Optikai vagy műszaki tuning? Utánajártunk az áraknak

In Ajánló

Az optikai tuning segítségével az autó alakja és megjelenése is megváltozik, azaz sokkal látványosabb és tetszetősebb lesz. Ilyen esetekben nem a motor átépítéséről van szó, hanem a belső és a külső optikai tuningról beszélünk. A műszaki tuning az egy teljesen más témakör, hiszen ekkor a motor teljesítményének növelése a tét. Ilyen esetekben egyáltalán nem mindegy, hogy melyik tuning szolgáltató céget választjuk ki a feladat megoldására.

Milyen árban lehet elérni ezeket a szolgáltatásokat?

A különféle ajánlatok böngészése közben a következő árakba futhatunk bele. 49 000 forinttól egészen közel 150 000 forintig találhatunk chiptuning árakat. A tuningolás mellé érdemes belekalkulálni a sebesség feloldásának költségét is, amely 15 000 és 60 000 Ft között van. A legdrágább kategória az 500 LE fölötti tuningolás esetén érhető el, de ez már csak azoknak ajánlott, akik gyorsulási versenyeken is indulnak a gépjárművekkel. Az ajánlatok böngészése közben rá kellett döbbennünk, hogy nem mindegy, hogy a tuning szolgáltató milyen tapasztalattal rendelkezik. Elképzelhető, hogy találunk olyan cégeket, ahol nagyon olcsón elvállalják a tuningolást, de a kérdés már csak az, hogy az ilyen olcsó megoldások valójában megfelelőek lesznek-e a mi igényeinknek.  

 Mit érdemes még tudni a tuningolásról?

A tuningolások során az egyes elemeket cserélik vagy átalakítják, esetleg teljesen új termékeket helyeznek el a gépjárművekben. Belső tuningnál a műszerfal átalakítások, a mérőműszerek beszerelése, a váltógomb illetve pedál szett sportosabb kivitelének beépítése, a teljes ülés csere is elérhető. Üléseknél gyakori, hogy bőrözést vagy flokkolást készítenek, valamint a csomagtérben akár még mélynyomókat is elhelyeznek. Lehetőség van egy teljes hangrendszer kiépítésére is, amely egy komplett multimédiás rendszer beépítését is jelentheti. Külső tuningoláskor az alufelnikre fókuszálnak a legtöbben, de emellett az ablakok sötétítése, a spoilerek felszerelése és a fénytechnikai eszközök elhelyezése is megtörténhet. A tuning szolgáltatóknál érdemes alaposan körülnézni, illetve érdemes utánanézni a referenciáknak is, nehogy valamilyen kellemetlen élménnyel kelljen összekapcsolni kedvenc autónk tuningolását.  

(x)

You may also read!

KONNECT – A VW csoport új kampusza Tel Avivban

KONNECT – A VW csoport új kampusza Tel Avivban

KONNECT a VW csoport új kampusza Tel Avivban Hivatalosan is megnyitott a Konnect, a Volkswagen csoport új kampusza Tel-Avivban. Az ünnepélyes megnyitón Izrael részéről Eli Cohen gazdasági miniszter, míg a VW Group részéről az igazgatóság két prominens tagja vett részt.

Read More...
új Opel Corsa GSI

Kiderült, mit tud az új Opel Corsa GSI

Nyáron érkezik a Corsa GSI, amint korábban írtuk, az 1.4-es turbós motorral. De nem 140, hanem 150 lóerővel

Read More...
kínai autóimport

Felélénkülhet a kínai autóimport – Kína 15 %-ra mérsékeli az autók import vámját

Kína jelentősen mérsékelni fogja az autókat és alkatrészeiket sújtó vámot, nagyobb mozgásteret adva a nagy autógyáraknak a világ

Read More...

Mobile Sliding Menu