A Chevrolet bemutatta 2018-as NASCAR versenyautóját – CAMARO ZL1

In sport
Camaro ZL1

A Chevrolet a hét végén mutatta be Detroitban a Camaro ZL1 versenyautóját, amivel a 2018-as Monster Energy NASCAR Kupán indulnak.

A hétszeres bajnok Jimmie Johnson és Mark Reuss, a GM Globális Terméák Fejlesztés alelnöke leplezték le az új versenyautót a Chevrolet központjában, Detroitban.

Az autó első megmérettetése 2018 februáűrjában Daytonában lesz, ahol a szezon kezdetét veszi.

Camaro ZL1

 

A ZL1 örökség

A Camaro ZL1 egy egyedi, pálya orientált örökséget hoz a NASCAR-ba. A ZL1 megnevezést először egy 1960-as években a Chevrolet által fejléesztett, teljesen aluminium motor viselte, ami az utcai versenyeken dominűns szerephez jutott. 1969-ben néhány szemfüles autókereskedő a Chevrolet speciális megrendelő rendszerét használva ZL1 motorokat rendelt 69 széria Camaroba. Ezek az autók hamar az utcai és gyorsulási versenyek legendás szereplőivé váltak.

Több, mint 40 évvel később a Chevrolet újra bemutatja a ZL1-et, mint egy nagy teljesítményű Camaro. A ZL1 650 lóerős és 90 fokos V8-as, feltöltött motor hajtja, ahogy a többi NASCAR-os autót is.

Camaro ZL1

Az autó igazán impozánsan néz ki. Persze az utcai Camarohoz nem sok köze van. Ezek csővázas épített pálya autók. De a gyártók igyekeznek összekötni a brutál versenygépet és az utcai autót a vásárlók fejében, természetesen marketing célból.

Camaro ZL1

You may also read!

DS Retromobile

A DS a teljesítmény jegyében képviselteti magát a Retromobile kiállításon

A DS Automobiles 4 nagy teljesítményű modellt állít ki Párizsban, a 2023-as Rétromobile kiállításon. A L’Aventure DS standon

Read More...
Toyota GT86

Formában tartja old school sportkupéját a Toyota

Eredeti alkatrészek széles skálája mellett egy különleges szervizprogramot is kidolgozott klasszikus sportautójához a Toyota. A GT86 így tízévesen is

Read More...
drágább üzemanyag

Pénteken ismét emelkedik az üzemanyag nagykereskedelmi ára

Péntektől tovább emelkedik a benzin és a gázolaj NAGYKERESKEDELMI ÁRA. A benzin esetében ez bruttó 8 forintot jelent, míg

Read More...