A világ legszebb elektromos autója – Polestar 1

In elektromos autók
Polestar Kínában nyit üzemet

A Polestar eddig a Volvo sport részlegeként volt ismert, de most önálló életre kel. A Volvo ezt a márkanevet használva akar belépni az elektromos autók piacára. Egyből három modell gyártását jelezték előre, amelyek Kínában fognak készülni.

Az első önálló modelljüket a napokban mutatták be. Az alapul szolgáló Volvo S90 sem volt egy csúnya jószág, de a kupésra faragott Polestar 1 egyenesen képzőművészeti remek lett.

Polestar 1
Polestar 1

A két ajtós, 2+2 üléses Grand Tourer Coupe-t plug-in hibrid hajtáslánc mozgatja. De csak elektromos módban is képes akár 150 km megtételére, ami azért nemrég sok elektromos autó hatótávja volt. A rendszer összteljesítménye 600 lóerő és 1000 Nm. Az első kerekeket egy négy hengeres benzines, turbós- kompresszoros motor hatja 382 lóerővel, hátul pedig két villanymotor nyomatékelosztó segítségével juttat 218 lóerőt és 480 Nm-t a kerekekre a jobb tapadás és stabilitás érdekében. Emelett a Polestar 1 kapott még egy integrált indító generátort is, ami 46 lóerőt és 150 Nm-t ad az összteljesítményhez.

Polestar 1

Az autóban az akkucsomag 34 kWh-t tud és három részből áll. Egy a „kardánalagútban”, kettő pedig a csomagtér aljában található.

Polestar 1
Polestar 1

A Polestar 1 a Volvo variálható platfromján (SPA) nyugszik, de kb. 50 százalékban Polestar fejlesztés. A szénszál bőséges alkalmazása súlycsökkentést és nagyobb merevséget eredményez, illetve az autó súly-középpontja is lejjebb kerülhetett.

Polestar 1
Polestar Production Centre

Az autót 2018 közepétől kezdik gyártani a kínai Chengdu városában.

Polestar 1
Polestar 1

A Polestar emellett szakít a hagyományos vásárlói modellel is. A Polestar 1 – amiből évi 500 darab gyártását tervezik – csak online lesz rendelhető és két vagy három éves „előfizetésre” lesz lehetőség. A nulla indulótőkés, all-inclusive előfizetés magában foglal például szállítással egybekötött szervízelést vagy egyéb Volvo illetve Polestar autók használatát.

A jövőben készülő többi Polestar modell teljesen elektromos lesz. A Polestar 2 – amit a Tesla 3 ellenfelének szánnak – 2019 végén érkezik és amúgy egy BEV (battery-electric vehicle) lesz. Azt gondolom, egy olasz keresztapát felvehetnének a céghez….(Polestar 1 után 2 ami BEV, nagyon dallamos)

Aztán pedig érkezik a fantasztikus fantáziára utaló Polestar 3 !!! Ez pedig egy nagy SUV lesz, gondolom, ezt a Tesla X ellen vetik majd be.

You may also read!

Subaru Solterra

Öt csillagos törésteszt a pofás Subaru Solterra-nak – videóval

A Subaru Solterra európai változata öt csillagos minősítést ér el az Euro NCAP biztonsági tesztjén. Ez a Subaru 10.

Read More...
BMW i7

Gyönyörű fotók a BMW i7-ről műkedvelőknek

A vadonatúj BMW i7-es magyarországi piaci bevezetése alkalmából egy különleges fotósorozat készült az Operában az elektromos luxuslimuzinról, mely a

Read More...
üzemanyagár csökkenés

Péntektől újra üzemanyagár csökkenés következik

A mai árcsökkenést december hónapban is üzemanyagár csökkenés követi, a benzin beszerzési ára bruttó 10 forinttal lesz kevesebb péntektől,

Read More...