A Kia a Stoniccal rohamozza a városi crossover piacot

In bemutató
Kia Stonic bemutató

A Kia a Stoniccal részt akar hasítani a dinamikusan növekvő városi crossover piaci szegmensből és ezért meg is tesz mindent.

Kia Stonic bemutató

A Stonic dizájnja – amit az európai és a koreai dizájn részleg együtt készített – jól sikerült. Szemből a Kia tigrispofa uralja a látóteret. Alul hatalmas levegő belépő és ötszögű ködlámpa fészek. A lámpák szépen felhúzva. Az egész jól kiadja, egységes és sportos. Illetve amit a Kiákban szeretek, hogy vidám.

 

Kia Stonic bemutató
Startra készen

Oldalról már nem olyan fantáziadús, de jók az arányok, jók a formák. A sárvédő domborítások közötti ajtó homorítások mindig beválnak. A tető vonala eléggé csapott, milyen lehet a hátsó fejtér? Az övvonal is felfelé kunkorodik, így hátul valószínűleg bunkeres a hangulat.

Kia Stonic bemutató
Kellemes, vidám belső

Bent bőséges helyet ígérnek, a csomagtartó pedig 352 literes.

A paltform és vázszerkezet 51 százalékban nagy szakítószilárdságú acélból készült. Ebből fakadóan az autó merev és biztonságos. Emellett felvértezték mindenféle biztonsági kütyüvel. Van itt önműködő vészfékrendszer gyalogosfelismerő és frontális ütközésre figyelmeztető funkcióval, holttér-felügyelt keresztirányú frogalom-felügyelettel és sávelhagyásra figyelmeztető rendszer. Klassz újdonság az adaptív távolsági világítás és a vezető éberség-felügyelet.

Alapfelszerelés lesz az Apple CarPlay™ és az Android Auto™, így az érintőképernyős infotainment rendszer tökéletes okostelefonos funkcionalitást nyújt.

Motorokból van három benzines és egy dizel, mindegyikre manuális váltót akasztottak. Az 1.0 literes T-GDI turbós benzines 120 lóerőt tud. A két szívó pedig 1,25 és 1,4 literesek. A dizel erőforrás 1.6 literes.

A Kia Stonic európai forgalmazása 2017 őszén indul természetesen 7 év vagy 150.000 km gyári garanciával.

Kia Stonic bemutató
Kia Stonic – hátulról is formás

You may also read!

KIA EV9

A KIA új zászlóshajója, a letaglózó EV9

A héten mutatkozott be a KIA EV9, a márka új teljesen elektromos zászlóshajója. A dizájnt nagyon érzik mostanában a

Read More...
üzemanyag ár

Péntektől csökken a gázolaj, drágul a benzin nagyker ára

Pénteken újabb üzemanyagár változás jön, hasonlóan ellentétes irányú, mint a mai napra bejelentett.  A benzin beszerzési ára bruttó 8 forinttal

Read More...
rali szimulátor bajnokság

340 elrajtolt versenyző az idei első rali szimulátor bajnoki futamon

Negyedik szezonját kezdte meg a Hungarian Virtual Dirt Rally 2.0 Championship 2023. Ez az a bajnokság, amit a covid

Read More...
Verified by MonsterInsights