Aranyos Suzukik a Tokiói Autókiállításra

In bemutató

A Suzuki 2020-ban ünnepli a 100. születésnapját. Ennek előszele ként számtalan érdekes, jópofa tanulmányt visz a 45. Tokiói Autókiállításra.

Itt van mindjárt az e-SURVIVOR. Ez a kis négykerekű ránézésre a Jimmy és Vitara leszármazottja. Létra alváza és kis súlya jó terepjáró képességekkel ruházzák fel. Az elektromos hajtással pedig könnyű az összkerékhajtást megvalósítani.

A SPACIA Concept a Spacia egy tanulmány változata. Igazán barátságos a kis „furgon”. Alacsony padlója, kocka formája és hátsó elhúzós ajtói – amik a keycarok jellemzői – igazán jó helykihasználást eredményeznek. De erre a kis apróságra ránézni is nagyon jó. Annyira vidám és kedves a megjelenése. És egész kis családoknak még családi autónak is megfelel.

Következzen a SPACIA Custom Concept. Ahogy láttuk, hogy ennek a doboz formának milyen jól áll az aranyosság, mondhatni cukiság, úgy itt látható az ellentéte. Ez így inkább groteszk, mint vagány. Na mindegy, hátha valakinek ez tetszik. A gyártó mindenesetre „luxus dizájnról” beszél. Ej, hát ilyen messze van még mindig Japán?

Ismét kellemesebb vizekre evezve itt az XBEE (cross-bee). A compact crossover SUV-osan adja elő kocka formát és jól áll neki. Szuper az első maszk mellett a két gülü szem vagy az oldalt végig futó műanyag betétek. Csak le kéne kicsinyíteni – nem is nagyon –  és egyből mehetne gyerekjátéknak.

 

Két további XBEE váriáció:

XBEE Outdoor Adventure

XBEE Street Adventure

A legklasszabb pedig a Carry Open-Air Concept. Itt is kiemelik a ponyvás vagy nyitott plató mellet a tágas és barátságos utasteret.

Lehet, hogy ha King-Kong a filmben ilyen autókat látott volna meg a lába alatt, nem törte-zúzta volna őket, hanem leült volna, és brümmögve tologatta volna őket.

You may also read!

Jótékony árverésen egy gyönyörű Porsche 911

Jótékony árverésen egy gyönyörű Porsche 911

Magyarországon is bemutatták „A Híd” című skandináv bűnügyi sorozatot. Saga Norén (Sofia Helin) nyomozó Porsche 911 S sportkocsiját

Read More...
BMW 8 Coupe

BMW 8 Coupe – az autópályák elegáns királya

Bemutatjozott a BMW luxus kupéja, a BMW 8 Coupe. A fantasztikus megjelenésű két ajtós mind vezetési élményben, mind

Read More...

Enyhén nőtt a forgalomba helyezett új autók száma májusban az EU-ban

Mérsékelt növekedés májusban
Az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete (ACEA) adatai szerint májusban 1 millió 398 ezer 913 új autót

Read More...

Mobile Sliding Menu