Bugattik és Ferrarik – IV. Balatonfüred Concours d’Elegance

In veterán
IV. Balatonfüred Concours d'Elegance

Gyönyörű autók, gyönyörű helyszín, gyönyörű idő. Így lehetne legtömörebben jellemezni a IV. Balatonfüred Concours d’Elegance nemzetközi autós szépségversenyt, amely elkápráztatta a Tagore sétányon korzózó autószerető tömeget.

 

Az idei (2017-es) Balatonfüred Concours d’Elegance a stílus és elegancia találkozója volt. A balatonfüredi Tagore sétányon sétálgatva az ember egy másik világba csöppent. Ennek egyszerű oka az volt, hogy lépteinket olyan autós ritkaságok övezték, melyeknek nem csak értékük, de megjelenésükből sugárzó fennköltségük is hatalmas volt. Mi szombaton dél körül érkeztünk, ekkor az autó ritkaságok már elfoglalták helyüket a sétányon, díszesen tisztelegve a vendégsereg elött.

 

Gyöngyszemek a sétányon

IV. Balatonfüred Concours d'Elegance
Chevrolet Corvette C1 1954

Személyes kedvencem a Chevrolet Corvette C1-es volt, aminek a formája számomra fantasztikus. A hófehér csoda ma is megállná a helyét bármely formatervezői versenyen lágyan ívelt vonalaival.

IV. Balatonfüred Concours d'Elegance
Rolls-Royce Silver Cloud III Continental Coupe 1964

De a gyönyörű Rolls-Royce-ok, Mercedesek, BMW-k, Jaguarok forgatagában egyszerűen elveszett az ember egyik ritkaságtól a másikig levegőt gyüjtve az újabb szépség adag befogadásához.

Persze a keleti blokkból is voltak gyöngyszemek. A Praga Aero vagy a Tatrak, mind nagy sikert arattak. Az egész esemény hangulatát nehéz szavakkal átadni, talán a következő videó segítségemre siet ebben:

 

 

Családias hangulat és Ferrarik

A gyönyörű autók és a nagyon kulturált közönség összetalálkoztak a Balaton partján. Jó volt látni, hogy a csillagászati értékű autó matuzsálemek őrizetlenül és elválasztó korlát nélkül parkolnak a sétányon és teljesen ingyen minden látogató kedvére csodálhatja, fotózhatja azokat.

IV. Balatonfüred Concours d'Elegance
Ferrari Mondial T Cabriolet

A három Ferrari, egy Mondial T Cabriolet, egy 328 GTS és egy 308 GT végig a figyelem középpontjában volt. Bár közel nem olyan idősek, mint sok matuzsálem, de azért egy Ferrari, az mégiscsak Ferrari.

A Rolls-Royce-ok is vonzották a tekinteteket, ami érthető is. Ezek az autók egy életérzést is képviselnek – bár akkor még nem volt Dawn…. Csodaszép volt a ’63-as Silver Cloud III, vagy a Phantom VI. Jó lett volna meghallgatni a V8-asok duruzsolását, de ehhez estig kellett volna maradni. Talán majd jövőre.

IV. Balatonfüred Concours d'Elegance
Bugatti 57 Atlantic

Formailag a Bugatti 57 Atlantic mindent vitt. Kár, hogy csak replika volt, bár annak tökéletes.

Hatalmas gratuláció a szervezőknek. Fantasztikus gyöngyszemeket hoztak össze csodaszép tavunk, a Balaton partjára.

 

A díjazottak listáját az esemény hivatalos oldalán olvashatják.

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights