Szeptemberben jön az új TVR sportkocsi

In bemutató
Új TVR sportkocsi

A kiemelt kép egy művészi utánérzet

Új TVR sportkocsi

A brit autógyártó, a TVR egy új nagy teljesítményű sportkocsi bemutatását tervezi szeptemberben Goodwoodban. A TVR több mint egy évtizede nem mutatott be új autót.

Az egyelőre el nem keresztelt modellről annyit lehet tudni, hogy kb. 1200 kg súlyú lesz. A könnyű kasztnit pedig egy 5.0 literes V8-as Cosworth motor mozgatja majd. A 480 lóerős teljesítménnyel az autó megfutja a 200 mph-det ( 321 km/h) és 4 másodperc alatt gyorsul 96 km/h sebességre.

Az 500 példányra limitált „Launch Edition” szériából egy autó 90.000 £-ba kerül és igen gyorsan fogy, a vásárlók már láthatták is az autót egy zártkörű rendezvényen.

Új TVR sportkocsi
TVR beharangozó fotó

Tehát ez a TVR első újautó bemutatója több mint egy évtizede. A bemutatót egyébként a márka 70. születésnapjára ütemezték. Illetve ez lesz az első újautó bemutató a Goodwood Revival 19 éves történetében is.

Az új 2017-es TVR tervezése azzal a Gordon Murray-al együttműködve történt, aki a McLaren F1 mögött is áll. Az ő cége, a Gordon Murray Design biztosítja az általuk szabadalmaztatott iStream szénszálas technológiát az új TVR modell gyártásához.

Gordon Murray így nyilatkozott: „A mi iStream szénszálas technológiánk a világ első megfizethető, nagy mennyiségű szénszálas váz és kasztni szerkezete, ami új mércét állít fel az autóiparban súlycsökkentés, merevség és biztonság területén.”

Az új TVR-t a cég új, Welsh-ben   lévő üzemében, az Ebbw Vale Enterprise Zónában fogják gyártani és a ’Made in Wales’ jelzőt fogja viselni.

 

forrás: The Telegraph

You may also read!

Az új Audi Q4 Sportback e-tron a tervek szerint egy megfizethető elektromos crossover lesz

Az Audi hivatalosan bemutatta a Q4 Sportback e-tron koncepció autóját, amely már a következő évben sorozatgyártásba kerül a gyártó

Read More...

A BMW valamiért még mindig rejtegeti a 2021-es iX3 elektromos autóját

A BMW készen áll, hogy bemutassa az iX3-at, a bajor autógyártó elindított egy bemutató kampányt a közösségi médiában ahol

Read More...

Alaposan visszaesett a BMW értékesítése

Kínában már látszik a fordulat Nem meglepetés, hogy globálisan alaposan visszaesett a BMW értékesítése, a pandémia miatt a márkacsoport eladásai

Read More...