Baleset válogatás a nagyvilágból – avagy hogy ne vezessünk! – videó

In auto, biztonság, videó
Baleset válogatás

       Az alábbi videó végignézését mindenkinek javaslom. Nem azért, hogy szörnyölködjünk vagy rosszabb kedvünk legyen. Inkább azért, hogy lássuk meg, hogy ne vezessünk. Mindenkinek vannak feszültebb napjai, vagy nagyon sürgős dolga, amikor úgy gondolja, sietnem kell. De nem éri meg kockáztatni. Ebben a válogatásban a nem jól megválasztott sebesség szinte mindegyik balesetnél vétkes. E fölé sorolandó a kaszkadőrök kategóriája, és még egy szinttel feljebb helyezhető a fogalmatlanok kasztja. Ellenük nincs védelem, csak a nagyon magasan képzett őrangyalok személyében.

       Szóval ha gyorsabban megyünk, az mindig veszélyes és nem igazán éri meg. Gondoljunk csak bele! Mindenképpen oda kell érnünk! Nyomjuk a gázt, gyorsabban megyünk a megengedettnél, vagy amit a körülmények, útviszonyok, látási viszonyok megengednének. Egy fél órás útnál ezzel kb. 5-6 percet nyerhetünk. De ha nem jön össze? Ha karambolozunk? Lehet, hogy órák múlva sem érünk oda. Az autónk kuka lesz. Legalábbis jobb esetben. A rosszabb forgatókönyv szerint mentővel is elhagyhatjuk a helyszint. Tovább nem fokozom. Ezekhez még hozzájön a rengeteg traffipax. Szóval nyugi, nyugi!

Baleset válogatás

https://www.youtube.com/watch?v=X7FTOYFx6nw

 

      Az ebben a rövid videóban összetört autók értékét is megérné összeszámolni, az is könnyen elvehetné a gazdasági személeltű gyorshajtók kedvét a száguldozástól. De egy sárvédőt vagy futómű alkatrészt még csak-csak kicseréltet az ember. De ugyanez egy kulcs csonttal már sokkal nehezebb. Sőt Bélán vagy Krisztinán még a kilométert sem lehet visszatekerni, hogy jobban eladható legyen a munkaerő piacon. Szóval vigyázzunk magunkra, had pihenjenek az őrangyalok!

 

You may also read!

Peugeot 205

Negyven éves a Peugeot 205

Minden nagy kultúrközösség történetében szerepel egy mitikus alak, aki megmenti népét a fenyegető hanyatlástól, és kiutat mutat a viszontagságok

Read More...
Rebenland Rallye

Mesébe illő környezetben

Nehéz, de annál izgalmasabb ausztriai versenyen van túl a Solid Racing Team Ladás párosa, a Kállai Tamás – Szilassy

Read More...
olcsóbb gázolaj

Péntektől olcsóbb lesz a gázolaj nagyker ára

A Brent olaj árának zuhanása kapcsán nagyobb mértékű üzemanyagár csökkenésre számítottunk, de lássuk a tényeket. Péntektől a benzin nagykereskedelmi

Read More...