A Skoda Frankfurtban mutatja be a továbfejlesztett Vision E-t

In bemutató, elektromos autók
Skoda Vision E Frankfurtban

A Skoda a Shanghai-i bemutató óta továbbfejlesztette a Vision E-t. Ennek eredményét 2017. szeptember 12-én mutatja be Frankfurtban.

A Vision E-nél a térérzet kedvéért lemondtak a B oszlopról. Az autó mind belül, mind kívül futurisztikus jegyeket hordoz. Egyelőre még csak grafikát láthatunk. (A továbbfejlesztett verzióról) Kérdés, hogy a valóság mennyire lesz hű ehhez. A hatalmas kerekek, a magas övvonal és az alacsony ablakok mind nagyon jól néznek ki. De a használhatóság kedvéért ezeknek a dizájn gegeknek egy része el szokott vérezni, ha nem is a tanulmányon, de a futószalagon már mindenképp.

Az autóról egyébként itt írtunk korábban.

 

Skoda Vision E Frankfurtban

Skoda Vision E Frankfurtban

Ami most újdonság, hogy még karakteresebbé tették a modell külsejét. Illetve belül is vannak klassz fícsörök. A műszerfal képernyője és a központi érintőképernyős kijelző lehetővé teszi a vezető és az utas számára az összes ŠKODA Connect funkció elérését. Illetve minden utas rendelkezésére áll saját kijelzője. Az érintőképernyők használata számos kényelmi részletet, például jármű adatokat és szórakoztató funkciókat üzemeltethet. Az okostelefonok induktív töltésére szolgáló egység be van építve az egyes ajtókba. Ugyanakkor a doboz olyan interfészként szolgál, amely lehetővé teszi az utasok számára, hogy a mobileszközök személyes beállításait, adatait és információkat kényelmesen elérjék az egyes érintőképernyős kijelzőkön.

Az infotainment rendszerek például hang- és gesztusvezérléssel működtethetők. A kamerák folyamatosan figyelik a sofőrt, és ellenőrzik éberségét az Eye Tracking használatával. A Driver Alert rendszer figyelmezteti a fáradt vezetőt. A VISION E digitális orvossal is rendelkezik: a pulzusmérő automatikusan lassítja a járművet, ha a vezetőnél bármilyen egészségügyi problémát tapasztal. Ugyanúgy, mint sok ŠKODA gyártási modellben, a VISION E használók természetesen “mindig online” lesznek, köszönhetően a Wi-Fi hotspotnak és az LTE modulnak.

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights