Audi e-tron Sportback concept – az Audi tanulmánya Sanghajban

In auto, autó kiállítás, bemutató, Concept, elektromos autók, hír, koncepció autó
Audi e-tron Sportback concept

                Egyszerre dizájn tanulmány és technológiai demonstrátor az e-tron Sportback. A technológia a legújabb, és ráadásul egy kupés formába öltöztették. Visszaemlékszem a ’90-es évek sci-fi-eire, ott voltak ilyenek az autók. Valószínűleg ezt az érzetet a 23”-os kerekek is erősítik.

Audi e-tron Sportback concept
Static photo, color: Lux Silver

               

Mekkora is az e-tron Sportback concept?

           Ma ez már valóság, bár csak tanulmány formában.  Az autó hossza egyébként 4,9 méter, a magassága 1,53 méter, a tengelytáv pedig 2,93 méter, ezekkel a méretekkel az Audi kicsivel a Q7 alá pozicionálja. A tanulmányautón a tükröket kis kamerák helyettesítik. Ez a megoldás a Mercedes-AMG GT Concept-nél is ütős volt. Ez a vagány koncepció autó Sanghajban mutatkozik be.

Audi e-tron Sportback concept
Electric drivetrain

 

Teljesítmény 

              Amit tudni lehet, hogy a négy ajtós Gran Turismót 320 kW-tos elektromos hajtás fogja mozgatni, Elől egy, hátul pedig két elektrommotor található. Ezek „boost” módban együttesen 370 kW leadására is képesek, és folyadék hűtésűek. A gyorsulása 4,5 másodperc 0-ról 100-ra. A hatótávolsága 500 km, bár messziről jött tanulmányról sok mindent lehet írni.  

Audi e-tron Sportback concept
Interior

              Az akku csomag a padlóban helyezkedik el, a motorok pedig elől és hátul, így az utastér igen tágas és a súlyelosztás is igen kedvező, 52/48 arányú elől/hátul. A gyártó a töltésről elmondja, hogy az akku fél órás töltéssel elég energiát tud felvenni ahhoz, hogy 400 km-t megtegyen.

Audi e-tron Sportback concept
Static photo, color: Lux Silver

 

Parancsoljon gyalogos, vetítek zebrát is

               Érdekes megoldás még a 1,3 millió pixeles Digital Matrix Light (DML) világítás. A hatalmas felbontásnak nem csak az az előnye, hogy nagyon precízen szabályozható, hogy a szemből jövőket ne vakítsa el. Arra is képes, hogyha például átengedünk egy gyalogost, zebrát vetít az úttestre. Ez igazán finom geg. A fényezése a Lux Silver nevet viseli. Ha valaki később vesz egy ilyet és mondjuk meghúzzák, már most tudhatja milyen színt kell majd kevertetni.

Audi e-tron Sportback concept
Static photo, color: Lux Silver
Audi e-tron Sportback concept
Interior

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights