Az oxfordi gyárban fognak készülni az elektromos Mini-k

In hír
Oxfordi gyárban fognak készülni az elektromos Mini-k

Hetek óta megy a találgatás arról, hogy hol fognak az elektromos Mini-k készülni?

 A jelöltek között volt a BMW hollandiai gyára, ahol jelenleg a hibrid meghajtású Miniket gyártják, de szóba jött a regensburgi gyár is, de immár hivatalos, hogy az oxfordi gyárban fognak készülni az elektromos Mini-k. A britek különösen örülhetnek a döntésnek mivel a Brexit miatt most sok vállalat inkább elhagyja a szigetországot.

Az Egyesült Királyság komoly bázisa a BMW-nek: az oxfordi gyárban készül az évi 360.000 Mini több mint fele.

A gyártó terve szerint 2025-ig eladásaik 20 százalékát elektromos autók adnák.

Az első autó 1913 március 28-án gördült ki az oxfordi gyár kapuján, és egy Morris Oxford típus volt. Ekkor még csak heti húsz autó volt a kapacitása az üzemnek, ami a mai Mini-gyártól alig pár száz méterre található.
Oxfordi gyárban fognak készülni az elektromos Mini-k

Visszatekintés

Az egy évszázad alatt 11 655 000 autót készítettek a telephelyen, ahol összesen 14 márka számára készítettek komplett autókat vagy alkatrészeket – Morris, Mini, MG, Wolseley, Riley, Austin, Austin Healey, Mini, Vanden Plas, Princess, Triumph, Rover, Sterling és Honda kocsik készültek itt, alkatrészeket pedig Rolls-Royce, Bentley, Jaguar, MG, Standard-Triumph, Ford, Hillman és Alfa Romeo számára állítottak elő.

You may also read!

Peugeot 205

Negyven éves a Peugeot 205

Minden nagy kultúrközösség történetében szerepel egy mitikus alak, aki megmenti népét a fenyegető hanyatlástól, és kiutat mutat a viszontagságok

Read More...
Rebenland Rallye

Mesébe illő környezetben

Nehéz, de annál izgalmasabb ausztriai versenyen van túl a Solid Racing Team Ladás párosa, a Kállai Tamás – Szilassy

Read More...
olcsóbb gázolaj

Péntektől olcsóbb lesz a gázolaj nagyker ára

A Brent olaj árának zuhanása kapcsán nagyobb mértékű üzemanyagár csökkenésre számítottunk, de lássuk a tényeket. Péntektől a benzin nagykereskedelmi

Read More...