Optikai vagy műszaki tuning? Utánajártunk az áraknak

In Ajánló

Az optikai tuning segítségével az autó alakja és megjelenése is megváltozik, azaz sokkal látványosabb és tetszetősebb lesz. Ilyen esetekben nem a motor átépítéséről van szó, hanem a belső és a külső optikai tuningról beszélünk. A műszaki tuning az egy teljesen más témakör, hiszen ekkor a motor teljesítményének növelése a tét. Ilyen esetekben egyáltalán nem mindegy, hogy melyik tuning szolgáltató céget választjuk ki a feladat megoldására.

Milyen árban lehet elérni ezeket a szolgáltatásokat?

A különféle ajánlatok böngészése közben a következő árakba futhatunk bele. 49 000 forinttól egészen közel 150 000 forintig találhatunk chiptuning árakat. A tuningolás mellé érdemes belekalkulálni a sebesség feloldásának költségét is, amely 15 000 és 60 000 Ft között van. A legdrágább kategória az 500 LE fölötti tuningolás esetén érhető el, de ez már csak azoknak ajánlott, akik gyorsulási versenyeken is indulnak a gépjárművekkel. Az ajánlatok böngészése közben rá kellett döbbennünk, hogy nem mindegy, hogy a tuning szolgáltató milyen tapasztalattal rendelkezik. Elképzelhető, hogy találunk olyan cégeket, ahol nagyon olcsón elvállalják a tuningolást, de a kérdés már csak az, hogy az ilyen olcsó megoldások valójában megfelelőek lesznek-e a mi igényeinknek.  

 Mit érdemes még tudni a tuningolásról?

A tuningolások során az egyes elemeket cserélik vagy átalakítják, esetleg teljesen új termékeket helyeznek el a gépjárművekben. Belső tuningnál a műszerfal átalakítások, a mérőműszerek beszerelése, a váltógomb illetve pedál szett sportosabb kivitelének beépítése, a teljes ülés csere is elérhető. Üléseknél gyakori, hogy bőrözést vagy flokkolást készítenek, valamint a csomagtérben akár még mélynyomókat is elhelyeznek. Lehetőség van egy teljes hangrendszer kiépítésére is, amely egy komplett multimédiás rendszer beépítését is jelentheti. Külső tuningoláskor az alufelnikre fókuszálnak a legtöbben, de emellett az ablakok sötétítése, a spoilerek felszerelése és a fénytechnikai eszközök elhelyezése is megtörténhet. A tuning szolgáltatóknál érdemes alaposan körülnézni, illetve érdemes utánanézni a referenciáknak is, nehogy valamilyen kellemetlen élménnyel kelljen összekapcsolni kedvenc autónk tuningolását.  

(x)

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights