Hyundai i30 N-el száguldoztak a Nürburgringen

In auto
Hyundai i30 N

             A gyártáshoz nagyon közeli Hyundai i30 N-t teszteltek a Nürburgringen. A Hyundai két autóval fog résztvenni az ADAC Zurich 24 órás megbízhatósági versenyen májusban. Az i30 N az első modellje a Hyundai sportos N almárkájának. Egy ilyen i30 N-nel vettek részt április 8-án a VLN ( Veranstaltergemeinschaft Langstreckenpokal Nürburgring) megbízhatósági versenyen a Zöld Pokolban. Ez a verseny tulajdonképpen felkészülést jelent a május végi ADAC Zürich 24 órás versenyre, amin a Hyundai két autóval fog indulni. A Hyundai mérnökei igyekeznek a tökélyre hegyezni az autó teljesítményét ezen események segítségével is,mire az sorozatgyártásab kerül az évé vége felé.

 

Értékes teszt kilométerek verseny tempóban

               A többi gyártóval ellentétben a Hyundai az i30 N-t a gyártáshoz nagyon közeli állapotban hagyva küldte, küldi a ringbe, így ezek a megmértettetések nagyon étrékes teszt környezetet jelentenek.

               Albert Biermann, a Hyundai Motor Jármű Tesztelés és Nagy Teljesítményű Jármű Fejlesztés Részlegének a vezetője elmondta: “Azt szeretnénk, hogy a nagy teljesítményű márkánknak tekintélyes verseny előélete legyen. És ehhez nagyon fontos, hogy minimális módosításokkal versenyezzünk. A Nürburgring, ahol az i30 N futott, jelentős tesztelési, futómű fejlesztési környezetet jelentett.”

Hyundai i30 N

Mit takar a kasztni?

     A két Zürichben induló autó 2.0 literes turbó motort és 6 sebességes manuális váltót rejt. Ez a hajtás teljesen megyegyezik a széria i30 N-ével. Egyébként a Nürburgringen a Hyundai mérnökei egy 3600 m2-es teszt központot uralnak, ahol az i30N finomítása is zajlott.

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights