Luxus elektromos autó – Bentley EXP12 Speed 6e koncepció

Bentley EXP12 Speed 6e

            A Bentley Sanghajba is elvitte a Genfben debütált EXP12 Speed 6e koncepciót, ami megjelenésében egy jó vágású luxus kabrió. De az elegáns külső környezetbarát szívet takar. Hogy ponotsan mit, az talán Sanghajban kiderül.

Mennyit bír egy töltéssel?

           Egyelőre a gyártó csak annyit közölt, “egy elektromos Bentley-nek képesnek kell lennie például egy London és Párizs, vagy Milánó-Monacó út megtételére egy töltéssel. Namármost, a Lonodn-Párizs távolság kb. 470 km, ebből még le kell vonni a vonat utat az alagútban, ami 50 km. Tehát itt kb. 420 km-es hatótávról beszélhetünk. Milánó és Monacó között egy európai útvonaltervező 302 km-t ír, tehát ez a kisebb cél.

Bentley EXP12 Speed 6e

 

Letisztult dizájn

            Ami nekem nagyon tetszik, hogy a Bentley nem akart valami holdjárót faragni. Nagyon a világba kiáltani, hogy ez ám elektromos autó. Nagyon tetszett és igazán jó kocsinak tartom például a BMW i3-at, de nem egy szép autó. Az EXP12 viszont klasszikus értelemben egy szép, tetszetős autó forma. Természetesen a gyártó leírja, hogy micsoda luxust nyújt az autó, de azt hiszem, ez itt elvárás. Egy Bentleytől nem is várnánk mást.

Bentley EXP12 Speed 6e

            A képeket elnézve először a letisztult szó jut az eszembe. Mennyire megérett forma, mennyire tiszta vonalvezetés. Igazán jó ránézni. És ahogy ránézünk, nem egyből a hatótávolság vagy az elektronok jutnak az eszünkbe, hanem hogy micsoda sportkocsi. Csak hátulról nézve tűnhet furcsának, hogy nicsak, nincs kipufogó!

            Persze lesz még más is a Bentley standján, Kínában. Többek között a Bentayga Mulliner, vagy a Continental GT Speed Black Edition .

Verified by MonsterInsights