A Qoros Sanghajban mutatta be a Model K-EV elektromos autóját

In auto, autó kiállítás, autóipar, bemutató, Concept, elektromos autók, hír, koncepció autó
A Qoros Sanghajban

            A Qoros Sanghajban mutatta be új elektromos autóját. A Model K-EV 2,6 másodperc alatt gyorsul százra, és a gyártó több mint 500 km-es hatótávot ír. De a Model K-EV még csak koncepció autó, amit a Qoros szeretne minél hamarabb gyártani. A piaci bevezetést 2019-re tervezik. A K-EV -t egy nemzetközi dizájn és mérnök csapat tervezte, és prémiumságot ígérnek mind a vezetési éményben, mind a jövő mobilitásának megtapasztalásában.

              Érdekes az asszimetrikus ajtó kialakítás. A vezető nagy méretű sirály szárnyas ajtaja önműködően nyílik. Az első utas két csuklós rendszerű ajtaja tud normal ajtó ként is nyílni, de el is húzható odalra, ha arra van szükség. A hátsó utas ajtót pedig csak elhúzni lehet. A belsőt úgy alakaították ki, hogy az első és hátsó tér elkülönüljön, így fokozva a hátul utazók kényelmét.

A Qoros Sanghajban

               Az auto kasztnija “Clever Carbon Cabin” (CCC) technológiát alkalmaztak. Ez azt jelenti, hogy főleg szénszálas anyagból készíteték, ami komoly súlycsökkenést eredményez. Valamint utal az ideális aerodinamikai kialakításra is, ami szintén a gazdaságosságot erősíti.

A Qoros további tervei

               A Qoros jövőbeli tervei is ígéretesek. Tovább akarják fejleszteni a QamFree motor technológiát, ami benne volt 2016 tíz leginnovatívabb autóipari fejlesztésében. A vezérműtengely néküli motor a Koenigsegg-től ered, de a Qoros szándéka a sorozatgyártás. Ha ez sikerül, az tényleg forradalmat jelenthet az autóiparban. ( Egyébként már 2016 novemberében tesztelték a technológiát.)

               Szándékukban áll a meglévő modelpalettájuk elektromos változatait elkészíteni, majd a második  fázisban tervezik a következő generációs global energy vehicle (GEV) platform bemutatását, amire 2020 környékén a teljesen új NEV járművek épülhetnek majd. Illetve terveznek még egy kompakt SUV modell-t is, a fiatalabb vásárlókat célozva meg.

               Hogy megvalósulnak-e a tervek, majd meglátjuk. De hosszú csend után most előrukkoltak egy elektromos autóval, ez mindenképpen pozitív. Tehát úgy néz ki, komolyan gondolják.

A Qoros Sanghajban

You may also read!

Peugeot 408

Üveggömbbe zárt Peugeot 408 : Nem győzzük kapkodni a fejünket!

 Nemcsak forog, de forgás közben különböző szögekből mutatja meg az új Peugeot 408-at az az átlátszó üveggömb, amely ugyanolyan

Read More...
hivatásos sofőrök

Kiöregedőben vannak a hivatásos sofőrök, várják a fiatalokat

Mi lehet vonzó a kamionozásban a nagy fizetés mellett? Magyarországon sok szakma küzd a munkaerőhiány problémájával, nem kivétel ez alól

Read More...
okoszebra

Véget ért a nagy okoszebra-szavazás: több ezer szavazatot gyűjtött a győztes város

Hamarosan újabb magyar várost tesz biztonságosabbá a Generali a Biztonságért Alapítvány: a Generali alapítványa által indított és a Pearl

Read More...