Chatenet – avagy a kicsi kocsi újra száguld

In auto, autó kiállítás, autóipar, hír
Chatenet - avagy a kicsi kocsi újra száguld

    Az idei AMTS-en találtunk egy nagyon érdekes standot, a Chatenet-ét. Itt picike, de nagyon jó külsejű, igényes autók voltak kiállítva. Végül is Szabóová Lindát, a cseh cég munkatársát sikerült mikrofonvégre kapnunk, akit arról kérdeztem, mit is láthatunk a standjukon.

 

    Szaboóvá Linda vagyok. A francia Chatenet márka csehországi képviseletének munkatársa. Ezek az autók abban különlegesek, hogy AM kategóriájú jogosítvánnyal lehet őket vezetni. 45 km/óra sebességre vannak korlátozva, és azért ilyen közkedveltek,  mert már 17 éven aluli fiatalok is tudják őket vezetni.

Jellemzően milyen motor van bennük?

Két hengeres dízel motor. 4 Kw a teljesítményük és három liter a fogyasztásuk.

 

Chatenet – avagy a kicsi kocsi újra száguld

45-nél tudna többet is menni?

Igen, hogyha a korlátozást kivesszük belőlük, akkor 100, 110-el is mennek.

Nálunk biztos sokan ki fogják venni.

(Nevetés) Igen, gondolom, de nem erre van tervezve.

Persze. Én is csak vicceltem… Mennyi az áruk?

Chatenet - avagy a kicsi kocsi újra száguld

 

Alap felszereltséggel 12.000 eurónál kezdődik. De nagyon sok féle extra kiegészítőt lehet hozzá rendelni. Igazából teljesen személyre lehet szabni, kinek ahogy tetszik színben, anyagban, felszereltségben.

Rendszám kötelezettsége van?

Igen, van rendszám kötelezettsége, de ez még kialakulóban van.

Emlékeztek? Volt az a Puli nevezetű kezdeményezés. Az is hasonló kategóriában próbálkozott, de az elég „egyszerű” volt. A tiétek elég minőséginek tűnik.

Chatenet - avagy a kicsi kocsi újra száguld

Igen. Német tesztelésen esett át és kategóriájának legbiztonságosabb autója. Nagyon kis helyes kocsi, „nagy” csomagtér, kellemes dizájn.

Mentél már vele?

Akkor mentem vele, mikor hoztuk be őket.

És milyen?

Aranyos. Nagyobbhoz vagyok hozzászokva de én már elmúltam 17 éves.

Hol lehet egy ilyet kipróbálni, akár tesztelni?

Ez még folyamatban van. Szeretnénk Budapesten is nyitni, de még nem tudjuk a részleteket. De a közeljövőben ez meg fog történni. Csak 2016-tól működünk Csehországban és Szlovákiában, úgyhogy most szeretnénk erre is jönni.

A központunk Csehországban, Prágában van, de nagyon mobilisak vagyunk. Most is, mikor jöttünk ide, az autópályán leszólítottak minket és megbeszéltünk egy kocsi vételt, annyira tetszett nekik. Szóval vasárnap, amikor megyünk vissza a kiállításról, akkor Pozsonyban fogjuk megmutatni nekik, ott fogják kipróbálni.

Nagyon szépen köszönöm!

Mi is köszönjük szépen!

 

A Chatenet autóriól itt olvashatnak bővebben.

You may also read!

Peugeot 106 Rallye

Elképesztő összeget kértek ezért a közel 30 éves Peugeot 106-osért

Nem véletlen a magas ár, ugyanis a típus legkeresettebb változatáról, az első szériás Rallye-ról van szó, ráadásul teljesen felújított

Read More...
Mitropa Kupa

Csodás toszkán hétvége

Fontos tapasztalatokkal és Mitropa pontokkal tért haza a Merencsics Árpád – Istovics Gergő duó a hétvégi Rally Internazionale del

Read More...
AutoWallis

A Magyar Kajak-Kenu Csapat hivatalos mobilitási szolgáltatója lett az AutoWallis Csoport

A Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel kötött együttműködési megállapodást az AutoWallis Csoport, így a magyar tőzsde autós vállalata lesz 2024-ig a

Read More...