Red Bull Honda? – A Super Bike után az Forma-1-ben is?

In sport
Red Bull Honda

Egyre érdekesebbé kezd válni a Honda partnerkereső hadjárata. A Sauberrel való megállapodás egyre távolabb kerül. Míg a szükség nagyúr apropóján, egyre érdekesebb frigyek kerülnek szóba.

A Motorsport információ szerint a Honda és a Red Bull tárgyalásokat folytat arról, hogy az energiaitalosok b-gárája, vagyis a Toro Rosso, akár már jövőre leváltsa a Renault erőforrásokat és helyettük a Honda motorjaira nyergeljen át. A tárgyalások komolyságát jelzi, hogy az osztrákokat Helmut Marko míg a Hondát, Jamamoto Maszasi a Honda sportrészlegének elnöke képviselte.

A képet tovább bonyolítja, hogy olyan híresztelések is felröppentek, hogy 2019-től akár a Red Bull is a Honda erőforrásait használná, amennyiben a Toro Rosso és a Honda együttműködése gyümölcsöző lesz. Viszont az egészet keresztülhúzhatja a McLaren vétója, nekik ugyanis el kell dönteniük, hogy a két rossz közül, melyiket válasszák. Ha megvétózzák a Honda- Toro Rosso együttműködést, akkor továbbra is egyedüli Honda partnerként, jövőre sem lesz komoly esélyük fejlődésre. Viszont a Toro Rossoval a Honda csak akkor tud együttműködni, ha a McLaren biztosít váltót. Viszont így egy fontos alkatrészt lennének kénytelenek megosztani a korábbi rivális, Red Bull fiókcsapatával.

Mi lesz veled Sauber?

Red Bull Honda

A képet tovább bonyolítja, hogy a Saubert pedig korábban a Ferrarival hozták szóba. Ebben semmi érdekes nem lenne, viszont nem csupán motorokat szállítana a pletykák szerint a Ferrari. Hanem jó formán „Toro Rosso-sítaná” a Saubert, vagyis a Sauber lenne a Ferrari fiókcsapata. Ezzel nyilván mindkét fél jól jár, viszont ha ez bekövetkezik, egy régi gárda kerül elég furcsa helyzetbe. Hiszen ne felejtsük el, a Saubernek, főleg a BMW tulajdonában, Nick Heidfelddel és Robert Kubicával a volánjánál, voltak már szebb napjai is, mint a b-csapat státusz. Persze ez még mindig jobb, mintha ők is búcsúznának a Forma-1-től. Bár lehet, hogy így viszont nekünk kell tőlük búcsúznunk?

Red Bull Honda

A szebb idők egyik gyümölcse – BMW Sauber 2006-os autója, az F1.06 FL

Forrás: m4sport.hu

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights