálisan kérhető hozzá légrugós futómű állítható magassággal. A S modellségéből fakadóan van benne Alcantara sport ülés, LED világítás, és jár hozzá 20 colos alufelni.

 

az Audi a Genfi Autókiállításon
The Audi A5 g-tron, Geneva International Motor Show 2017.

Audi A5 Sportback g-tron

Az A3 és A4 után az A5 Sportback is képes földgázzal üzemelni. A 2.0 TFSI 170 lóerős és a tankja 19 kg gáz befogadására képes a kb. 500 km megtételére alkalmas CNG-vel. Ehhez jön a 25 literes benzin tank, a kettő együtt elég 950 km-re. Az A5 gázból 3,8 kg-ot eszik 100 km-re, a károsanyag kibocsátása 100 g CO2-nek felel meg kilométerenként.

You may also read!

forgalmi engedély

Elmob: bővíteni kellene a forgalmi engedélyt az elektromos járműveket azonosító legfőbb adatokkal

A Magyar Elektromobilitás Egyesület (Elmob) megfontolásra ajánlja az illetékes hatóságnak, hogy a forgalmi engedély adattartalmának legközelebbi felülvizsgálatakor bővítsék az

Read More...
Subaru Solterra

Öt csillagos törésteszt a pofás Subaru Solterra-nak – videóval

A Subaru Solterra európai változata öt csillagos minősítést ér el az Euro NCAP biztonsági tesztjén. Ez a Subaru 10.

Read More...
BMW i7

Gyönyörű fotók a BMW i7-ről műkedvelőknek

A vadonatúj BMW i7-es magyarországi piaci bevezetése alkalmából egy különleges fotósorozat készült az Operában az elektromos luxuslimuzinról, mely a

Read More...