Szerencse, vagy csapatutasítás?

Hamilton állást foglalt

Hamilton állást foglalt, a plafon kibírta

A hétvégi monacoi nagydíj, hosszú idő után kettős Ferrari sikert hozott. Az ’’egy-kettő” értékét tovább növelte, hogy a Mercedes párosa, csupán a negyedik illetve a hetedik pozícióban látta meg a kockászászlót.

 

Hamilton állást foglalt
Monaco dobogósai

 

Feszültség a csapatban

A vörösök sikerét azonban beárnyékolta, hogy Kimi Raikkonen bár az élről állt ki kereket cserélni, a tovább kint maradó Sebastian Vettel, miután végül szintén friss abroncsokat vételezett, a finn elé tudott visszajönni. Ez pedig a futam végéig nem is változott.

A Jégember nem is próbálta leplezni csalódottságát, amiatt, ami a versenyen történt. Sőt, azt sem tagadta, megfordult a fejében, hogy a csapat szándékosan alakított ki számára olyan taktikát, hogy Vettel megelőzhesse.

Hamilton állást foglalt
Ilyen a Jégember, mikor meg sem próbál örülni

 

Hamilton is nyilatkozott

Az talán sosem fog a nagyközönség számára kiderülni, hogy mi is történt a futamon. Sokan sokfélét nyilatkoztak az ügyben az elmúlt napokban. Azonban a nehéz hétvégét maga mögött tudó Lewis Hamilton, nyilatkozatában tényként kezelte, hogy a futamon csapatutasítás történt és tudni véli azt is, hogy a Ferrarinál Sebastian Vettel már elsőszámú pilótává vált.

Hamilton állást foglalt
Lewis Hamilton állást foglal

 

„Nyilvánvaló, hogy a Ferrari Sebastiant választotta ki első számú pilótának, és mindent megtesznek azért, hogy a lehető legtöbb pontot szerezze. Ilyen versenyen nem lehet véletlen, hogy a stratégia a hátul álló versenyzőnek kedvez” 

 

Majd hozzátette azt is, hogy ő nem tervez különleges bánásmódot kérni a Mercedesnél. Ezen a ponton az ember önkénytelenül is a plafonra néz, nem repedezik-e. Hiszen ezt pont az a Lewis Hamilton mondja, akit a csapattársa rendre maga elé enged a futamon, ha éppen úgy adódik, hogy az angol frissebb abroncsokon kerül mögé. Persze ezt a fairplay is megkívánja csapattársak között.

 

 

Hamilton állást foglalt
Ismerős koreográfia, elől Bottas a régebb gumin, mögötte a frisseken érkezik Hamilton

 

A baj csupán az, hogy valamiért a két ezüstnyíl, szinte sosem kerül össze a pályán úgy, hogy a finn lenne hátul frissebb gumikon. És a legtöbb futamon, mikor Bottas gálánsan elengedi a frissebb papucsokon száguldó csapattársát, a futam későbbi részeiben, szinte sosem alakul úgy, hogy a finn végül előkelőbb pozícióban lássa meg a kockászászlót.

Ha így nézzük, felmerül a kérdés, hogy nincs-e csapatsorrend abban az alakulatban, amelyikben az egyik pilóta rendre feláldozza a versenyben birtokolt pozícióját azért, hogy a másik zavartalanul haladhasson?  A kérdés megválaszolását a kedves olvasóra bízom, egy biztos, a plafon kibírta J

Hamilton állást foglalt
Máskor, másik finn, de az arc ugyanaz. Nem ok nélkül
Hamilton állást foglalt
A nagydíj végeredménye
Verified by MonsterInsights