Szeptemberben jön az új TVR sportkocsi

In bemutató
Új TVR sportkocsi

A kiemelt kép egy művészi utánérzet

Új TVR sportkocsi

A brit autógyártó, a TVR egy új nagy teljesítményű sportkocsi bemutatását tervezi szeptemberben Goodwoodban. A TVR több mint egy évtizede nem mutatott be új autót.

Az egyelőre el nem keresztelt modellről annyit lehet tudni, hogy kb. 1200 kg súlyú lesz. A könnyű kasztnit pedig egy 5.0 literes V8-as Cosworth motor mozgatja majd. A 480 lóerős teljesítménnyel az autó megfutja a 200 mph-det ( 321 km/h) és 4 másodperc alatt gyorsul 96 km/h sebességre.

Az 500 példányra limitált „Launch Edition” szériából egy autó 90.000 £-ba kerül és igen gyorsan fogy, a vásárlók már láthatták is az autót egy zártkörű rendezvényen.

Új TVR sportkocsi
TVR beharangozó fotó

Tehát ez a TVR első újautó bemutatója több mint egy évtizede. A bemutatót egyébként a márka 70. születésnapjára ütemezték. Illetve ez lesz az első újautó bemutató a Goodwood Revival 19 éves történetében is.

Az új 2017-es TVR tervezése azzal a Gordon Murray-al együttműködve történt, aki a McLaren F1 mögött is áll. Az ő cége, a Gordon Murray Design biztosítja az általuk szabadalmaztatott iStream szénszálas technológiát az új TVR modell gyártásához.

Gordon Murray így nyilatkozott: „A mi iStream szénszálas technológiánk a világ első megfizethető, nagy mennyiségű szénszálas váz és kasztni szerkezete, ami új mércét állít fel az autóiparban súlycsökkentés, merevség és biztonság területén.”

Az új TVR-t a cég új, Welsh-ben   lévő üzemében, az Ebbw Vale Enterprise Zónában fogják gyártani és a ’Made in Wales’ jelzőt fogja viselni.

 

forrás: The Telegraph

You may also read!

drágább üzemanyag

Jelentősen drágul az üzemanyagok nagyker ára szerdától

Erősebb üzemanyagár emelkedésre számíthatunk szerdától a benzinkutakon. A benzin esetében bruttó 9 forinttal emelkedik a nagykereskedelmi ár, míg a

Read More...
Toyota Tacoma

Turbós hibrid hajtással mutatkozott be a Toyota vagány kalandgépe, az új Tacoma

Amerika kedvenc középkategóriás pickupjának 2024-es nemzedéke háromféle karosszériával és nyolcféle felszereltséggel választható. A mérnökök fő célja a terepjáró-képességek javítása

Read More...
megawatt töltőrendszer

Az ABB E-mobility és a Scania sikeresen tesztelte a megawatt töltőrendszert

Sikeresen hajtották végre a következő generációs elektromos Scania teherautó első töltését az ABB E-mobility által fejlesztett Megawatt Töltőrendszerrel

Read More...
Verified by MonsterInsights