Ilyen nincs – fantasztikus az elektromos Jaguar E-type Zero

In bemutató, elektromos
elektromos Jaguar E-type Zero

Ahhoz, hogy a Jaguar E-type minden idők egyik leggyönyörűbb autója, nem fér kétség. Ennek kabrió változata pedig annyira kecses ékszer, hogy az ember falja a tekintetével. De azok az idők már elmúltak. Vagy mégsem?

A Jaguarnál gondoltak egy nagyot és megalkották az elektromos Jaguar E-type Zero-t.

elektromos Jaguar E-type Zero

A Jaguar Land Rover Classic fogott egy 1968-as Jaguar E-type Roadstert és elektromos meghajtással látta el. A 220 kW teljesítményű elektromos rendszer 5,5 másodperc alatt gyorsítja a Jaguart százra. Ez egy másodpercnél jobb a benzines ős eredményénél.

A lithium-ion akku csomag egyébként hasonló súlyú és méretű, mint az ős hat hengeres motorja, és közelítőleg ugyanoda is helyezték el. A villanymotor az akku csomag mögött, az ős váltójával megegyező helyen található. Érdekes, hogy az elektromos változat 46 kg-mal könnyebb a régi robbanomotoros E-type-nál. Az autó felfüggesztésén és fékrendszerén nem változtattak. És így a súlyelosztás és kezelhetőség is megmaradt.

elektromos Jaguar E-type Zero

Az elektromos hajtás

Az E-type Zero elektromos hajtása egy villanyhajtás specialista és a Jaguar Land Rover együttműködéséből született. Több megoldás a nemsokára érkező I-PACE-ből származik.

Az autó hatótávja állítólag valós 270 km, amiben a kis tömeg és alacsony légellenállás nagyban segít. Az akku csomag 40 kWh-ás és 6-7 óra kell a feltöltéshez.

elektromos Jaguar E-type Zero

Belül is a múlt és jövő keveredik

A belső is igazán igényesen sikerült. Jól sikerült ötvözni a fa kormányt és régies kézifékkart a középső kijelzővel vagy a modern irányválasztó karral. Ez az autó csodaszép. És bár egyelőre csak egy példény készült belőle, nem csodálkoznék, ha akkora lenne az igény rá, hogy elkezdenék gyártani.

Az E-type Zero élőben Londonban mutatkozik be a University of the Arts -ban most hétvégén.

Tekintség meg a rövid videót a létező leggyönyörűbb elektromos autóról:

 

You may also read!

Lepusztult Porsche 356B 40 éve érintetlenül

Lepusztult Porsche 356B 40 éve érintetlenül

Egy felújításra váró példányt találtak New York közelében, a sokak által hőn áhított Porsche sportkocsiból. Igazán alkalmi lehetőség

Read More...
Audi RS3 szedán ABT tuninggal

Audi RS3 szedán ABT tuninggal

Majdnem 500 lóerő, és egyéb érdekességek. Az ABT még tavaly év végén készített kittet az Audi RS3 Sportback

Read More...
legdrágább Ferrari

A legdrágább Ferrari gazdát keres

A videón szereplő 1962-es Ferrari 250 GTO új ként sem számított olcsó autónak a maga 18.000 dolláros árával.

Read More...

Mobile Sliding Menu