Nagyobb az új Nissan Leaf hatótávja

In bemutató, elektromos autók
új Nissan Leaf hatótávja

A Nissan Japánban mutatta be az új Leafet. És bár az új modell messzebb megy az elődjénél, a hangsúly nem ezen volt.

új Nissan Leaf hatótávja
110 kw-os az új motor

Vége az információ csepegtetésnek, lehullt a lepel az új Leafről. A motorja már 110 kW-os és 320 Nm a nyomatéka, tehát jóval erősebb az elődjénél. Az 1535 kg-os autó végsebessége 144 km/h.

 

új Nissan Leaf hatótávja
30 kWh-ról 40 kWh-ra növelték az akksi csomagot

A hatótáv

Az akksi csomagot 30 kWh-ról 40 kWh-ra növelték. A hatótáv a NEDC ciklus szerint 378 km, a realitáshoz közelibb EPA mérés szerint ez az érték 240 km. A 2018 év végén megjelenő 2019-es változattal ígérik a 320 km-es hatótávot – ami már tényleg jó, használható érték. A 80 százalékos töltöttséghez 40 percre van szükség gyorstöltővel.

 

új Nissan Leaf hatótávja
ProPilot Park rendszer

Önvezetés?

Az új Leaf nagy újdonsága a ProPilot vezetési segéd, ami autópályán tudja tartani a sávot és a sebességet. Innen is látszik, hogy az USA az egyik fő piac. Ott kelt el az eddigi 280.000 Leafből 113.000 autó. Az USA-ban pedig sokan ingáznak nap mint nap a munkahelyük és otthonuk között akár 150 km-t is. Ott egy ilyen autópályás szinte önvezetés még tovább tudja növelni az eladásokat. Főleg, ha a munkahelyen is van lehetőség a töltésre.

A másik újjítás a ProPilot Park, ami automatikusan leparkol. A harmdaik az e-Pedal, ami eg ypedálos vezetést tesz lehetővé. Ha nem nyomjuk a gázpedált, áramot termelünk és az autó fékeződik egészen a megállásig. A fékpedált csak hirtelen fékezéseknél kell használni. Viszont ebből következik, hogy ha nem akarunk erőteljesen lassulni, mindig nyomnunk kell a gázpedált. Tehát ha nem autópályán megyünk, ahol a Leaf magától megy, és elfárad a jobb lábunk, nem tudjuk egy pillanatra megmozgatni, mert egyből erőteljesen lassul az autó.

 

új Nissan Leaf hatótávja

Külső megjelenés

Az új Leaf megjelenése sokkal harmonikusabb lett. Már nem csak egy jópofa célszerszám, hanem egy tetszetős autó is akar lenni. Az első V motívum rokonságot mutat az X-Traillel és a Qashqaial. A rácson a kék szín pedig a Nissan elektromos modelljeit fogja ezután jelölni. Oldalról is picit élére vasaltabb lett. Nincs eget rengető formai újjítás, de mégis jobb így ránézni. Biztos fog olyan vásárlókat is vonzani, akiknél az elektromos autózás még nem vallás, de szeretnék kímélni a környezetüket de emellett örülnek, ha tetszetős az autójuk.

 

új Nissan Leaf hatótávja
Barátságosabb belső

Finomabb a belső

Az új Leaf belül is megújult. Sokkal barátságosabb, hívogatóbb lett a belseje. Köszönhető ez a kellemesebb vonalaknak és a minőségibb anyaghasználatnak. Ennek a hiányát az előző modell nagyon megszenvedte. Van 7 colos érintőképernyő, amin elérhető többek között a töltöttségi állapot, teljesítmény mérő, az audió és a navigációs rendszer. Bár nem minden országban, de az Apple CarPlay és Android Auto is az infotainment része, így az okostelefonok csatlakozása könnyebben megy.

 

You may also read!

Peugeot 205

Negyven éves a Peugeot 205

Minden nagy kultúrközösség történetében szerepel egy mitikus alak, aki megmenti népét a fenyegető hanyatlástól, és kiutat mutat a viszontagságok

Read More...
Rebenland Rallye

Mesébe illő környezetben

Nehéz, de annál izgalmasabb ausztriai versenyen van túl a Solid Racing Team Ladás párosa, a Kállai Tamás – Szilassy

Read More...
olcsóbb gázolaj

Péntektől olcsóbb lesz a gázolaj nagyker ára

A Brent olaj árának zuhanása kapcsán nagyobb mértékű üzemanyagár csökkenésre számítottunk, de lássuk a tényeket. Péntektől a benzin nagykereskedelmi

Read More...