Öt csillag a Skoda Kodiaq-nak, három az alap Swiftnek

In hír
Suzuki Swift törésteszt

 

Az EURO NCAP négy autót tört össze. A Skoda Kodiaq és a MINI Countryman egyaránt 5 csillagot kapott. A Nissan Micra alap felszereltséggel 4, opcionális biztonsági csomaggal 5 csillagot szerzett. A Suzuki Swift alapból 3 csillagot érdemelt és az opcionális biztonsági csomaggal is csak 4 csillagos lett.

 

Kevésbé biztonságos a Swift?

Természetesen a nagyobb Kodiaq még mindig jobban véd, mint egy kis autó. De a felnött, gyermek és gyalogos védelemben mind a négy autó 5 csillagot kapott. A különbség az egyéb vezetési segédekből adódik.

A Skoda Kodiaq alapból fel van szerelve AEB (Automata Vészfékező Rendszer) rendszerrel, ami érzékeli a gyalogosokat és autókat egyaránt. A MINI-ben az autók érzékelése sztenderd és a gyalogos érzékelés opcionális.

A Nissanban a gyalogos érzékelés és a sáv tartó asszisztens opcionális. A Suzukiban pedig nincs gyalogos érzékelés, az autók érzékelése pedig opcionális.

 

A cél a nagyobb biztonság

 

Michiel van Ratingen, az Euro NCAP főtitkára elmondta: „Az Euro NCAP a múlt évtől elkezdte jutalmazni az AEB gyalogos érzékelő rendszereket és látjuk a technológia gyors fejlődését. Reméljük, hogy ilyen gyorsan fognak fejlődni a kerékpárosokat érzékelő rendszerek is, amik a jövő évtől szintén részét képezik az érzékelésnek. Immáron 20 éve az Euro NCAP a gyártókat az egyre újabb és jobb biztonsági technológiákra késztette: kezdetben ilyen volt a légzsák vagy az övfeszítők, napjainkban pedig a fejlett vezetési segéd rendszerek, amik a holnap önvezető autóit alkotják.”

 

A Suzuki utasai is biztonságban vannak

 

A törésteszt videókat megnézve látszik, hogy a Suzuki Swift utasai is biztonságban érezhetik magukat. Az utas cella nem igazán sérül. Igazságtalan is lenne egy jóval magasabb ligában focizó Kodiaq-ot a Swifttel hasonlítgatni. De valószínűleg az Euro NCAP ösztönző hatása itt is célt fog érni, és az alsóbb kategóriás autók is több biztonsági rendszert kapnak majd a jövőben.

 

Skoda Kodiaq

Mini Countryman

Nissan Micra

Suzuki Swift

You may also read!

Újraindul a Moszkvics gyártása

A nyugati autógyártók teljesen elengedték Oroszország autóiparát az Ukrán invázió után. A szankciók miatt az orosz vállalatok nehezen tudják

Read More...
autót 150 ezerért

Autót 150 ezerért? Ne már!

Autót venni szerintem élvezetes dolog. De 150.000 forintért? Á, inkább spórolj még, vagy vegyél fel hitelt! Hitelt? Kösz,nem! Hátha

Read More...
gumi elektromos autóra

Új Vredestein négy évszakos gumi kifejezetten elektromos autókra

Az Apollo Tyres a mai napon bemutatja a Vredestein Quatrac Pro EV-t, amely Európa első, kifejezetten akkumulátoros elektromos és

Read More...