Ilyen nincs – fantasztikus az elektromos Jaguar E-type Zero

In bemutató, elektromos autók
elektromos Jaguar E-type Zero

Ahhoz, hogy a Jaguar E-type minden idők egyik leggyönyörűbb autója, nem fér kétség. Ennek kabrió változata pedig annyira kecses ékszer, hogy az ember falja a tekintetével. De azok az idők már elmúltak. Vagy mégsem?

A Jaguarnál gondoltak egy nagyot és megalkották az elektromos Jaguar E-type Zero-t.

elektromos Jaguar E-type Zero

A Jaguar Land Rover Classic fogott egy 1968-as Jaguar E-type Roadstert és elektromos meghajtással látta el. A 220 kW teljesítményű elektromos rendszer 5,5 másodperc alatt gyorsítja a Jaguart százra. Ez egy másodpercnél jobb a benzines ős eredményénél.

A lithium-ion akku csomag egyébként hasonló súlyú és méretű, mint az ős hat hengeres motorja, és közelítőleg ugyanoda is helyezték el. A villanymotor az akku csomag mögött, az ős váltójával megegyező helyen található. Érdekes, hogy az elektromos változat 46 kg-mal könnyebb a régi robbanomotoros E-type-nál. Az autó felfüggesztésén és fékrendszerén nem változtattak. És így a súlyelosztás és kezelhetőség is megmaradt.

elektromos Jaguar E-type Zero

Az elektromos hajtás

Az E-type Zero elektromos hajtása egy villanyhajtás specialista és a Jaguar Land Rover együttműködéséből született. Több megoldás a nemsokára érkező I-PACE-ből származik.

Az autó hatótávja állítólag valós 270 km, amiben a kis tömeg és alacsony légellenállás nagyban segít. Az akku csomag 40 kWh-ás és 6-7 óra kell a feltöltéshez.

elektromos Jaguar E-type Zero

Belül is a múlt és jövő keveredik

A belső is igazán igényesen sikerült. Jól sikerült ötvözni a fa kormányt és régies kézifékkart a középső kijelzővel vagy a modern irányválasztó karral. Ez az autó csodaszép. És bár egyelőre csak egy példény készült belőle, nem csodálkoznék, ha akkora lenne az igény rá, hogy elkezdenék gyártani.

Az E-type Zero élőben Londonban mutatkozik be a University of the Arts -ban most hétvégén.

Tekintség meg a rövid videót a létező leggyönyörűbb elektromos autóról:

 

You may also read!

Peugeot 205

Negyven éves a Peugeot 205

Minden nagy kultúrközösség történetében szerepel egy mitikus alak, aki megmenti népét a fenyegető hanyatlástól, és kiutat mutat a viszontagságok

Read More...
Rebenland Rallye

Mesébe illő környezetben

Nehéz, de annál izgalmasabb ausztriai versenyen van túl a Solid Racing Team Ladás párosa, a Kállai Tamás – Szilassy

Read More...
olcsóbb gázolaj

Péntektől olcsóbb lesz a gázolaj nagyker ára

A Brent olaj árának zuhanása kapcsán nagyobb mértékű üzemanyagár csökkenésre számítottunk, de lássuk a tényeket. Péntektől a benzin nagykereskedelmi

Read More...