Aranyos Suzukik a Tokiói Autókiállításra

In bemutató

A Suzuki 2020-ban ünnepli a 100. születésnapját. Ennek előszele ként számtalan érdekes, jópofa tanulmányt visz a 45. Tokiói Autókiállításra.

Itt van mindjárt az e-SURVIVOR. Ez a kis négykerekű ránézésre a Jimmy és Vitara leszármazottja. Létra alváza és kis súlya jó terepjáró képességekkel ruházzák fel. Az elektromos hajtással pedig könnyű az összkerékhajtást megvalósítani.

A SPACIA Concept a Spacia egy tanulmány változata. Igazán barátságos a kis „furgon”. Alacsony padlója, kocka formája és hátsó elhúzós ajtói – amik a keycarok jellemzői – igazán jó helykihasználást eredményeznek. De erre a kis apróságra ránézni is nagyon jó. Annyira vidám és kedves a megjelenése. És egész kis családoknak még családi autónak is megfelel.

Következzen a SPACIA Custom Concept. Ahogy láttuk, hogy ennek a doboz formának milyen jól áll az aranyosság, mondhatni cukiság, úgy itt látható az ellentéte. Ez így inkább groteszk, mint vagány. Na mindegy, hátha valakinek ez tetszik. A gyártó mindenesetre „luxus dizájnról” beszél. Ej, hát ilyen messze van még mindig Japán?

Ismét kellemesebb vizekre evezve itt az XBEE (cross-bee). A compact crossover SUV-osan adja elő kocka formát és jól áll neki. Szuper az első maszk mellett a két gülü szem vagy az oldalt végig futó műanyag betétek. Csak le kéne kicsinyíteni – nem is nagyon –  és egyből mehetne gyerekjátéknak.

 

Két további XBEE váriáció:

XBEE Outdoor Adventure

XBEE Street Adventure

A legklasszabb pedig a Carry Open-Air Concept. Itt is kiemelik a ponyvás vagy nyitott plató mellet a tágas és barátságos utasteret.

Lehet, hogy ha King-Kong a filmben ilyen autókat látott volna meg a lába alatt, nem törte-zúzta volna őket, hanem leült volna, és brümmögve tologatta volna őket.

You may also read!

Peugeot 408

Üveggömbbe zárt Peugeot 408 : Nem győzzük kapkodni a fejünket!

 Nemcsak forog, de forgás közben különböző szögekből mutatja meg az új Peugeot 408-at az az átlátszó üveggömb, amely ugyanolyan

Read More...
hivatásos sofőrök

Kiöregedőben vannak a hivatásos sofőrök, várják a fiatalokat

Mi lehet vonzó a kamionozásban a nagy fizetés mellett? Magyarországon sok szakma küzd a munkaerőhiány problémájával, nem kivétel ez alól

Read More...
okoszebra

Véget ért a nagy okoszebra-szavazás: több ezer szavazatot gyűjtött a győztes város

Hamarosan újabb magyar várost tesz biztonságosabbá a Generali a Biztonságért Alapítvány: a Generali alapítványa által indított és a Pearl

Read More...