Az új BMW 5-ös limuzin nyerte az idei legfényesebb iF terméktervezési díjat – Sajtóközlemény

In auto, bmw, hír, sajtóközlemény

A szakmai zsűri a lenyűgöző üzleti modell mellett a BMW Group négy tanulmányát és a Designworks öt innovatív alkotását is díjjal ismerte el.

2017-ben a BMW Group öt formai megoldása hódította el a nemzetközileg elismert iF terméktervezési díjat. A szakmai zsűri az innovatív dizájn és a jövőbe mutató technológia páratlan egyesítéséért a MINI VISION NEXT 100 tanulmányautót, a Rolls-Royce VISION NEXT 100 tanulmányautót, a BMW Motorrad VISION NEXT 100 motorkerékpár-tanulmányt és a BMW Concept X2 tanulmányautót is kitüntette a „Mobilitás” kategória profi koncepciókat megillető trófeájával. A „Sorozatgyártású gépkocsik” kategória hőn áhított „iF Gold Award 2017” terméktervezési díját az új BMW 5-ös limuzin kapta, amellyel a szakmai zsűri újfent elismerte a BMW formatervezői részlegének kiváló munkáját.

A BMW Group teljes körű leányvállalataként működő Designworks a mobilitás, az életmód, a felhasználói élmény és a sport kategóriákban összesen öt dizájn-alkotásáért vehette át idén az iF terméktervezési díjat. A fényes trófeákkal a szakmai zsűri a Puma X-CAT DISC sportcipőt, a REVLON Pro sminkecset-kollekcióját, a John Deere járműgyártó vállalattal közösen kifejlesztett 1050K Crawler lánctalpas kotrógépet, a 2016-os Paralimpiai Játékokra készített BMW Racing verseny-kerekesszéket, valamint a Head-Up kijelzővel felszerelt BMW Vision Ride bukósisak-koncepciót ismerte el.

A díjakat 2017. március 10-én, az iF Design Awards Night 2017 gálaesten adták át, amelynek immáron hatodik alkalommal a BMW Welt adott otthont. Az iF terméktervezési díjakat a világ legnívósabb dizájn-elismerései között tartják számon, amelyek az elmúlt évtizedekben a kiváló minőségű formatervezői munka védjegyeivé váltak. Az 1953-ban alapított díjjal azon termékeket tünteti ki a szakmai zsűri, amelyek az esztétikus megjelenésen és a látványos formai megoldásokon túl innovációs értékekkel is bírnak, ergonómiailag kifinomultak, funkcionalitásuk kézzelfogható és előállításuk környezetbarát.

Az új BMW 5-ös limuzin nyerte az idei legfényesebb iF terméktervezési díjat

Az új BMW 5-ös limuzin „iF Gold Award 2017” terméktervezési díja

A nemzetközileg elismert dizájn-szakértőkből álló, 58 fős szakmai zsűri idén úgy döntött, hogy az innovatív dizájn-megoldások globális összefogására specializálódott német szervezet, az International Forum Design (iF) legmagasabb szintű elismerését, a „Sorozatgyártású gépkocsik” kategória hőn áhított „iF Gold Award 2017” terméktervezési díját az új BMW 5-ös limuzinnak ítéli oda, a modell innovatív koncepciójáért, valamint egyszerre dinamikus és elegáns formai kialakításáért.

Indoklásában a szakmai zsűri mindenekelőtt a sportos dizájn letisztultságát, a karosszéria és az utastér márkahű stílusjegyeit, illetve a kisugárzás és a vezetési élmény közötti tökéletes párhuzamot emelte ki.

A „Mobilitás” kategória profi koncepcióinak járó iF terméktervezési díjjal 2017-ben a BMW Group négy tanulmányát tüntették ki:

Az új BMW 5-ös limuzin nyerte az idei legfényesebb iF terméktervezési díjat

Nagyvárosi mobilitás a felhasználó igényei szerint: a MINI VISION NEXT 100 tanulmányautó

A MINI évtizedek óta a nagyvárosi emberek legideálisabb, egyszerre lendületes és rugalmas mobilitási partnere. A digitalizáció ugrásszerű térnyerésével és az intelligens járműkapcsolatok folyamatos bővülésével szinte napról napra változik a minket körülvevő világ, a nagyvárosi mobilitás jövőjét érintő kulcsfontosságú kérdésekre így a MINI a MINI VISION NEXT 100 tanulmányautóval kívánja megadni a választ. Vajon a jövő nagyvárosai biztosítanak majd elegendő helyet ahhoz, hogy a vezetés élmény maradjon? Milyen formában ölt majd testet a MINI által fémjelzett „ötletes helykihasználás”? És miként reagál a MINI a minket körülvevő, digitalizált és hálózatba kapcsolt világ kihívásaira? A MINI VISION NEXT 100 tanulmányautó középpontjában a személyes mobilitás elősegítése és bolygónk erőforrásainak átgondolt használata áll. A koncepció a „Minden MINI az én MINI-m” („Every MINI is my MINI”) mottó égisze alatt kelt életre, a közösségi autómegosztásban rejlő lehetőségekre helyezve a legfőbb hangsúlyt. A jövőbe mutató elképzelés szerint a MINI minden percben az ügyfél rendelkezésére áll majd és kért időpontra magától a megjelölt helyszínre érkezik, az ügyfél személyes ízlésére, érdeklődésére és igényeire szabott megjelenéssel, illetve tulajdonságokkal.

Az új BMW 5-ös limuzin nyerte az idei legfényesebb iF terméktervezési díjat

Luxus színvonalú mobilitás a jövőből: a Rolls-Royce VISION NEXT 100 tanulmányautó

A Rolls-Royce VISION NEXT 100 tanulmányautó a brit luxusautó-gyártó első olyan koncepciója, amelyet kizárólag a jövő elképzelései szerint váltottak valóra, a luxus színvonalú mobilitást helyezve a középpontba. A Rolls-Royce VISION NEXT 100 tanulmányautó a minden téren személyre szabható, átfogó Rolls-Royce élmény megtestesítője, amely hamisítatlan stílusjegyekkel elégíti ki a műértő ügyfelek jövőbeni igényeit és vágyait. A brit luxusautó-gyártó víziója szerint a Rolls-Royce modelljei a jövőben is kézzel készülnek majd, az ügyfelek személyes preferenciái szerint, a legnemesebb anyagok felhasználásával. A kompromisszumoktól mentes tanulmány teljes mértékben automatizált vezetésre képes, miközben a technológia egy zéró emissziójú, tisztán elektromos hajtásláncra épül. Az utasok a futurisztikus, ámde minden részletében kézzel készített „Szentélyben” foglalhatnak helyet, a gondtalan utazásról pedig „Eleanor”, a Rolls-Royce ügyfelének virtuális asszisztense gondoskodik. A Rolls-Royce VISION NEXT 100 tanulmányautó a jelenben láttatja a luxus színvonalú mobilitás jövőjét.

Az új BMW 5-ös limuzin nyerte az idei legfényesebb iF terméktervezési díjat

Kiút a hétköznapokból: a BMW Motorrad VISION NEXT 100 motorkerékpár-tanulmány

A digitális világ nyújtotta előnyöket kihasználva a BMW Motorrad VISION NEXT 100 motorkerékpár-tanulmány vadonatúj szintre emeli a motorkerékpározás hamisítatlan élményét, amelyet a jövőben a határtalan szabadság lebilincselő érzése jár majd át. A koncepció a motoros, a jármű és a környezet közötti intelligens járműkapcsolati hálózatnak köszönhetően előre érzékeli a balesetveszélyes forgalmi szituációkat, a BMW Motorrad ügyfelének így sem bukósisakra, sem védőruhára nincs szüksége. Mint ilyen, a BMW Motorrad VISION NEXT 100 motorkerékpár-tanulmány a motorozás valaha átélt legszabadabb élményét közvetíti, hiszen a gyorsulás, a folyamatos légáramlat és a karnyújtásnyi közelségben elhúzó táj minden pillanatban jelen van.

Az új BMW 5-ös limuzin nyerte az idei legfényesebb iF terméktervezési díjat

Újdonság a kompakt szegmensben: a BMW Concept X2 tanulmányautó

A BMW Concept X2 tanulmányautó a kupé-sziluettek lendületes dizájnnyelvezetét a BMW X modellcsalád robosztus felépítésével egyesíti, amely a prémium kompakt szegmens vadonatúj, izgalmakkal teli ösvényét vetíti előre. A BMW Concept X2 tanulmányautó egyedisége a koncepció arányaiban is visszaköszön: amíg a hatalmas keréktárcsák és a két részre osztott karosszéria stílusjegyei a BMW X modellcsaládra jellemző sokoldalú funkcionalitást nyomatékosítják, addig a hosszú tengelytávolság, az elnyújtott tetővonal, a rövid túlnyúlások és a meredeken lejtő C-oszlopok kifinomult egysége a vadonatúj modell lendületes, áramvonalas karakterét kelti életre.

A BMW Group rendezvényszervező részlegéről

Mintegy húsz különböző méretű és elhelyezkedésű, tetszőlegesen kombinálható helyszínével a BMW Group Event Forum elnevezésű rendezvényszervező részlege még a leglátványosabb események vízióját is képes valóra váltani. A BMW Welt és a BMW Múzeum évről évre több mint félezer rendezvénynek ad otthont. 2016-ban, a bajor prémiummárka centenáriumi évében a BMW Group klasszikus autókkal foglalkozó divíziója, a BMW Group Classic visszatért abba a teljes körűen felújított és modernizált épületegyüttesbe, ahonnan a BMW legendás története száz évvel ezelőtt útnak indult. A létesítményben, ahol a bajor gyártó annak idején beindította repülőgép-hajtóműveket előállító gyártósorait, jelenleg három különálló, egyenként harminc ember befogadására alkalmas rendezvényterem is található, a gyár egykori csarnoka pedig mára egy négyszáz fős díszteremmé avanzsált. A BMW legnagyobb rendezvényhelyszíne a müncheni központ közvetlen szomszédságában álló BMW Welt, amely futurisztikus és hamisítatlanul egyedülálló építészeti stílusával már első ránézésre rabul ejti a fantáziát. A szervezők a több ezer négyzetméternyi területen elterülő, többszintes komplexumban szinte bármilyen térbeli koncepciót létre tudnak hozni, az ügyfelek felejthetetlen élményéről pedig professzionális technikai felszerelés és felkészült személyzet gondoskodik.

 

A Designworks dijnyerte termékei:

Az új BMW 5-ös limuzin nyerte az idei legfényesebb iF terméktervezési díjat
Puma X-CAT DISC sportcipő
Az új BMW 5-ös limuzin nyerte az idei legfényesebb iF terméktervezési díjat
REVLON Pro sminkecset-kollekció
Az új BMW 5-ös limuzin nyerte az idei legfényesebb iF terméktervezési díjat
John Deere 1050K Crawler lánctalpas kotrógép
Az új BMW 5-ös limuzin nyerte az idei legfényesebb iF terméktervezési díjat
BMW Racing verseny-kerekesszék
Az új BMW 5-ös limuzin nyerte az idei legfényesebb iF terméktervezési díjat
BMW Vision Ride bukósisak-koncepció

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights