Új Bentley Continental GT – a luxus nagykövete

In bemutató

Az új Bentley Continental GT a Frankfurti Autókiállításon lép először a nagyközönség elé. A típus harmadik generációja a luxus mértékegységének is tekinthető és a fejlesztéstől az összeszerelésig a szigetországban készült. Az autó ötvözi a kézi mestermunkát és a csúcstechnológiát.

A hajtásról a továbbfejlesztett 6.0 literes W12 TSI – szigorúan benzines – erőgép gondoskodik, amit a jó súlyelosztás érdekében hátrébb pozicionáltak.. A 636 lóerő és 900 Nm a nyolc sebessége dupla kuplungos váltón keresztül jut el a négy kerékig. A gyorsulás a hatalmas GT-t 3,6 másodperc alatt katapultálja 100-ra és meg sem áll egészen 333 km/h-ig.

Az új 48 voltos Dynamic Ride System adaptív futómű gondoskodik arról, hogy az autó stabil, jól kezelhető legyen, de mégis hozza a fejedelmi kényelmet.

Az autó külseje magáért beszél. Igazán forradalmi változás a külsőben első ránézésre nincs. Inkább tovább finomították a vonalakat. Sokat merítettek a EXP 10 Speed 6 koncepció külsejéből. Kicsit nyújtottabb, impozánsabb, erőteljesebb lett a külső. Viszont a súlycsökkentés jegyében az új GT 80 kg-mal könnyebb az elődnél, viszont merevebb. Mindenesetre az autó hosszabb és laposabb, az első kerekeket 13,5 centivel előrébb helyezték.

Az új hátsó lámpák igazán finoman illeszkednek az autó nyújtotta összképbe.

Alapból 21 colos kerekek járnak a GT-hez, de rendelhető 22 colos is.

Belül már jobban tetten érhető a változás. Új a kormány, ujjak a digitális műszerek.

 

Nagyon látványos a műszerfal fabetétjéből kiforduló további érintőképernyő vagy három analóg műszer.

A gyönyörű fabetétek vagy a kézzel polírozott króm szépségek mind emelik a luxus érzetet.

Alapból 10 hangszóró és 650 Watt jár az autóhoz, de rendelhető akár Naim 2,200 Wattos, 18 hangszórós hangrobbanás generátor is.

Az autót egyébként közel egy millió km-en keresztül tesztelték extrém meleg és hideg körülmények között. Az új Continental GT-nek helyt kellett állnia a Sarkkörök közelében, Amerika legforróbb helyein, de a Közel-Keleten és Kínában is. És hogy picit zöldüljön az összkép: a gyárban, ahol az új GT is készül, az elektromos energia szükséglet 40 százalékát napelemek biztosítják.

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights