Bemutatták az új Buick Enclave-t  – 7 személyes elegancia

In auto, autó kiállítás, autóipar, bemutató, család, USA
Bemutatták az új Buick Enclave-t

       Bár Magyarország útjain nem nagyon találkozhatunk vele, érdemes kitekinteni, mi a trendi a tengeren túl? A Buick Enclave vonalvezetése kifejezetten kellemes, kedves a szemnek. Nekem nagyon tetszik, hogy nem próbálja rejtegetni méreteit, de nem is akar morcos autópálya behemót lenni a 7 személyes családi autó.

Bemutatták az új Buick Enclave-t

        Természetesen az orr – ami után egy ekkora monstrum következik – tekintélyesen magasodik a tükörben, de nem sejtet rossz szándékot. Ennek az orrnak igazán erős a karaktere. Köszönheti ezt az impozáns hűtőrácsnak a dekoratív króm disszel és emblémával. Ez a rész picit visszamutat a ’60-as évekre, amikor igazán emlékezetes, a dizájn irányát meghatározó amerikai autók készültek. Szépen szűkülnek a fényszórók, a ködlámpák üregei, és az orr lemez mind egy középpont felé mutatnak, ott csúcsosodnak ki. Szerintem briliáns megoldás.

Bemutatták az új Buick Enclave-t
2018 Buick Enclave

         Oldalról azért kicsit bálnás az Enclave – 5,2 métert nem lehet eltitkolni – de a domborulatok és homorú részek jól kiadják és oszlatják az unalmat. Az övvonal is szépen kunkorodik felfelé, majd záródik a bumeráng formával. A tető vonala, illetve az autó egész sziluettje – a nagy méret ellenére – dinamikus és elegáns. Az alufelnik egyszerűek, de szépek. Érdekes megfigyelni, hogy a kerekek hat csavarral vannak rögzítve.

          A hátsó szekció is nagyon harmonikus, itt is jók a befelé szűkülő lámpák. Nálam külön jó pont a két kipufogó vég formája, szóval szép lett.

A belső

Bemutatták az új Buick Enclave-t
2018 Buick Enclave

        Nézzük a belsőt. A forma és a praktikum itt is jó pontszámot kapna, de a műszerfal kicsit maradinak tűnik. Bár árat csak később fogunk tudni, a gyáriak a méreteket többek között az Audi Q7-tel, illetve az Infiniti QX60-nal hasonlítgatják. Azért azoknak a belseje kicsit feljebb van pozícionálva. Mindegy, azért itt sincs semmi baj, csak az ember nem hőköl tőle hátra. Meg kell említenünk abelső teret, ami hatalmas.

 

     

Bemutatták az új Buick Enclave-t
2018 Buick Enclave

Illetve plusz pont a rendkívül jól variálhatóság. Itt is megjelenik az aktív zaj kioltás, és ha igazán jó zenét akarunk, rendelhető tíz hangszórós Bose Premium hifi rendszer. A folyamatos online elérhetőségről az OnStar 4G LTE Wi-Fi rendszer gondoskodik.

Bemutatták az új Buick Enclave-t
2018 Buick Enclave

 

Mi hajtja?

               Az 5,2 méter hosszú és két tonnás Enclavet egy 3.6 literes V6-os motor mozgatja. A V6-os 302 lóerőt és 353 Nm-t tud. Az első kerekes változatnak 7,2 másodperc kell 60 Mph-ig ( 96 km/h), az összkerekes 7,5 másodperc alatt van 96 km/h-n. A váltó egy kilenc sebességes Hydra-Matic automata. Elől MacPherson, hátul pedig öt lengőkaros futóművet találunk.  éÉs amit külön selling point ként említenek, az a vontatási képesség. A gyári vontató csomaggal ez a Buick 2267 kg-ot vontathat, ami pont elég ahhoz, hogy kedvenc 21 lábas sport hajónkat hurcolászhassuk kedvenc kikötőnkbe…

Biztonság

               Az alapfelszereltség része a hátsó kamera, a hátrafelé történő parkolási segéd és a hét légzsák. Viszont rendelhető balesetveszély előre jelző, hátsó kereszt forgalom jelző, sávtartó asszisztens, követési távolság tartó és az előre történő parkolási segéd.

               Nagyon tetszetős az új Buick, kíváncsian várjuk, megpróbálkozik-e majd valaki szürke importtal és honosítással?

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights