Cyril Despres és a Peugeot nyerte a Silk Way ralit

In sport
Peugeot nyerte a Silk Way ralit

A 9599 km-es verseny második felében végig vezetve, végülis 65 perces előnnyel nyert a Cyril Despres – David Castera páros Peugeot DKR #100 autójukkal. A második Lavielle Christian és Garcin Jean-Pierre lett Baicmotor BJ40L autójával, a harmadik pedig HAN Wei és Min Liao egy Geely SMG Buggy-val.

Peugeot nyerte a Silk Way ralit

A Peugeot autói Moszkvától Hszianig uralták a 2017-es Silk Way ralit. Mind a 13 szakasz végeztével „oroszlános” jármű vezette a mezőnyt: a Sébastien Loeb / Daniel Elena (Peugeot DKR Maxi #104), Stéphane Peterhansel / Jean-Paul Cottret (Peugeot DKR #100) és Cyril Despres / David Castera (Peugeot DKR #100) párosok egymást váltották az élen. A Peugeot álomcsapata végül összesen tíz szakaszgyőzelemmel zárta a versenyt, melyből 7 dupla, 2 pedig tripla győzelem volt.

Stéphane Peterhansel és Jean-Paul Cottret végül az ötödik helyen végeztek. Hiába az öt megnyert szakasz, a negyedik napon felborultak, és ezzel odalett az esélyük a végső győzelemre.

A teherautóknál a Sotnikov Dmitry vezette Kamaz futott be elsőnek. A második is Kamaz lett, Shibalov Antonnal a volánnál. A harmadik pedig a szintén orosz Mardeev Airat szintén Kamazzal. Mindhárman a Kamaz-Master Team csapat tagjai.

 

Cyril DESPRES, a Peugeot Total csapat pilótája, a 2016-os és 2017-es Selyemút-rali győztese így nyilatkozott:

„Fantasztikus rali volt, hatalmas kaland, és nagyon boldog vagyok, hogy egy újabb győzelemmel gazdagodott az autós karrierem. Nagyon szeretem ezt a versenyt, Moszkvától Kínáig vezetni… egészen kivételes élmény. A rali alatt sem David, sem én nem követtünk el nagyobb hibát, ami a megbízható autóval együtt sorsdöntőnek bizonyult. Ha őszinte akarok lenni, azt kell, mondjam, hogy autóversenyzőként még nagyon sokat kell tanulnom. Főleg a gyorsaság terén van még mit behoznom a csapattársaimhoz képest. De évről évre érzem a fejlődést, és ez nagyon motiváló, hiszen azt jelzi, hogy a java még hátra van. Mostantól a Dakarra koncentrálhatunk, ahol tavaly a harmadik helyre futotta. A mostani győzelemnél jobb felkészülést azonban el sem tudok képzelni. Alig várom már, hogy a Peugeot DKR Maxit vezethessem.”

You may also read!

Zemplén Rally

Váratlan fordulat a Zemplén Ralin – videóval

Beszélgetés Dominik GT-vel - aki 2022 felfedezettje lett - a Therwoolin VIII. Zemplén Rally után. Túl vagy életed első Rally2-es

Read More...
baleset megelőzés

Így akadályoznák meg, hogy valaki ittasan üljön a teherautó volánja mögé

A közúti balesetek többsége általában mindig valamilyen emberi tényezőre vezethető vissza. Az Európai Unióban a jövőben még nagyobb hangsúlyt

Read More...
Logisztikai Évkönyv

Bemutatásra került a legújabb Logisztikai Évkönyv

November 30-án a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) évkönyvbemutató rendezvényén debütált a Logisztikai Évkönyv 2023. A kiadvány a hagyományokhoz híven

Read More...