Szeptemberben jön az új TVR sportkocsi

In bemutató
Új TVR sportkocsi

A kiemelt kép egy művészi utánérzet

Új TVR sportkocsi

A brit autógyártó, a TVR egy új nagy teljesítményű sportkocsi bemutatását tervezi szeptemberben Goodwoodban. A TVR több mint egy évtizede nem mutatott be új autót.

Az egyelőre el nem keresztelt modellről annyit lehet tudni, hogy kb. 1200 kg súlyú lesz. A könnyű kasztnit pedig egy 5.0 literes V8-as Cosworth motor mozgatja majd. A 480 lóerős teljesítménnyel az autó megfutja a 200 mph-det ( 321 km/h) és 4 másodperc alatt gyorsul 96 km/h sebességre.

Az 500 példányra limitált „Launch Edition” szériából egy autó 90.000 £-ba kerül és igen gyorsan fogy, a vásárlók már láthatták is az autót egy zártkörű rendezvényen.

Új TVR sportkocsi
TVR beharangozó fotó

Tehát ez a TVR első újautó bemutatója több mint egy évtizede. A bemutatót egyébként a márka 70. születésnapjára ütemezték. Illetve ez lesz az első újautó bemutató a Goodwood Revival 19 éves történetében is.

Az új 2017-es TVR tervezése azzal a Gordon Murray-al együttműködve történt, aki a McLaren F1 mögött is áll. Az ő cége, a Gordon Murray Design biztosítja az általuk szabadalmaztatott iStream szénszálas technológiát az új TVR modell gyártásához.

Gordon Murray így nyilatkozott: „A mi iStream szénszálas technológiánk a világ első megfizethető, nagy mennyiségű szénszálas váz és kasztni szerkezete, ami új mércét állít fel az autóiparban súlycsökkentés, merevség és biztonság területén.”

Az új TVR-t a cég új, Welsh-ben   lévő üzemében, az Ebbw Vale Enterprise Zónában fogják gyártani és a ’Made in Wales’ jelzőt fogja viselni.

 

forrás: The Telegraph

You may also read!

Mi történik, ha egy autó falnak ütközik 150 km/h sebességgel?

A mérnökök világszerte törésteszteket végeznek az autókon, vizsgálják a törés, sérülés mértékét és az utasok védelmét. Ezekkel a tesztekkel

Read More...

Újraindul a Moszkvics gyártása

A nyugati autógyártók teljesen elengedték Oroszország autóiparát az Ukrán invázió után. A szankciók miatt az orosz vállalatok nehezen tudják

Read More...
autót 150 ezerért

Autót 150 ezerért? Ne már!

Autót venni szerintem élvezetes dolog. De 150.000 forintért? Á, inkább spórolj még, vagy vegyél fel hitelt! Hitelt? Kösz,nem! Hátha

Read More...