Záporoznak a hírek elektromos autó fronton

In elektromos autók, hír
dél-koreai beruházás

USA

 

Reuters cikke szerint mintegy 1,6 milliárd dollárból épít közös összeszerelő-üzemet a Toyota és a Mazda az Egyesült Államokban, amelyben elsősorban elektromos autókat gyártanak majd. A gyártás mellett a két vállalat megállapodott arról is, hogy közösen fejlesztik tovább az elektromos autókat, ezzel is elősegítve azok terjedését Észak-Amerikában.

Emellett, a megállapodás értelmében kicsit össze is boronálják a két japán vállalatot, a Toyota 5 százalékos részesedést szerez a Mazdában, míg fordítva ez az arány mindössze 0,25 százalék. A tervek szerint az új gyár évente 300 ezer kocsit gyárt majd, és 4 ezer embernek ad munkát. Várhatóan 2021-ben kezdi meg a működését.

 

Németország

 

Riválist kap Európából a Gigafactory. A Tesla nevadai akkumulátorgyárához mérhető kapacitású üzem építésére készül a német Terra E.

A Terra E bejelentette, hamarosan kiderül, hova építi majd új lítium-akkumulátor gyárát. Ezzel kapcsolatban egyelőre annyit tudni, hogy összesen öt helyszín van versenyben Németországban és egy szomszédos országban. A német kormány mellett sok partnercég bevonásával készülő üzem építését még ebben az évtizedben elkezdik. 2028-ra érheti el teljes kapacitását, évi 34 gigawatt/h-t. Ezzel már a Tesla Gigafactory-jához lesz mérhető, ami a húszas évek elején érheti el teljes kapacitását, évi 35 gigawatt/h-t.

 

hírek elektromos autó fronton

Japán

 

Kínai pénzügyi befektető társaságnak adja el akkumulátor üzletágát a Nissan autógyár.

A Nissan először teljes egészében átveszi közös vállalati partnerétől, a NEC elektronikai konszerntől az akkumulátor gyártó üzletágat, majd ezt követően adja el a GSR Capital társaságnak – jelentette be kedden a Nissan.

 

You may also read!

Tragacsot vegyenek

Folytatódik a ritka járművekre vadászó család története

A Viasat Explore kalandcsatornán immár 4. évadába kezd a népszerű dokureality, a Tragacsot vegyenek! A sorozat a Mathewson-család autók körül forgó

Read More...
keresletnövekedés villanyautókra

Több mint 20%-os keresletnövekedés villanyautókra

Bár a magánszemélyek, a taxisok és a mezőgazdasági gépeket üzemeltetők még mindig a 480 forintos hatósági áron tankolhatnak, a

Read More...
olcsóbb benzin

Pénteken csökken a benzin piaci ára

Pénteken tovább csökken a 95-ös benzin ára, ami egy igen különös jelenség üzemanyaghiányos helyzetben. A csökkenés mértéke bruttó 8

Read More...