Megvillantották az új Rolls-Royce Phantom VIII-at

In bemutató
Rolls-Royce Phantom VIII

A Rolls-Royce felvillantott egy izgalmas részletet az új Phantomból, hogy beálljon a „Phantomok nagy nyolcasába”.

A múlt héten jelentették be a „Nagyszerű nyolc Phantom” című kiállítást Bonham-ben. E héten az utolsó három Phantom is csatlakozik az eseményhez. Az esemény tortáján a hab, hogy megvillantottak egy beharangozó képet az új Phantomról. Az esemény online is megtekinthető majd július 27-én este a www.greatphantoms.com oldalon.

 

A Phantomok történelme

Elizabeth királynő Phantom VI-osát is megtekintheti a nagyérdemű. Illetve azt a Phantom IV-et, amit III. Aga Khan használt – egyet abból a 18 Phantomból, amik uralkodóknak és államfőknek készültek.

Elizabeth Királynő Phantom VI-ja

Rolls-Royce Phantom VIII
Rolls-Royce Phantom IV

1977-ben ünnepelte az Egyesült Királyság Autógyártók Szövetsége az ezüst jubileumát. Ebből az alkalomból a Királynőt megajándékozták egy egyedi építésű Rolls-Royce Phantom VI-tal. Eme Phantom egyik legfontosabb jellemzője az emelt üvegtető. Ez lehetővé tette a királynőnek és azoknak, akik az autót a királyi családból használták, hogy jól lássanak és ami még fontosabb, hogy jól látszódjonak.

A Phantom részt vett egy másik történelmi eseményen is. 2011 április 29-én William herceg, a Királynő unokája feleségül vette Kate Middletont. Cambridge hercegnője és az édesapja a Phantom VI-tal hajtottak az apátsághoz, kihasználva a Rolls panoráma üvegének minden előnyét. Így a közönség végig kísérte az utolsó perceket, mielött a hercegnőből hercegné lett.

 

Aga Khan Phantom IV-e

Rolls-Royce Phantom VIII
Rolls-Royce Phantom IV

A kiállítás második uralkodói Phantomja III Aga Khan autója volt. III.Aga Khan 1937 és 1938 között a Nemzetek Ligája elnöke volt, 5 Derby győzelmet szerzett és 13-szor lett a Brit lóversenyzés Bajnoka.

Rolls-Royce Phantom VIII
Rolls-Royce Phantom IV

Kedveli a minőségi dolgokat, így nem meglepő, hogy egy Rolls-Royce Phantom IV-re esett a választása. Aga Khan Rollsa 1950 és 1952 között készült.

Rolls-Royce Phantom VIII
Rolls-Royce Phantom IV

 

Az első Phantom Goodwoodban – a Phantom VII

Rolls-Royce Phantom VIII
Rolls-Royce Phantom VII

A Phantom VII volt az első, ami szerepelt Goodwoodban és elindította a Rolls-Royce új reneszánszát, amivel a patinás gyártó visszaszerezte rangját a luxus autó gyártásban. Olyan sort nyitott meg, amit aztán a Ghost, Wraith és Dawn modellek követtek.

Rolls-Royce Phantom VIII
Rolls-Royce Phantom VII

A „Nagyszerű nyolc Phantom” kiállítás Bonhamban, a New Bond Street 101 alatt tekinthető meg 2017.07.29 és 08.02 között.

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights