Némó nyomában a Smart Forsea-vel – koncepció a Smarttól

In auto, autóipar, bemutató, hír, koncepció autó
Némó nyomában a Smart Forsea-vel

        Új koncepcióautót mutatott be április elsején a Daimler AG csoport kisautó gyártója, a Smart. A tavaly bemutatott Smart Forrail után, mely közúton és vasúton egyaránt közlekedik, a mostani Forsea modell az első kétéltű kocsi a gyártótól. Földön, vízen egyaránt gond nélkül közlekedik. Így teljesülhet minden autós vágya, hogy a vezetés ne korlátozódjon csak az aszfaltra.

 

Némó nyomában a Smart Forsea-vel

        Ha éppen egy szép tengerparti szerpentinen autózunk és meglátunk egy csinos lakatlan szigetet, akkor nyugodtan forduljunk le az útról és látogassuk meg. A hivatalos bemutatót nyárra tervezik Olaszországban és nem akármilyen túrával fog debütálni, a Szicíliai tengerszoroson fogja átvinni az utasait. A Forsea a következő lépés a kétéltű autózás már csaknem 100 éves történelmében. A legtöbb fejlesztés eddig hadászati célból történt, a mostani lenne az első civil piacra dobott jármű. A fejlesztésben az olasz székhelyű Foccacia Group vállalt oroszlánrészt. Ez a csoport a saját fejlesztésű kisbuszáról híres. Abba nem akármit, egy jól felszerelt komplex konyhát szereltek be, amivel egy kisebb éttermet lehet ellátni finom ételekkel.

Nyári teszt a Messinai öbölben

        Ezen a nyáron fog végre összeérni sok év munkája. Ekkor uyganis a Forsea a Messinai öbölből kihajózik, majd partot ér Villa San Giovanni városában Szicília szigetén. Hála a vízi dinamikában végzett kutatásoknak és az innovatív technológiának a kerekek 35 fokos szögben bedönthetők, így vízi közlekedésben akár a 10 csomós (18km/h) sebességet is el tudja érni a kétéltű. Emellett fejlett navigációs rendszer, precíz kormányzás és stabilizáló rendszer van telepítve egy Fortwo méretű autóba.

Apró luxus

         Külsőre is elég pofás, 2 fő kényelmesen elfér benne, nyitott tetejével és fölső keresztszárnyával egy klasszikus motorcsónakra emlékeztet. A Focaccia csoport, a Smart olasz partnere pedig egy apró hűtőszekrényt és jégkockatartót szerelt be a kis “aucsónakba”, hogy egy forró nyári napon is élvezetes legyen a hajókázás, kocsikázás. Nagyon izgalmasnak tűnik ez a koncepció, remélem mindenki várja, hogy egy ilyet lásson átkelni az Adrián és remélem senkiben nem keltett gyanút az a tény, hogy a hírt a gyártó április elsején közölte….

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights