Némó nyomában a Smart Forsea-vel – koncepció a Smarttól

Némó nyomában a Smart Forsea-vel

        Új koncepcióautót mutatott be április elsején a Daimler AG csoport kisautó gyártója, a Smart. A tavaly bemutatott Smart Forrail után, mely közúton és vasúton egyaránt közlekedik, a mostani Forsea modell az első kétéltű kocsi a gyártótól. Földön, vízen egyaránt gond nélkül közlekedik. Így teljesülhet minden autós vágya, hogy a vezetés ne korlátozódjon csak az aszfaltra.

 

Némó nyomában a Smart Forsea-vel

        Ha éppen egy szép tengerparti szerpentinen autózunk és meglátunk egy csinos lakatlan szigetet, akkor nyugodtan forduljunk le az útról és látogassuk meg. A hivatalos bemutatót nyárra tervezik Olaszországban és nem akármilyen túrával fog debütálni, a Szicíliai tengerszoroson fogja átvinni az utasait. A Forsea a következő lépés a kétéltű autózás már csaknem 100 éves történelmében. A legtöbb fejlesztés eddig hadászati célból történt, a mostani lenne az első civil piacra dobott jármű. A fejlesztésben az olasz székhelyű Foccacia Group vállalt oroszlánrészt. Ez a csoport a saját fejlesztésű kisbuszáról híres. Abba nem akármit, egy jól felszerelt komplex konyhát szereltek be, amivel egy kisebb éttermet lehet ellátni finom ételekkel.

Nyári teszt a Messinai öbölben

        Ezen a nyáron fog végre összeérni sok év munkája. Ekkor uyganis a Forsea a Messinai öbölből kihajózik, majd partot ér Villa San Giovanni városában Szicília szigetén. Hála a vízi dinamikában végzett kutatásoknak és az innovatív technológiának a kerekek 35 fokos szögben bedönthetők, így vízi közlekedésben akár a 10 csomós (18km/h) sebességet is el tudja érni a kétéltű. Emellett fejlett navigációs rendszer, precíz kormányzás és stabilizáló rendszer van telepítve egy Fortwo méretű autóba.

Apró luxus

         Külsőre is elég pofás, 2 fő kényelmesen elfér benne, nyitott tetejével és fölső keresztszárnyával egy klasszikus motorcsónakra emlékeztet. A Focaccia csoport, a Smart olasz partnere pedig egy apró hűtőszekrényt és jégkockatartót szerelt be a kis “aucsónakba”, hogy egy forró nyári napon is élvezetes legyen a hajókázás, kocsikázás. Nagyon izgalmasnak tűnik ez a koncepció, remélem mindenki várja, hogy egy ilyet lásson átkelni az Adrián és remélem senkiben nem keltett gyanút az a tény, hogy a hírt a gyártó április elsején közölte….

Verified by MonsterInsights