A világ legszebb elektromos autója – Polestar 1

In elektromos autók
Polestar Kínában nyit üzemet

A Polestar eddig a Volvo sport részlegeként volt ismert, de most önálló életre kel. A Volvo ezt a márkanevet használva akar belépni az elektromos autók piacára. Egyből három modell gyártását jelezték előre, amelyek Kínában fognak készülni.

Az első önálló modelljüket a napokban mutatták be. Az alapul szolgáló Volvo S90 sem volt egy csúnya jószág, de a kupésra faragott Polestar 1 egyenesen képzőművészeti remek lett.

Polestar 1
Polestar 1

A két ajtós, 2+2 üléses Grand Tourer Coupe-t plug-in hibrid hajtáslánc mozgatja. De csak elektromos módban is képes akár 150 km megtételére, ami azért nemrég sok elektromos autó hatótávja volt. A rendszer összteljesítménye 600 lóerő és 1000 Nm. Az első kerekeket egy négy hengeres benzines, turbós- kompresszoros motor hatja 382 lóerővel, hátul pedig két villanymotor nyomatékelosztó segítségével juttat 218 lóerőt és 480 Nm-t a kerekekre a jobb tapadás és stabilitás érdekében. Emelett a Polestar 1 kapott még egy integrált indító generátort is, ami 46 lóerőt és 150 Nm-t ad az összteljesítményhez.

Polestar 1

Az autóban az akkucsomag 34 kWh-t tud és három részből áll. Egy a „kardánalagútban”, kettő pedig a csomagtér aljában található.

Polestar 1
Polestar 1

A Polestar 1 a Volvo variálható platfromján (SPA) nyugszik, de kb. 50 százalékban Polestar fejlesztés. A szénszál bőséges alkalmazása súlycsökkentést és nagyobb merevséget eredményez, illetve az autó súly-középpontja is lejjebb kerülhetett.

Polestar 1
Polestar Production Centre

Az autót 2018 közepétől kezdik gyártani a kínai Chengdu városában.

Polestar 1
Polestar 1

A Polestar emellett szakít a hagyományos vásárlói modellel is. A Polestar 1 – amiből évi 500 darab gyártását tervezik – csak online lesz rendelhető és két vagy három éves „előfizetésre” lesz lehetőség. A nulla indulótőkés, all-inclusive előfizetés magában foglal például szállítással egybekötött szervízelést vagy egyéb Volvo illetve Polestar autók használatát.

A jövőben készülő többi Polestar modell teljesen elektromos lesz. A Polestar 2 – amit a Tesla 3 ellenfelének szánnak – 2019 végén érkezik és amúgy egy BEV (battery-electric vehicle) lesz. Azt gondolom, egy olasz keresztapát felvehetnének a céghez….(Polestar 1 után 2 ami BEV, nagyon dallamos)

Aztán pedig érkezik a fantasztikus fantáziára utaló Polestar 3 !!! Ez pedig egy nagy SUV lesz, gondolom, ezt a Tesla X ellen vetik majd be.

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights