Chevy ünnep: 100 éves a jellegzetes Chevy pickup design

In veterán
Chevy pickup

 Száz évvel ezelőtt, a Chevrolet bemutatta az 1918-as „One-Ton” („Egytonnás”) tehergépkocsit. Megalapozta ezzel a Chevrolet egy évszázados pickup kínálatát. Ezen mérföldkő megünneplésére készített a Chevrolet egy kis összefoglalót a márka történetének legszebb teherautóiról.

Bár a Chevy tehergépjárművek megjelenése, designja sokat változott az elmúlt 100 év során, egy fontos szempont változatlanul maradt: A forma követte a funkcionalitást a fejlesztések során, amit a vásárlók igényei motiváltak.

„Napjainkban a Chevrolet pickupok tervezőinél az elsődleges szempont a célorientált design, ami lehetővé teszi az egyedi megoldásokat a vevői igények széles választékának kielégítésére”, nyilatkozta Rich Scheer, a Chevrolet Tehergépjárművek Formatervezéséért felelős igazgatója. „Visszatekintve az elmúlt száz év pickup formaterveinket, rájöttem, hogy a Chevy tervezők már a kezdetektől ezzel a célorientált tervezési módszerrel dolgoztak.”

Chevy pickup

1918 One-Ton – Az első Chevy pick-up, amit a gyár dolgozói ihlettek, akik módosítottak néhány járművet az alkatrészek gyáron belüli szállításához.

Íme, a 10 legjellegzetesebb Chevy pickup az elmúlt 100 évből, Rich Scheer tervezői szemszögéből:

Chevy pickup

1918 – One-Ton („Egytonnás”)

Az első pickup a Chevrolettől, amit a gyártelepen használt járművek inspiráltak, amelyekkel az alkatrészeket szállították egyik helyről a másikra. Egyszerűen ez a legjobb példa, amikor a forma igazodik a funkcióhoz. Egy gördülő alváz volt, nyitott fülkével, négyhengeres soros motorral. A nyitott plató pedig lehetővé tette tetszőleges felépítmény kialakítását a vevő igénye szerint. Egy feltűnő design elem a szép márkajelzés, ami nyilvánvalóan egy tudatos tervezés eredménye. A betűk, az arányok és a majdnem fekete, sötétkék színű Chevy „csokornyakkendő” egy nagyon kifinomult márkajelzés, ami napjaink elvárásainak is megfelel.

Chevy pickupChevy pickup             

 

Chevy pickup

 

1929 – International Series LD

 1929-ben készült az első zárt fülkés Chevrolet teherautó, ami előkészítette napjaink gépjárműbelső tervezési tudományát. Mint minden tervezésnél, eleinte csak a legfontosabb funkciók meghatározására és megvalósítására törekedtek. Később egyre fontosabb lett a komfort és a stílus a tehergépkocsi vevők számára is. Elképesztő, milyen gyorsan zajlott ez a változás, ahogy az 1918-as célorientált járműtől a stílusosabb zárt fülkés pickuphoz jutottunk. Ekkor kezdtünk el színeket is használni az autógyártásban. Azok a színek és színkombinációk, amelyeket a Chevrolet autókhoz és tehergépkocsikhoz használtak azokban az években, még ma is vállalhatók, szerethetők.

Chevy pickup

1938 – Half-Ton („Féltonnás”)

 Az első Chevrolet pickup, amit az újonnan alapított „Art and Colour” részlegen terveztek, ami később „Design Center” néven lett közismert. A részleg alapító vezetője Harley Earl volt, aki a GM első vezető tervezője lett. Ebben az évben is megmutatkozott, hogy a személygépkocsik és tehergépjárművek designja eltér egymástól. A tervezők felismerték, a szállító járműveknek saját identitásuk van. Mint ilyen, ez a modell vitathatatlanul az első példa a design befolyására a tehergépjárművek esetén. Az arányok a korábbi modellekből fejlődtek ki, alacsonyabb és hosszabb lett a jármű, díszítve egy stílusos hűtőráccsal és a nagyon elegáns sárvédőkkel.

Chevy pickup

1947 – 3100-as széria

 Az autótörténelem egyik legszebb designja. Ha valaki egy klasszikus Chevy pickupról beszél, úgy gondolom mindenkinek ez a modell fog megjelenni a szemei előtt. Olyan volt, mint egy útra kelés. A hirdetésekben mint a „Haladás formaterve” jelent meg, mert nagyobb, erősebb és mégis elegánsabb volt, mint valaha. Az öt soros vízszintes rács elszakadt a múltbeli függőleges hűtőrácstól, és ez volt a kezdete a később meghatározóvá váló Chevy Pickup design kialakulásának. A sárvédők integráltabbak, sokkal inkább részévé váltak a járműnek, a lámpák a kaszni széles részén helyezkednek el, nem annyira belül, mint korábban, szélesebb és erősebb megjelenést biztosítva az autónak. Az eredmény egy nagyon tetszetős forma nagyszerű arányokkal.

Chevy pickup

1955 – 3124-es sorozat, Cameo Carrier

Úgy is ismert, mint „Task Force” (fordítása: munkacsoport, vagy katonai harci különítmény), a Cameo Carrier a Chevy első „fleetside” (süllyesztett platós) modellje. A plató alja egybe esik a sárvédő és a fülke aljával, így egy egységes és elegáns formát képezve a jármű elejétől a végéig. Ez volt egyben a Chevrolet első lökhárítótól-lökhárítóig stílusú modellje, mivel a design nem állt meg a fülkénél, hanem végig ment a jármű teljes hosszán. Ebben az időben a formaterv már fontos vásárlói szempont volt a személyautók esetén, és ez inspirálta a tehergépjármű fejlesztőket is, hogy nagyobb hangsúlyt tegyenek a pickupok designjára is. Határozottan ez az időszak volt a stílus és formaterv csúcspontja az amerikai autógyártásban.

Chevy pickup

1967 – C10 Fleetside

Ez az első pickup, amibe tényleg beleszerettem. Ez egy gyönyörű, könnyed forma a csillogó kerekek jegyében. Nagyra értékelem a karosszérián végigfutó vonalat, ami összeköti, és így gyönyörű egyensúlyba hozza az autó elejét a paltó részével. Ez egy olyan design elem, ami könnyen elronthat egy formatervet, de az adott korszak tervezői nagyon jól csinálták. A karosszéria oldala erős támaszú, ami hátrafelé elvékonyodik. A Chevrolet elején a hűtőrács összeköti a fényszórókat, középen a márkajel csokornyakkendővel — ez a design még ma is megállja a helyét. Ezekben az években kezdték alkalmazni a metál fényezést, ami még inkább kiemelte azokat a részleteket, a karosszérián végig futó vonalakat, amelyek korábban nem voltak annyira láthatók.

Chevy pickup

1973 – C30 One-Ton Dually („Egytonnás dupla”)

Ez a harmadik generációs C/K (a Chevrolet nagyméretű pickup sorozata) volt az első dupla fülkés Chevy a piacon. És sokan úgy gondolják, ez volt az első modern nagy teljesítményű pickup. A megjelenése tükrözi, hogy a gyártók a választék bővítésével követték a megváltozott vevői igényeket, mert egyre többen a munka mellett a kikapcsolódáshoz is pickupjukat használták. Ez egy egyszerű, szívós és célszerű jármű, akárcsak a korábbi Chevy pickupok.

Chevy pickup

1988 – C/K1500

A C/K1500 volt az első Chevy pickup, amely formatervezésénél az aerodinamikai tényezőket is figyelembe vették. Ennek a sorozatnak a designja nagyon sikeres volt. A maga idejében nagyon haladó, úttörő volt a tervezése. Különösen igaz ez a belső kialakítására, süllyesztett műszerfal érdekes elrendezésben és a kezelő gombok is futurisztikusak. Ez az autó még ma is modernnek tűnik, majd 40 évvel a tervezés után.

Chevy pickup

1999 – Silverado 1500 LT Z71

Ez volt az első sorozat, ami a Silverado márkanevet viselte. Nagyon sok olyan új design elemet vezetett be ez a modell is, amit a vevők napjaink legújabb Chevy pickupjaiban is megtalálnak. Ilyen például az autók szimbolikus front része, a hűtőrács, a fényszórók és márkajel elrendezése.

Chevy pickup

2007 – Silverado 1500

A 2007-es Silverado egyszerű, modern és erős, fő jellegzetessége a megnövelt kerékméret és a letisztult karosszéria. Ez egy másik összetevője a Chevrolet pickupok fejlődésének, saját arculatot, identitást teremtettek a járműveknek, amit mindenki felismer az utakon az autók elejéről vagy hátuljáról. Ez a modell hozta vissza a „kemény autó” megjelenést és érzést annak ellenére, hogy a formaterve ügyel az aerodinamikára.

Chevy pickup

2018 – Silverado Centennial Edition („Századik évfordulós kiadás”)

Rich Scheer nem fűzött semmi megjegyzést a legújabb Chevy pickuphoz. A 2018-as Silverado Centennial Edition 420 lóerős 6,2 literes V8-as motorral készül, amely akár 620 Nm nyomatékot is képes leadni. Fogyasztói ára az amerikai piacon: $53,665.

Néhány szó a CHEVROLET-ról

Louis Chevrolet svájci autóversenyző és autómérnök alapította 1911-ben Detroitban. A Chevrolet jelenleg a világ egyik legnagyobb autógyártója, amely több mint 115 országban van jelen, és több mint 4 millió gépjárművet, személygépkocsit és pickupot értékesít évente. 

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights