Új akku technológia nyerte a BMW Startup Challenget

In elektromos autók

A BMW idén is megrendezte a BMW Startup Challenge versenyt, ahová 10 ország 62 innovatív technológia-fejlesztési kezdeményezése nevezett. A nyertes akku technológia 50 százalékkel teheti hatékonyabbá az elektromos autózást.

A tíz döntős projekt az akkumulátor-technológia (LeydenJar Technologies BV), a mesterséges intelligencia (Sense Glove), az energia-előállítás (Wellsun), a digitális térképtechnológia (Spatial), a székhely nélkül működő személyszállítás (Motoshare), az IP-biztonság (Filigrade BV), a vezeték nélküli járműtöltés (EZY Mobility), a kiterjesztett valóság (Etho Inc), a sugárzásvédelem (Radygo), valamint a széndioxid-megkötés- és hasznosítás (Skytree) területén kecsegtet iránymutató technológiai megoldásokkal.

A startupok közül szeptember végén Amszterdamban választották ki a három legígéretesebbet.

A fődíjat – ami egy BMW X1 egy éves használati joga – a holland LeydenJar Technologies BV úttörő lítium-ion akkumulátor-technológiai megoldása kapta, amely színtiszta szilíciumanód-cellák alkalmazásával jelentős mértékű elektromos hatótávolság-növekedést és költségcsökkenést ígér a hálózatról tölthető járművek esetében. A kimagaslóan hatékony technológia az előzetes számítások szerint a sorozatgyártásban jelenleg használt, grafitanód-alapú cellamegoldás mintegy tízszeres kapacitásával kecsegtet, amely megegyező alkalmazási körülmények között a hálózatról tölthető gépkocsik több mint 50 százalékos energiatárolási fejlődését eredményezheti. A hétköznapokban mindez nagyobb elektromos hatótávolságot és alacsonyabb kilométerenkénti költséget jelent. A LeydenJar Technologies BV fejlesztése szerint ráadásul az innovatív technológia bármelyik hálózatról tölthető hajtáslánchoz tökéletesen alkalmazható és napjaink legmodernebb akkumulátor-gyártási folyamataiba zökkenőmentesen integrálható.

A BMW Startup Challenge második helyezettjei az ugyancsak holland Wellsun és Skytree kisvállalkozások innovatív megoldásai lettek, holtversenyben. A Wellsun olyan átlátszó, villamosenergia-előállító és -kezelő paneltechnológiát dolgozott ki, amely optimalizálja az önfenntartó energiahálózattal felszerelt épületek által összegyűjtött napenergia felhasználását, míg a Skytree a gépkocsik utastéri levegőjéből kinyerhető szén-dioxid megkötésével és hasznosításával fokozza a belső levegő minőségét, miközben csökkenti a jármű energiafogyasztását és növeli a hálózatról tölthető hajtásláncok hatótávolságát.

A három nyertes projekt lehetőséget kap, hogy a BMW Group teljes körű vendégeként ellátogasson a vállalatcsoport müncheni központjában működő Startup Garage tehetséggondozó műhelybe, ahol a fejlesztők részletesen bemutathatják innovációjukat a BMW termék-és szolgáltatás-beruházásokért felelős szakembereinek.

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights