Bemutatkozott az új Honda Civic Type R

In auto, autó kiállítás, bemutató, hír

      Néhány napja bemutatkozott az új Honda Civic Type R a Genfi Autókiállításon. A 2.0 literes VTEC turbó 320 lóerőt és 400 Nm-t ad le. Az új Type R-t úgy fejlesztették, hogy a legjobban teljesítsen a hot-hatch szegmensben – utcán és pályán egyaránt. A Honda erőgépét 2017 nyarán kezdik értékesíteni.

Újragondolt 2.0 literes VTEC Turbo motor 6 sebességes kézi váltóval

      A 2.0 literes VTEC Turbot, az előző Type R többszörös díjnyertes szívét optimlaizálták és finomhangolták, így most 320 lóerőt és 400 Nm nyomatékot ad le. A gázreakció és a vezethetőség is javult, hála a tökéletesített motorvezérlő beállításoknak. A letisztult és precíz hat sebességes kézi váltót tovább javították egy “rev match” (“megfelelő fordulat”?) vezérlő rendszerrel, így biztosítva a kompromisszum mentes, intim kapcsolatot a Type R és a sofőr között.

Bemutatkozott az új Honda Civic Type R
2017 Civic Type R

Merevebb kasztni és újrahangolt futómű

      Az új Type R megkapta az új Civic könnyebb és egyben merevebb kasztniját, plusz további ragasztásokat kapott a kulcs területeken. Az előző Type R-hez képest a mostani változat kasztnija 38 %-kal mervebb. A sima hatchback első Macpherson sutóműve új geomatriát kapott, minimalizálva a kormányzásra ható nyomatékot (torque steer) és maximalizálva a sportos kezelhetőséget. Hátul az új független multi-link futómű az alap Civic-ből jön, de a lengőkarok itt nagy szilárdságúak.

Bemutatkozott az új Honda Civic Type R
2017 Civic Type R

Tovább fejlesztett vezetési módok

      A továbbfejlesztett vezetési módok nagyobb használhatóságot kölcsönöznek az új Type R-nek az előző szériához képest. Az új “Conmfort” állás, az agilis “Sport” és a pályára optimalizált “+R” egyaránt. Mindegyik választás módosítja az aqaptív lengéscsillapítókat, a kormány erőt, a váltás érzetet és a gázreakciót egyaránt.

Bemutatkozott az új Honda Civic Type R
2017 Civic Type R

Tovább finomított aerodinamika a nagy sebességű stabilitás érdekében

      Az új Type R még átfogóbb aerodinamikai csomagot kapott, beleértve a Simább alját, az első szoknyát, a könnyített hátsó szárnyat és a tető végén levő vortex generátorokat. Az izmos, agresszív kasztnié a legjobb “lift and drag” egyensúly a szegmensben, így érve el még nagyobb stabilitást nagy tempónál.

Európában készül, exportálják a jelentősebb piacokra világszerte

     Az új Type R gyártása 2017 nyarán Angliában, Swindonban indul. Innen exportálják az európai piacokra, de Japánba és az USA-ba is. Az Észak-Amerikai megjelenése az első alkalom lessz, hogy Honda emblémás Type R-t árusítank ott hivatalosan.

Tekintség meg a gyári kedvcsinálót:

You may also read!

forgalmi engedély

Elmob: bővíteni kellene a forgalmi engedélyt az elektromos járműveket azonosító legfőbb adatokkal

A Magyar Elektromobilitás Egyesület (Elmob) megfontolásra ajánlja az illetékes hatóságnak, hogy a forgalmi engedély adattartalmának legközelebbi felülvizsgálatakor bővítsék az

Read More...
Subaru Solterra

Öt csillagos törésteszt a pofás Subaru Solterra-nak – videóval

A Subaru Solterra európai változata öt csillagos minősítést ér el az Euro NCAP biztonsági tesztjén. Ez a Subaru 10.

Read More...
BMW i7

Gyönyörű fotók a BMW i7-ről műkedvelőknek

A vadonatúj BMW i7-es magyarországi piaci bevezetése alkalmából egy különleges fotósorozat készült az Operában az elektromos luxuslimuzinról, mely a

Read More...