A Qoros Sanghajban mutatta be a Model K-EV elektromos autóját

In auto, autó kiállítás, autóipar, bemutató, Concept, elektromos autók, hír, koncepció autó
A Qoros Sanghajban

            A Qoros Sanghajban mutatta be új elektromos autóját. A Model K-EV 2,6 másodperc alatt gyorsul százra, és a gyártó több mint 500 km-es hatótávot ír. De a Model K-EV még csak koncepció autó, amit a Qoros szeretne minél hamarabb gyártani. A piaci bevezetést 2019-re tervezik. A K-EV -t egy nemzetközi dizájn és mérnök csapat tervezte, és prémiumságot ígérnek mind a vezetési éményben, mind a jövő mobilitásának megtapasztalásában.

              Érdekes az asszimetrikus ajtó kialakítás. A vezető nagy méretű sirály szárnyas ajtaja önműködően nyílik. Az első utas két csuklós rendszerű ajtaja tud normal ajtó ként is nyílni, de el is húzható odalra, ha arra van szükség. A hátsó utas ajtót pedig csak elhúzni lehet. A belsőt úgy alakaították ki, hogy az első és hátsó tér elkülönüljön, így fokozva a hátul utazók kényelmét.

A Qoros Sanghajban

               Az auto kasztnija “Clever Carbon Cabin” (CCC) technológiát alkalmaztak. Ez azt jelenti, hogy főleg szénszálas anyagból készíteték, ami komoly súlycsökkenést eredményez. Valamint utal az ideális aerodinamikai kialakításra is, ami szintén a gazdaságosságot erősíti.

A Qoros további tervei

               A Qoros jövőbeli tervei is ígéretesek. Tovább akarják fejleszteni a QamFree motor technológiát, ami benne volt 2016 tíz leginnovatívabb autóipari fejlesztésében. A vezérműtengely néküli motor a Koenigsegg-től ered, de a Qoros szándéka a sorozatgyártás. Ha ez sikerül, az tényleg forradalmat jelenthet az autóiparban. ( Egyébként már 2016 novemberében tesztelték a technológiát.)

               Szándékukban áll a meglévő modelpalettájuk elektromos változatait elkészíteni, majd a második  fázisban tervezik a következő generációs global energy vehicle (GEV) platform bemutatását, amire 2020 környékén a teljesen új NEV járművek épülhetnek majd. Illetve terveznek még egy kompakt SUV modell-t is, a fiatalabb vásárlókat célozva meg.

               Hogy megvalósulnak-e a tervek, majd meglátjuk. De hosszú csend után most előrukkoltak egy elektromos autóval, ez mindenképpen pozitív. Tehát úgy néz ki, komolyan gondolják.

A Qoros Sanghajban

You may also read!

árpád hídi baleset

Mi akadályozhatta volna meg az Árpád hídi balesetet?

Az utóbbi tíz év alatt meghétszereződött a 180 kW-nál erősebb autók száma hazánkban, írja a Bank360.hu. Az ilyen autókkal

Read More...
drágább üzemanyag

Péntek előtt tankoljunk!

Nincs megállás az üzemanyagárakban. A benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is emelkedik péntektől, ami várhatóan a kutakon lévő

Read More...
Lexus LC 500

Ihletett különkiadás készült a legszebb Lexusból

Inspiration Series: így nevezi az LC 500 kupé és kabrió szigorúan limitált példányszámban készülő különkiadását a Lexus. Aki helyet

Read More...
Verified by MonsterInsights