Optikai vagy műszaki tuning? Utánajártunk az áraknak

In Ajánló

Az optikai tuning segítségével az autó alakja és megjelenése is megváltozik, azaz sokkal látványosabb és tetszetősebb lesz. Ilyen esetekben nem a motor átépítéséről van szó, hanem a belső és a külső optikai tuningról beszélünk. A műszaki tuning az egy teljesen más témakör, hiszen ekkor a motor teljesítményének növelése a tét. Ilyen esetekben egyáltalán nem mindegy, hogy melyik tuning szolgáltató céget választjuk ki a feladat megoldására.

Milyen árban lehet elérni ezeket a szolgáltatásokat?

A különféle ajánlatok böngészése közben a következő árakba futhatunk bele. 49 000 forinttól egészen közel 150 000 forintig találhatunk chiptuning árakat. A tuningolás mellé érdemes belekalkulálni a sebesség feloldásának költségét is, amely 15 000 és 60 000 Ft között van. A legdrágább kategória az 500 LE fölötti tuningolás esetén érhető el, de ez már csak azoknak ajánlott, akik gyorsulási versenyeken is indulnak a gépjárművekkel. Az ajánlatok böngészése közben rá kellett döbbennünk, hogy nem mindegy, hogy a tuning szolgáltató milyen tapasztalattal rendelkezik. Elképzelhető, hogy találunk olyan cégeket, ahol nagyon olcsón elvállalják a tuningolást, de a kérdés már csak az, hogy az ilyen olcsó megoldások valójában megfelelőek lesznek-e a mi igényeinknek.  

 Mit érdemes még tudni a tuningolásról?

A tuningolások során az egyes elemeket cserélik vagy átalakítják, esetleg teljesen új termékeket helyeznek el a gépjárművekben. Belső tuningnál a műszerfal átalakítások, a mérőműszerek beszerelése, a váltógomb illetve pedál szett sportosabb kivitelének beépítése, a teljes ülés csere is elérhető. Üléseknél gyakori, hogy bőrözést vagy flokkolást készítenek, valamint a csomagtérben akár még mélynyomókat is elhelyeznek. Lehetőség van egy teljes hangrendszer kiépítésére is, amely egy komplett multimédiás rendszer beépítését is jelentheti. Külső tuningoláskor az alufelnikre fókuszálnak a legtöbben, de emellett az ablakok sötétítése, a spoilerek felszerelése és a fénytechnikai eszközök elhelyezése is megtörténhet. A tuning szolgáltatóknál érdemes alaposan körülnézni, illetve érdemes utánanézni a referenciáknak is, nehogy valamilyen kellemetlen élménnyel kelljen összekapcsolni kedvenc autónk tuningolását.  

(x)

You may also read!

Peugeot 205

Negyven éves a Peugeot 205

Minden nagy kultúrközösség történetében szerepel egy mitikus alak, aki megmenti népét a fenyegető hanyatlástól, és kiutat mutat a viszontagságok

Read More...
Rebenland Rallye

Mesébe illő környezetben

Nehéz, de annál izgalmasabb ausztriai versenyen van túl a Solid Racing Team Ladás párosa, a Kállai Tamás – Szilassy

Read More...
olcsóbb gázolaj

Péntektől olcsóbb lesz a gázolaj nagyker ára

A Brent olaj árának zuhanása kapcsán nagyobb mértékű üzemanyagár csökkenésre számítottunk, de lássuk a tényeket. Péntektől a benzin nagykereskedelmi

Read More...