Megkezdték a Ford EcoSport kompakt SUV gyártását Romániában

In hír

A Ford Motor Co. megkezdte az új EcoSport kisméretű SUV gyártását a craiovai összeszerelő üzemében.

    Az európai piacot eddig az indiai Chennai üzem látta el az EcoSport modellel. “Egyre több vásárló érdeklődik az EcoSport és általában a SUV modellek iránt. Így most jött el az ideje, hogy Európában is beindítsuk a gyártást” – mondta Steven Armstrong, a Ford Motor Company EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régióért felelős alelnöke.
    A Ford európai SUV-értékesítése 2016-ban több mint 30 százalékkal növekedett. 2017 első nyolc hónapjában pedig a növekedés meghaladta a 27 százalékot.
    A SUV modellek forgalmának növekedése új munkahelyeket is teremt a craiovai üzemben. Az év végéig a Ford további 1700 munkahelyet létesít a Ford Romania craiovai üzemben, az autó- és motorgyártó részlegekben így 3900 alkalmazott dolgozik majd.
    A Ford 2008 márciusában vette át az üzemet a Daewoo modelleket gyártó Automobile Craiova S.A. vállalattól. A Ford egymilliárd eurót meghaladó beruházásnak köszönhetően az üzem mostanra világszínvonalú autógyárrá vált.

Forrás: MTI.hu

You may also read!

SKODA ENYAQ iV frissítés

Nem túl elegánsan frissítik a SKODA ENYAQ iV-ot

A Skoda frissíti a már ügyfeleknél lévő Skoda ENYAQ-okat az új ME3 szoftver verzióval. Ez az optimalizált akku menedzsmenttel

Read More...
drágább üzemanyag

Szerdától emelkedik az üzemanyag piaci ára

Szerdától a benzin és a gázolaj piaci ára is emelkedni fog. A benzin esetében ez bruttó 3 forintot jelent

Read More...
Tragacsot vegyenek

Folytatódik a ritka járművekre vadászó család története

A Viasat Explore kalandcsatornán immár 4. évadába kezd a népszerű dokureality, a Tragacsot vegyenek! A sorozat a Mathewson-család autók körül forgó

Read More...