Öt csillag a Skoda Kodiaq-nak, három az alap Swiftnek

In hír
Suzuki Swift törésteszt

 

Az EURO NCAP négy autót tört össze. A Skoda Kodiaq és a MINI Countryman egyaránt 5 csillagot kapott. A Nissan Micra alap felszereltséggel 4, opcionális biztonsági csomaggal 5 csillagot szerzett. A Suzuki Swift alapból 3 csillagot érdemelt és az opcionális biztonsági csomaggal is csak 4 csillagos lett.

 

Kevésbé biztonságos a Swift?

Természetesen a nagyobb Kodiaq még mindig jobban véd, mint egy kis autó. De a felnött, gyermek és gyalogos védelemben mind a négy autó 5 csillagot kapott. A különbség az egyéb vezetési segédekből adódik.

A Skoda Kodiaq alapból fel van szerelve AEB (Automata Vészfékező Rendszer) rendszerrel, ami érzékeli a gyalogosokat és autókat egyaránt. A MINI-ben az autók érzékelése sztenderd és a gyalogos érzékelés opcionális.

A Nissanban a gyalogos érzékelés és a sáv tartó asszisztens opcionális. A Suzukiban pedig nincs gyalogos érzékelés, az autók érzékelése pedig opcionális.

 

A cél a nagyobb biztonság

 

Michiel van Ratingen, az Euro NCAP főtitkára elmondta: „Az Euro NCAP a múlt évtől elkezdte jutalmazni az AEB gyalogos érzékelő rendszereket és látjuk a technológia gyors fejlődését. Reméljük, hogy ilyen gyorsan fognak fejlődni a kerékpárosokat érzékelő rendszerek is, amik a jövő évtől szintén részét képezik az érzékelésnek. Immáron 20 éve az Euro NCAP a gyártókat az egyre újabb és jobb biztonsági technológiákra késztette: kezdetben ilyen volt a légzsák vagy az övfeszítők, napjainkban pedig a fejlett vezetési segéd rendszerek, amik a holnap önvezető autóit alkotják.”

 

A Suzuki utasai is biztonságban vannak

 

A törésteszt videókat megnézve látszik, hogy a Suzuki Swift utasai is biztonságban érezhetik magukat. Az utas cella nem igazán sérül. Igazságtalan is lenne egy jóval magasabb ligában focizó Kodiaq-ot a Swifttel hasonlítgatni. De valószínűleg az Euro NCAP ösztönző hatása itt is célt fog érni, és az alsóbb kategóriás autók is több biztonsági rendszert kapnak majd a jövőben.

 

Skoda Kodiaq

Mini Countryman

Nissan Micra

Suzuki Swift

You may also read!

KIA EV9

A KIA új zászlóshajója, a letaglózó EV9

A héten mutatkozott be a KIA EV9, a márka új teljesen elektromos zászlóshajója. A dizájnt nagyon érzik mostanában a

Read More...
üzemanyag ár

Péntektől csökken a gázolaj, drágul a benzin nagyker ára

Pénteken újabb üzemanyagár változás jön, hasonlóan ellentétes irányú, mint a mai napra bejelentett.  A benzin beszerzési ára bruttó 8 forinttal

Read More...
rali szimulátor bajnokság

340 elrajtolt versenyző az idei első rali szimulátor bajnoki futamon

Negyedik szezonját kezdte meg a Hungarian Virtual Dirt Rally 2.0 Championship 2023. Ez az a bajnokság, amit a covid

Read More...
Verified by MonsterInsights