A Renault megmutatta az R.S. 2027 Vision-t Sanghajban.

In auto, autó kiállítás, bemutató, Concept, hír, koncepció autó, verseny.
R.S. 2027 Vision

          Tegnap Sanghajban leleplezték a futurisztikus versenyautót, amiből eddig csak néhány részlet volt ismert. Ahogy azt korábban megírtuk, a Renault az R.S. 2027 Vision-nel akarja megmutatni, hogy képzeli el a Forma 1 – et tíz év múlva. A jelmondat: Nagyobb hangsúly a vezetőre, még látványosabb, még elektromosabb, még biztonságosabb verseny. 

               De mire is gondolt a Renault Sport Racing pontosabban, amit az R.S. 2027 Vision is képvisel?

R.S. 2027 Vision

 

Milyen lesz a Forma 1 2027-ben?

  • Még emberközpontúbb bajnokság, mondhatni a pilóták legyenek a sportág szívélben. Ezt kívánja illusztrálni az átlátszó fülke és bukósisak, amik lehetővé teszik, hogy megfigyeljük a pilótát munka közben.
  • Látványosabb show aktív LED világítással a kerekekben és mozgó légterelőkkel.
  • Biztonságosabb verseny az automata vezetési funkciónak köszönhetően, ami például baleset esetén aktiválható. Illetve a biztonságot szolgálja még az ultra szilárdságú polykarbonát fülke.
  • Még nagyobb interaktivitás az autók között és szorosabb kapcsolat a nézőkkel. A rajongók képesek lesznek például kedvenc versenyzőjük telemtria adatait megtekinteni.
  • Nagyon gyors verseny, amit összkerékhajtással, összkerék kormányzással és magas energia sűrűségű akksikkal érnének el.
  • Sokkal környezetbarátabb bajnokság, ennek érdekében az üzemanyag tank mérete a felére csökkene 10 év alatt, illetve létezne teljesen elektromos mód, amit például a pitben használhatnának.

 

 

      A Renaultnak ez egy igazán látványos dobása. Úgy látszik tényleg komolyan gondolják a versenysportban az előretörést. A hatalmas múltra visszatekintő gyár most a jövőt tervezgeti. Kíváncsi leszek, hogy nézünk majd erre a koncepcióra tíz év múlva. Én nem látom annyira új szerűnek, de nagyon jól néz ki. A fent felsorolt újjítások mindenesetre jól hangzanak. Kérdés, mit szól ehhez a többi résztvevő és a FIA?

R.S. 2027 Vision

R.S. 2027 Vision

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights