60 éve mutatták be a Skoda Felicia elődjét, a Skoda 450-et

In veterán
Skoda 450

1957-ben a Brno-i Gépészmérnöki Vásáron mutatták be a Skoda 450-et. A sportosan karcsú nyitható tetejű autó nagy sikert aratott.

Szerintem ennek a modellnek a részlet megoldásai még kecsesebbek, mint a Feliciaé. A 450-est a Kvasiny-ban lévő üzemben kezdték gyártani. A cél piac főleg Németország, Anglia és az USA volt.

1959-ben pedig bemutatták az utódot, a hatalmas karriert befutott Felicia Cabrioletet, amit szintén Kvasiny-ben gyártottak 1964-ig.

Az elkészült 450-esek mintegy kétharmada külföldön került értékesítésre. Hogy mennyire volt népszerű a keleti blokk gyönyörű kabriója, mutatja Vilem Heckel fotója, ahol egy 450-es az 1957-es Miss Amerikával szerepel.

Skoda 450

Ezek az autók csodaszép formájukon kívül veszedelmes hátsó futóművükről voltak híresek. Aki nem volt barátságban az elpattogós hátsó felfüggesztéssel, annak egész veszélyes élményeket tudott okozni. Ezt volt alkalmam személyesen megtapasztalni. Bár az egy Octavia volt ugyanilyen futóművel. Kanyarban bukkanót találva az élmény akár a vidámparkban is megállta volna a helyét.

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights