A Skoda Frankfurtban mutatja be a továbfejlesztett Vision E-t

In bemutató, elektromos autók
Skoda Vision E Frankfurtban

A Skoda a Shanghai-i bemutató óta továbbfejlesztette a Vision E-t. Ennek eredményét 2017. szeptember 12-én mutatja be Frankfurtban.

A Vision E-nél a térérzet kedvéért lemondtak a B oszlopról. Az autó mind belül, mind kívül futurisztikus jegyeket hordoz. Egyelőre még csak grafikát láthatunk. (A továbbfejlesztett verzióról) Kérdés, hogy a valóság mennyire lesz hű ehhez. A hatalmas kerekek, a magas övvonal és az alacsony ablakok mind nagyon jól néznek ki. De a használhatóság kedvéért ezeknek a dizájn gegeknek egy része el szokott vérezni, ha nem is a tanulmányon, de a futószalagon már mindenképp.

Az autóról egyébként itt írtunk korábban.

 

Skoda Vision E Frankfurtban

Skoda Vision E Frankfurtban

Ami most újdonság, hogy még karakteresebbé tették a modell külsejét. Illetve belül is vannak klassz fícsörök. A műszerfal képernyője és a központi érintőképernyős kijelző lehetővé teszi a vezető és az utas számára az összes ŠKODA Connect funkció elérését. Illetve minden utas rendelkezésére áll saját kijelzője. Az érintőképernyők használata számos kényelmi részletet, például jármű adatokat és szórakoztató funkciókat üzemeltethet. Az okostelefonok induktív töltésére szolgáló egység be van építve az egyes ajtókba. Ugyanakkor a doboz olyan interfészként szolgál, amely lehetővé teszi az utasok számára, hogy a mobileszközök személyes beállításait, adatait és információkat kényelmesen elérjék az egyes érintőképernyős kijelzőkön.

Az infotainment rendszerek például hang- és gesztusvezérléssel működtethetők. A kamerák folyamatosan figyelik a sofőrt, és ellenőrzik éberségét az Eye Tracking használatával. A Driver Alert rendszer figyelmezteti a fáradt vezetőt. A VISION E digitális orvossal is rendelkezik: a pulzusmérő automatikusan lassítja a járművet, ha a vezetőnél bármilyen egészségügyi problémát tapasztal. Ugyanúgy, mint sok ŠKODA gyártási modellben, a VISION E használók természetesen “mindig online” lesznek, köszönhetően a Wi-Fi hotspotnak és az LTE modulnak.

You may also read!

forgalmi engedély

Elmob: bővíteni kellene a forgalmi engedélyt az elektromos járműveket azonosító legfőbb adatokkal

A Magyar Elektromobilitás Egyesület (Elmob) megfontolásra ajánlja az illetékes hatóságnak, hogy a forgalmi engedély adattartalmának legközelebbi felülvizsgálatakor bővítsék az

Read More...
Subaru Solterra

Öt csillagos törésteszt a pofás Subaru Solterra-nak – videóval

A Subaru Solterra európai változata öt csillagos minősítést ér el az Euro NCAP biztonsági tesztjén. Ez a Subaru 10.

Read More...
BMW i7

Gyönyörű fotók a BMW i7-ről műkedvelőknek

A vadonatúj BMW i7-es magyarországi piaci bevezetése alkalmából egy különleges fotósorozat készült az Operában az elektromos luxuslimuzinról, mely a

Read More...