A BMW a Genfi Autókiállításon

In auto, autó kiállítás, bemutató, bmw, elektromos autók, hír

Dr. Ian Robertson egy BMW 530e-vel gurult a színpadra, amelyről elmondta, csak 1,9 litert fogyaszt a Co2 kibocsátása pedig 44 g/km. Ezzel indított a BMW a Genfi Autókiállításon. Az 530e a hatodik tagja az iPerformance családnak. Az ötös előző generációjából több mint 2,4 millió darabot adtak el.

A BMW a Genfi Autókiállításon
BMW 5 Touring

Utána beosont egy 5 Touring, amiről itt írtunk korábban és aminek vitathatatlan érdemei is méltatásra kerültek. Megtudhattuk, hogy ez a leginkább „connected” autó az egész szegmensben, ami a nagyon elfoglalt üzletembereknek igen hasznos. Valamint ez a legsportosabb és leggazdaságosabb is.

A BMW a Genfi Autókiállításon
BMW 5 Touring

Azt meg kell hagyni, hogy gyönyörű az autó főleg ebben a kék színben. Júniusban kezdik az értékesítését.

A BMW a Genfi Autókiállításon
BMW 4 Gran Coupe, M4 Coupe, 4 Convertible

Aztán jöttek a 4-esek. Mondhatni három négyes. BMW M4 Coupe, 4 Convertible és a 4 Gran Coupe. Az M4 Coupe gázpedálját meg is rugdalta kicsit Ian Robertson úr, ami igazán fület gyönyörködtető volt. Megtudhattuk, a 2013-as bevezetés óta több mint 400.000 4-est adtak el. A frissítésnél a fő szempontok  még több tekintély, még több elegancia, exluzivitás és sportosság volt. A külsőségek mellet megújult a futómű és még dinamikusabbak lettek a négyesek.

A BMW a Genfi Autókiállításon
BMW i8 Frozen Black Edition

Ezután a kivetítőn láthattunk egy i8 Frozen Black Edition-t.

A Rolls-Royce

Majd jött Peter Schwarzenbauer és egy Rolls Royce Ghost Black Badge. Sajnos ezen a modellen az látszik, hogy a márkához régen köthető elveket félreteszik és legfontosabb a maximális profit szerzés. A jelmondat: a Rolls Royce sötét oldala. Igazándiból nem szívesen találkoznék ilyen Rolls tulajdonosával egy sötét sikátorban.

Miniből 2016-ban 360.233 darabot értékesítettek. Idén nyáron jön a Mini Countryman plug-in hibrid. 2018-ban pedig jön az elektromos Mini. BMW motorokból 2016-ban 145.032 példányt tudtak eladni, ez 5,9 %-os növekedés az előző évhez képest. Ebben a szezonban pedig 14 új motor modellt ígért Schwarzenberger úr. 2020-as céljuk a 200.000 eladott motorkerékpár.

A BMW a Genfi Autókiállításon

A BMW jövője

Harald Krüger úr a jövőről beszélt. A fő csapásirányok az önvezető technológia, a connectivite, az elektromos hajtás és a mobilitás szolgáltatások. Idén 100.000 elektromos autót akarnak eladni és 40 önvezető autót fognak tesztelni városi körülmények között. Szó volt még arról, hogy a BMW több mint autó és a sok kommunikációs fejlesztés következtében tényleg részévé válik a tulajdonosok életének.

You may also read!

Újraindul a Moszkvics gyártása

A nyugati autógyártók teljesen elengedték Oroszország autóiparát az Ukrán invázió után. A szankciók miatt az orosz vállalatok nehezen tudják

Read More...
autót 150 ezerért

Autót 150 ezerért? Ne már!

Autót venni szerintem élvezetes dolog. De 150.000 forintért? Á, inkább spórolj még, vagy vegyél fel hitelt! Hitelt? Kösz,nem! Hátha

Read More...
gumi elektromos autóra

Új Vredestein négy évszakos gumi kifejezetten elektromos autókra

Az Apollo Tyres a mai napon bemutatja a Vredestein Quatrac Pro EV-t, amely Európa első, kifejezetten akkumulátoros elektromos és

Read More...