Záporoznak a hírek elektromos autó fronton

In elektromos autók, hír
dél-koreai beruházás

USA

 

Reuters cikke szerint mintegy 1,6 milliárd dollárból épít közös összeszerelő-üzemet a Toyota és a Mazda az Egyesült Államokban, amelyben elsősorban elektromos autókat gyártanak majd. A gyártás mellett a két vállalat megállapodott arról is, hogy közösen fejlesztik tovább az elektromos autókat, ezzel is elősegítve azok terjedését Észak-Amerikában.

Emellett, a megállapodás értelmében kicsit össze is boronálják a két japán vállalatot, a Toyota 5 százalékos részesedést szerez a Mazdában, míg fordítva ez az arány mindössze 0,25 százalék. A tervek szerint az új gyár évente 300 ezer kocsit gyárt majd, és 4 ezer embernek ad munkát. Várhatóan 2021-ben kezdi meg a működését.

 

Németország

 

Riválist kap Európából a Gigafactory. A Tesla nevadai akkumulátorgyárához mérhető kapacitású üzem építésére készül a német Terra E.

A Terra E bejelentette, hamarosan kiderül, hova építi majd új lítium-akkumulátor gyárát. Ezzel kapcsolatban egyelőre annyit tudni, hogy összesen öt helyszín van versenyben Németországban és egy szomszédos országban. A német kormány mellett sok partnercég bevonásával készülő üzem építését még ebben az évtizedben elkezdik. 2028-ra érheti el teljes kapacitását, évi 34 gigawatt/h-t. Ezzel már a Tesla Gigafactory-jához lesz mérhető, ami a húszas évek elején érheti el teljes kapacitását, évi 35 gigawatt/h-t.

 

hírek elektromos autó fronton

Japán

 

Kínai pénzügyi befektető társaságnak adja el akkumulátor üzletágát a Nissan autógyár.

A Nissan először teljes egészében átveszi közös vállalati partnerétől, a NEC elektronikai konszerntől az akkumulátor gyártó üzletágat, majd ezt követően adja el a GSR Capital társaságnak – jelentette be kedden a Nissan.

 

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights