Porsche Guinness Rekord – Cayanne-el húztak el egy Airbus A380 utasszállító repülőgépet

In hír
Porsche Guinness Rekord

          Egy gyári Porsche Cayenne elhúzott egy 285 tonna súlyú Airbus A380-at a párizsi Charles de Gaulle reptér aszfaltján, Guinness Rekordot állítva fel ezzel.

 

 

Porsche Guinness Rekord

        A Cayenne-t az angol Porsche technikus, Richard Payne vezette. 42 métert húzta a bivalyerős SUV a párizsi Charles de Gaulle Reptér aszfaltján az Airbus A380 -at, beállítva így a “Széria autóval a legnehezebb elhúzott repülőgép” Guinness Rekordot.

Porsche Guinness Rekord
Kicsi a bors, de húzza

        A hangár, ami az Airbus garázsa, 60.000 m2 alapterületű és több, mint 3000 Porsche Cayenne férne el benne. 

Porsche Guinness Rekord
A Cayanne eltörpült az Airbus elött

 

Elég kontrasztos látványt nyújtott a két jármű mérete együtt. A Cayenne a maga 4,8 méteres hosszával eltörpült a 73 méter hosszú utasszállító elött.

Porsche Guinness Rekord
Speciális csatlakozást használtak

         A 385 lóerős és 850 Nm nyomatékot leadó Porsche Cayenne S Diesel egy speciális vontató csatlakozón keresztül húzta el a repülőgép monstrumot.

        Utána – a biztonság kedvéért – a mutatványt megismételték egy Cayenne Turbo S-el is.

 

A Porsche-k egy kicsit többet nyújtanak, mint amit a vásárló elvárnak

        Richard Payne a rekord beállítása után a következőket mondta: “Megcsinálta – nagyon megkönnyebbültem! Általában nem megyünk el ilyen messzire, hogy teszteljük autóink képességének határait, de azt hiszem, most nagyon közel kerültünk hozzá. Elmondhatom, ez kemény dió volt, de a Cayenne nem panaszkodott, csak ment előre. A visszapillantóim teljesen beteltek az Airbus-szal, ami nagyon érdekes volt. Autóink kicsit többet teljesítenek,mint amit ügyfeleink elvárhatnak – elég keménynek számítanak. Mindenesetre a Cayenne ma valami figyelemre méltót tett – ideautóztunk vele Londonból, és terveim szerint vissza is autózunk újra – a két út között pedig elvontattunk egy A380-ast. Nagy tisztelet a stuttgarti csapatnak, akik fejlesztették az autót – igazán alapos munkát végeztek. És nagyon hálás vagyok az Air France-nak és mérnökeiknek a nagylelkűségükért, hogy rendelkezésünkre bocsátották gyönyörű repülőgépüket.”

       A Porsche Cayanne tényleg nagyot ment és nem látszódott túl nagy erőlködés. A bődületes nyomaték megtette a hatását és az erőátviteli egységek is jól vizsgáztak. A videót elnézve pakolhattak volna még egy-két tonnát az Airbusba.

You may also read!

Peugeot 408

Üveggömbbe zárt Peugeot 408 : Nem győzzük kapkodni a fejünket!

 Nemcsak forog, de forgás közben különböző szögekből mutatja meg az új Peugeot 408-at az az átlátszó üveggömb, amely ugyanolyan

Read More...
hivatásos sofőrök

Kiöregedőben vannak a hivatásos sofőrök, várják a fiatalokat

Mi lehet vonzó a kamionozásban a nagy fizetés mellett? Magyarországon sok szakma küzd a munkaerőhiány problémájával, nem kivétel ez alól

Read More...
okoszebra

Véget ért a nagy okoszebra-szavazás: több ezer szavazatot gyűjtött a győztes város

Hamarosan újabb magyar várost tesz biztonságosabbá a Generali a Biztonságért Alapítvány: a Generali alapítványa által indított és a Pearl

Read More...