A Chevrolet bemutatta 2018-as NASCAR versenyautóját – CAMARO ZL1

In sport
Camaro ZL1

A Chevrolet a hét végén mutatta be Detroitban a Camaro ZL1 versenyautóját, amivel a 2018-as Monster Energy NASCAR Kupán indulnak.

A hétszeres bajnok Jimmie Johnson és Mark Reuss, a GM Globális Terméák Fejlesztés alelnöke leplezték le az új versenyautót a Chevrolet központjában, Detroitban.

Az autó első megmérettetése 2018 februáűrjában Daytonában lesz, ahol a szezon kezdetét veszi.

Camaro ZL1

 

A ZL1 örökség

A Camaro ZL1 egy egyedi, pálya orientált örökséget hoz a NASCAR-ba. A ZL1 megnevezést először egy 1960-as években a Chevrolet által fejléesztett, teljesen aluminium motor viselte, ami az utcai versenyeken dominűns szerephez jutott. 1969-ben néhány szemfüles autókereskedő a Chevrolet speciális megrendelő rendszerét használva ZL1 motorokat rendelt 69 széria Camaroba. Ezek az autók hamar az utcai és gyorsulási versenyek legendás szereplőivé váltak.

Több, mint 40 évvel később a Chevrolet újra bemutatja a ZL1-et, mint egy nagy teljesítményű Camaro. A ZL1 650 lóerős és 90 fokos V8-as, feltöltött motor hajtja, ahogy a többi NASCAR-os autót is.

Camaro ZL1

Az autó igazán impozánsan néz ki. Persze az utcai Camarohoz nem sok köze van. Ezek csővázas épített pálya autók. De a gyártók igyekeznek összekötni a brutál versenygépet és az utcai autót a vásárlók fejében, természetesen marketing célból.

Camaro ZL1

You may also read!

Lepusztult Porsche 356B 40 éve érintetlenül

Lepusztult Porsche 356B 40 éve érintetlenül

Egy felújításra váró példányt találtak New York közelében, a sokak által hőn áhított Porsche sportkocsiból. Igazán alkalmi lehetőség

Read More...
Audi RS3 szedán ABT tuninggal

Audi RS3 szedán ABT tuninggal

Majdnem 500 lóerő, és egyéb érdekességek. Az ABT még tavaly év végén készített kittet az Audi RS3 Sportback

Read More...
legdrágább Ferrari

A legdrágább Ferrari gazdát keres

A videón szereplő 1962-es Ferrari 250 GTO új ként sem számított olcsó autónak a maga 18.000 dolláros árával.

Read More...

Mobile Sliding Menu