Firenze az elektromos taxik városa lett

In auto
elektromos taxik városa

Firenzében tavaly a taxisok pályázat keretében 70 új elektomos autót vásároltak. A 70-ből 67 taxis a Nissan Leafet választotta.

Így most a Leaf Firenzében a legnépszerűbb elektromos taxi. Mondhatni, így lett Firenze az elektromos taxik városa. A Nissan ezekhez az autókhoz WiFi hotspotot is adott, ami még kelendőbbé teheti a Leaf-ek által kínált szolgáltatást.

Firenze ezzel a lépéssel olyan európai nagyvárosokhoz csatlakozott, mint Madrid, Amszterdam vagy Budapest.

A Leaf ás az e-NV200 nagyon népszerű taxis körökben, a Nissan már több mint 1000 ilyen autót adott el taxinak. A legfrekventáltabb piacuk Hollandia, Anglia és Spanyolország. A Leaf most már elvileg 250 km-es hatótávra is képes, és az üzemeltetési költségei negyedét teszik i egy hasonló, belsőégésű motorral szerelt kocsinak, illetve a karbantartása is töredéke.

Akit érdekel, itt megtalálja egy korábbi Nissan Leaf tesztünket. Bár az abban szereplő autó még csak 180 km-t tudott.

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights