Megvillantották az új Rolls-Royce Phantom VIII-at

In bemutató
Rolls-Royce Phantom VIII

A Rolls-Royce felvillantott egy izgalmas részletet az új Phantomból, hogy beálljon a „Phantomok nagy nyolcasába”.

A múlt héten jelentették be a „Nagyszerű nyolc Phantom” című kiállítást Bonham-ben. E héten az utolsó három Phantom is csatlakozik az eseményhez. Az esemény tortáján a hab, hogy megvillantottak egy beharangozó képet az új Phantomról. Az esemény online is megtekinthető majd július 27-én este a www.greatphantoms.com oldalon.

 

A Phantomok történelme

Elizabeth királynő Phantom VI-osát is megtekintheti a nagyérdemű. Illetve azt a Phantom IV-et, amit III. Aga Khan használt – egyet abból a 18 Phantomból, amik uralkodóknak és államfőknek készültek.

Elizabeth Királynő Phantom VI-ja

Rolls-Royce Phantom VIII
Rolls-Royce Phantom IV

1977-ben ünnepelte az Egyesült Királyság Autógyártók Szövetsége az ezüst jubileumát. Ebből az alkalomból a Királynőt megajándékozták egy egyedi építésű Rolls-Royce Phantom VI-tal. Eme Phantom egyik legfontosabb jellemzője az emelt üvegtető. Ez lehetővé tette a királynőnek és azoknak, akik az autót a királyi családból használták, hogy jól lássanak és ami még fontosabb, hogy jól látszódjonak.

A Phantom részt vett egy másik történelmi eseményen is. 2011 április 29-én William herceg, a Királynő unokája feleségül vette Kate Middletont. Cambridge hercegnője és az édesapja a Phantom VI-tal hajtottak az apátsághoz, kihasználva a Rolls panoráma üvegének minden előnyét. Így a közönség végig kísérte az utolsó perceket, mielött a hercegnőből hercegné lett.

 

Aga Khan Phantom IV-e

Rolls-Royce Phantom VIII
Rolls-Royce Phantom IV

A kiállítás második uralkodói Phantomja III Aga Khan autója volt. III.Aga Khan 1937 és 1938 között a Nemzetek Ligája elnöke volt, 5 Derby győzelmet szerzett és 13-szor lett a Brit lóversenyzés Bajnoka.

Rolls-Royce Phantom VIII
Rolls-Royce Phantom IV

Kedveli a minőségi dolgokat, így nem meglepő, hogy egy Rolls-Royce Phantom IV-re esett a választása. Aga Khan Rollsa 1950 és 1952 között készült.

Rolls-Royce Phantom VIII
Rolls-Royce Phantom IV

 

Az első Phantom Goodwoodban – a Phantom VII

Rolls-Royce Phantom VIII
Rolls-Royce Phantom VII

A Phantom VII volt az első, ami szerepelt Goodwoodban és elindította a Rolls-Royce új reneszánszát, amivel a patinás gyártó visszaszerezte rangját a luxus autó gyártásban. Olyan sort nyitott meg, amit aztán a Ghost, Wraith és Dawn modellek követtek.

Rolls-Royce Phantom VIII
Rolls-Royce Phantom VII

A „Nagyszerű nyolc Phantom” kiállítás Bonhamban, a New Bond Street 101 alatt tekinthető meg 2017.07.29 és 08.02 között.

You may also read!

Zemplén Rally

Váratlan fordulat a Zemplén Ralin – videóval

Beszélgetés Dominik GT-vel - aki 2022 felfedezettje lett - a Therwoolin VIII. Zemplén Rally után. Túl vagy életed első Rally2-es

Read More...
baleset megelőzés

Így akadályoznák meg, hogy valaki ittasan üljön a teherautó volánja mögé

A közúti balesetek többsége általában mindig valamilyen emberi tényezőre vezethető vissza. Az Európai Unióban a jövőben még nagyobb hangsúlyt

Read More...
Logisztikai Évkönyv

Bemutatásra került a legújabb Logisztikai Évkönyv

November 30-án a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) évkönyvbemutató rendezvényén debütált a Logisztikai Évkönyv 2023. A kiadvány a hagyományokhoz híven

Read More...