A Renault megmutatta az R.S. 2027 Vision-t Sanghajban.

R.S. 2027 Vision

          Tegnap Sanghajban leleplezték a futurisztikus versenyautót, amiből eddig csak néhány részlet volt ismert. Ahogy azt korábban megírtuk, a Renault az R.S. 2027 Vision-nel akarja megmutatni, hogy képzeli el a Forma 1 – et tíz év múlva. A jelmondat: Nagyobb hangsúly a vezetőre, még látványosabb, még elektromosabb, még biztonságosabb verseny. 

               De mire is gondolt a Renault Sport Racing pontosabban, amit az R.S. 2027 Vision is képvisel?

R.S. 2027 Vision

 

Milyen lesz a Forma 1 2027-ben?

  • Még emberközpontúbb bajnokság, mondhatni a pilóták legyenek a sportág szívélben. Ezt kívánja illusztrálni az átlátszó fülke és bukósisak, amik lehetővé teszik, hogy megfigyeljük a pilótát munka közben.
  • Látványosabb show aktív LED világítással a kerekekben és mozgó légterelőkkel.
  • Biztonságosabb verseny az automata vezetési funkciónak köszönhetően, ami például baleset esetén aktiválható. Illetve a biztonságot szolgálja még az ultra szilárdságú polykarbonát fülke.
  • Még nagyobb interaktivitás az autók között és szorosabb kapcsolat a nézőkkel. A rajongók képesek lesznek például kedvenc versenyzőjük telemtria adatait megtekinteni.
  • Nagyon gyors verseny, amit összkerékhajtással, összkerék kormányzással és magas energia sűrűségű akksikkal érnének el.
  • Sokkal környezetbarátabb bajnokság, ennek érdekében az üzemanyag tank mérete a felére csökkene 10 év alatt, illetve létezne teljesen elektromos mód, amit például a pitben használhatnának.

 

 

      A Renaultnak ez egy igazán látványos dobása. Úgy látszik tényleg komolyan gondolják a versenysportban az előretörést. A hatalmas múltra visszatekintő gyár most a jövőt tervezgeti. Kíváncsi leszek, hogy nézünk majd erre a koncepcióra tíz év múlva. Én nem látom annyira új szerűnek, de nagyon jól néz ki. A fent felsorolt újjítások mindenesetre jól hangzanak. Kérdés, mit szól ehhez a többi résztvevő és a FIA?

R.S. 2027 Vision

R.S. 2027 Vision

Verified by MonsterInsights