Red Bull Honda? – A Super Bike után az Forma-1-ben is?

In sport
Red Bull Honda

Egyre érdekesebbé kezd válni a Honda partnerkereső hadjárata. A Sauberrel való megállapodás egyre távolabb kerül. Míg a szükség nagyúr apropóján, egyre érdekesebb frigyek kerülnek szóba.

A Motorsport információ szerint a Honda és a Red Bull tárgyalásokat folytat arról, hogy az energiaitalosok b-gárája, vagyis a Toro Rosso, akár már jövőre leváltsa a Renault erőforrásokat és helyettük a Honda motorjaira nyergeljen át. A tárgyalások komolyságát jelzi, hogy az osztrákokat Helmut Marko míg a Hondát, Jamamoto Maszasi a Honda sportrészlegének elnöke képviselte.

A képet tovább bonyolítja, hogy olyan híresztelések is felröppentek, hogy 2019-től akár a Red Bull is a Honda erőforrásait használná, amennyiben a Toro Rosso és a Honda együttműködése gyümölcsöző lesz. Viszont az egészet keresztülhúzhatja a McLaren vétója, nekik ugyanis el kell dönteniük, hogy a két rossz közül, melyiket válasszák. Ha megvétózzák a Honda- Toro Rosso együttműködést, akkor továbbra is egyedüli Honda partnerként, jövőre sem lesz komoly esélyük fejlődésre. Viszont a Toro Rossoval a Honda csak akkor tud együttműködni, ha a McLaren biztosít váltót. Viszont így egy fontos alkatrészt lennének kénytelenek megosztani a korábbi rivális, Red Bull fiókcsapatával.

Mi lesz veled Sauber?

Red Bull Honda

A képet tovább bonyolítja, hogy a Saubert pedig korábban a Ferrarival hozták szóba. Ebben semmi érdekes nem lenne, viszont nem csupán motorokat szállítana a pletykák szerint a Ferrari. Hanem jó formán „Toro Rosso-sítaná” a Saubert, vagyis a Sauber lenne a Ferrari fiókcsapata. Ezzel nyilván mindkét fél jól jár, viszont ha ez bekövetkezik, egy régi gárda kerül elég furcsa helyzetbe. Hiszen ne felejtsük el, a Saubernek, főleg a BMW tulajdonában, Nick Heidfelddel és Robert Kubicával a volánjánál, voltak már szebb napjai is, mint a b-csapat státusz. Persze ez még mindig jobb, mintha ők is búcsúznának a Forma-1-től. Bár lehet, hogy így viszont nekünk kell tőlük búcsúznunk?

Red Bull Honda

A szebb idők egyik gyümölcse – BMW Sauber 2006-os autója, az F1.06 FL

Forrás: m4sport.hu

You may also read!

SKODA ENYAQ iV frissítés

Nem túl elegánsan frissítik a SKODA ENYAQ iV-ot

A Skoda frissíti a már ügyfeleknél lévő Skoda ENYAQ-okat az új ME3 szoftver verzióval. Ez az optimalizált akku menedzsmenttel

Read More...
drágább üzemanyag

Szerdától emelkedik az üzemanyag piaci ára

Szerdától a benzin és a gázolaj piaci ára is emelkedni fog. A benzin esetében ez bruttó 3 forintot jelent

Read More...
Tragacsot vegyenek

Folytatódik a ritka járművekre vadászó család története

A Viasat Explore kalandcsatornán immár 4. évadába kezd a népszerű dokureality, a Tragacsot vegyenek! A sorozat a Mathewson-család autók körül forgó

Read More...