Szerencse, vagy csapatutasítás?

In sport
Hamilton állást foglalt

Hamilton állást foglalt, a plafon kibírta

A hétvégi monacoi nagydíj, hosszú idő után kettős Ferrari sikert hozott. Az ’’egy-kettő” értékét tovább növelte, hogy a Mercedes párosa, csupán a negyedik illetve a hetedik pozícióban látta meg a kockászászlót.

 

Hamilton állást foglalt
Monaco dobogósai

 

Feszültség a csapatban

A vörösök sikerét azonban beárnyékolta, hogy Kimi Raikkonen bár az élről állt ki kereket cserélni, a tovább kint maradó Sebastian Vettel, miután végül szintén friss abroncsokat vételezett, a finn elé tudott visszajönni. Ez pedig a futam végéig nem is változott.

A Jégember nem is próbálta leplezni csalódottságát, amiatt, ami a versenyen történt. Sőt, azt sem tagadta, megfordult a fejében, hogy a csapat szándékosan alakított ki számára olyan taktikát, hogy Vettel megelőzhesse.

Hamilton állást foglalt
Ilyen a Jégember, mikor meg sem próbál örülni

 

Hamilton is nyilatkozott

Az talán sosem fog a nagyközönség számára kiderülni, hogy mi is történt a futamon. Sokan sokfélét nyilatkoztak az ügyben az elmúlt napokban. Azonban a nehéz hétvégét maga mögött tudó Lewis Hamilton, nyilatkozatában tényként kezelte, hogy a futamon csapatutasítás történt és tudni véli azt is, hogy a Ferrarinál Sebastian Vettel már elsőszámú pilótává vált.

Hamilton állást foglalt
Lewis Hamilton állást foglal

 

„Nyilvánvaló, hogy a Ferrari Sebastiant választotta ki első számú pilótának, és mindent megtesznek azért, hogy a lehető legtöbb pontot szerezze. Ilyen versenyen nem lehet véletlen, hogy a stratégia a hátul álló versenyzőnek kedvez” 

 

Majd hozzátette azt is, hogy ő nem tervez különleges bánásmódot kérni a Mercedesnél. Ezen a ponton az ember önkénytelenül is a plafonra néz, nem repedezik-e. Hiszen ezt pont az a Lewis Hamilton mondja, akit a csapattársa rendre maga elé enged a futamon, ha éppen úgy adódik, hogy az angol frissebb abroncsokon kerül mögé. Persze ezt a fairplay is megkívánja csapattársak között.

 

 

Hamilton állást foglalt
Ismerős koreográfia, elől Bottas a régebb gumin, mögötte a frisseken érkezik Hamilton

 

A baj csupán az, hogy valamiért a két ezüstnyíl, szinte sosem kerül össze a pályán úgy, hogy a finn lenne hátul frissebb gumikon. És a legtöbb futamon, mikor Bottas gálánsan elengedi a frissebb papucsokon száguldó csapattársát, a futam későbbi részeiben, szinte sosem alakul úgy, hogy a finn végül előkelőbb pozícióban lássa meg a kockászászlót.

Ha így nézzük, felmerül a kérdés, hogy nincs-e csapatsorrend abban az alakulatban, amelyikben az egyik pilóta rendre feláldozza a versenyben birtokolt pozícióját azért, hogy a másik zavartalanul haladhasson?  A kérdés megválaszolását a kedves olvasóra bízom, egy biztos, a plafon kibírta J

Hamilton állást foglalt
Máskor, másik finn, de az arc ugyanaz. Nem ok nélkül
Hamilton állást foglalt
A nagydíj végeredménye

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights