A BMW a Genfi Autókiállításon

Dr. Ian Robertson egy BMW 530e-vel gurult a színpadra, amelyről elmondta, csak 1,9 litert fogyaszt a Co2 kibocsátása pedig 44 g/km. Ezzel indított a BMW a Genfi Autókiállításon. Az 530e a hatodik tagja az iPerformance családnak. Az ötös előző generációjából több mint 2,4 millió darabot adtak el.

A BMW a Genfi Autókiállításon
BMW 5 Touring

Utána beosont egy 5 Touring, amiről itt írtunk korábban és aminek vitathatatlan érdemei is méltatásra kerültek. Megtudhattuk, hogy ez a leginkább „connected” autó az egész szegmensben, ami a nagyon elfoglalt üzletembereknek igen hasznos. Valamint ez a legsportosabb és leggazdaságosabb is.

A BMW a Genfi Autókiállításon
BMW 5 Touring

Azt meg kell hagyni, hogy gyönyörű az autó főleg ebben a kék színben. Júniusban kezdik az értékesítését.

A BMW a Genfi Autókiállításon
BMW 4 Gran Coupe, M4 Coupe, 4 Convertible

Aztán jöttek a 4-esek. Mondhatni három négyes. BMW M4 Coupe, 4 Convertible és a 4 Gran Coupe. Az M4 Coupe gázpedálját meg is rugdalta kicsit Ian Robertson úr, ami igazán fület gyönyörködtető volt. Megtudhattuk, a 2013-as bevezetés óta több mint 400.000 4-est adtak el. A frissítésnél a fő szempontok  még több tekintély, még több elegancia, exluzivitás és sportosság volt. A külsőségek mellet megújult a futómű és még dinamikusabbak lettek a négyesek.

A BMW a Genfi Autókiállításon
BMW i8 Frozen Black Edition

Ezután a kivetítőn láthattunk egy i8 Frozen Black Edition-t.

A Rolls-Royce

Majd jött Peter Schwarzenbauer és egy Rolls Royce Ghost Black Badge. Sajnos ezen a modellen az látszik, hogy a márkához régen köthető elveket félreteszik és legfontosabb a maximális profit szerzés. A jelmondat: a Rolls Royce sötét oldala. Igazándiból nem szívesen találkoznék ilyen Rolls tulajdonosával egy sötét sikátorban.

Miniből 2016-ban 360.233 darabot értékesítettek. Idén nyáron jön a Mini Countryman plug-in hibrid. 2018-ban pedig jön az elektromos Mini. BMW motorokból 2016-ban 145.032 példányt tudtak eladni, ez 5,9 %-os növekedés az előző évhez képest. Ebben a szezonban pedig 14 új motor modellt ígért Schwarzenberger úr. 2020-as céljuk a 200.000 eladott motorkerékpár.

A BMW a Genfi Autókiállításon

A BMW jövője

Harald Krüger úr a jövőről beszélt. A fő csapásirányok az önvezető technológia, a connectivite, az elektromos hajtás és a mobilitás szolgáltatások. Idén 100.000 elektromos autót akarnak eladni és 40 önvezető autót fognak tesztelni városi körülmények között. Szó volt még arról, hogy a BMW több mint autó és a sok kommunikációs fejlesztés következtében tényleg részévé válik a tulajdonosok életének.

Verified by MonsterInsights