Aranyos Suzukik a Tokiói Autókiállításra

In bemutató

A Suzuki 2020-ban ünnepli a 100. születésnapját. Ennek előszele ként számtalan érdekes, jópofa tanulmányt visz a 45. Tokiói Autókiállításra.

Itt van mindjárt az e-SURVIVOR. Ez a kis négykerekű ránézésre a Jimmy és Vitara leszármazottja. Létra alváza és kis súlya jó terepjáró képességekkel ruházzák fel. Az elektromos hajtással pedig könnyű az összkerékhajtást megvalósítani.

A SPACIA Concept a Spacia egy tanulmány változata. Igazán barátságos a kis „furgon”. Alacsony padlója, kocka formája és hátsó elhúzós ajtói – amik a keycarok jellemzői – igazán jó helykihasználást eredményeznek. De erre a kis apróságra ránézni is nagyon jó. Annyira vidám és kedves a megjelenése. És egész kis családoknak még családi autónak is megfelel.

Következzen a SPACIA Custom Concept. Ahogy láttuk, hogy ennek a doboz formának milyen jól áll az aranyosság, mondhatni cukiság, úgy itt látható az ellentéte. Ez így inkább groteszk, mint vagány. Na mindegy, hátha valakinek ez tetszik. A gyártó mindenesetre „luxus dizájnról” beszél. Ej, hát ilyen messze van még mindig Japán?

Ismét kellemesebb vizekre evezve itt az XBEE (cross-bee). A compact crossover SUV-osan adja elő kocka formát és jól áll neki. Szuper az első maszk mellett a két gülü szem vagy az oldalt végig futó műanyag betétek. Csak le kéne kicsinyíteni – nem is nagyon –  és egyből mehetne gyerekjátéknak.

 

Két további XBEE váriáció:

XBEE Outdoor Adventure

XBEE Street Adventure

A legklasszabb pedig a Carry Open-Air Concept. Itt is kiemelik a ponyvás vagy nyitott plató mellet a tágas és barátságos utasteret.

Lehet, hogy ha King-Kong a filmben ilyen autókat látott volna meg a lába alatt, nem törte-zúzta volna őket, hanem leült volna, és brümmögve tologatta volna őket.

You may also read!

485 kilométer a tisztán elektromos hajtású KIA e-Niro hatótávja

Kia e-Niro európai szabvány szerinti, vegyesüzemi hatótávja elérheti akár a 485 kilométert
A még 2018-ban az európai piacokon

Read More...

Az igazság a kopott gumiabroncsokról – Kopott gumi teszt


Vannak tanulmányok, amelyek fokozottan hangsúlyozzák a kopott abroncsok balesetveszélyességét, mielőbbi cseréjét, még más kutatások ennél jóval megengedőbbek,

Read More...
A Bentley folytatja a villamosítást

A Bentley folytatja a villamosítást

A Bentley mérnökök azon dolgoznak, hogy az új Continental GT sorozatot bővítsék egy nagy teljesítményű plug-in hibrid modellel. Így a márciusban bemutatott Bentayga mellett további hibriddel bővülne a környezetbarát luxuskínálat.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu