Bezár az ausztrál Holden autógyár

In hír
Bezár az ausztrál Holden

Ausztrália saját autómárkával büszkélkedhetett egészen október 20-áig. Ezen a napon gördült le a futószalagról az utolsó Holden márkájú autó. Az ausztrálok generációi jártak ilyen járgányokon, nem csoda, hogy nehezen viselik a nemzeti autógyártás végét.

 

A Ford és a Toyota után október 20-án az amerikai General Motors tulajdonában lévő Holden is befejezte az autógyártást Ausztráliában – derül ki a BBC cikkéből.

A Holden eredetileg nyeregkészítő üzem volt, majd elkezdett motorkerékpárokat, majd autókarosszériákat gyártani. A második világháború után az ausztrál kormány úgy gondolta, eljött az ideje, hogy az országot autóipari nagyhatalommá tegyék, aminek alapfeltétele egy nemzeti márka megteremtése.

Szerelembe estek

A márka Holden 48-215 névre keresztelt első típusa 1948-ban jelent meg a piacon és a helyi autósok rögtön beleszerettek. Ez volt az első ausztrálok által ausztráloknak gyártott személyautó. A típus előnye volt, hogy kibírta az ausztrál vidék durva időjárását és útviszonyait.

Bezár az ausztrál Holden

Az 1960-as és az 1970-es években törzsi lojalitás alakult ki a márka és használói között. Ezzel csak a Ford tudott versenyezni, amely szintén elkezdte a helyi autógyártást. Harmadiknak a japán Toyota telepedett le a kontinensnyi szigeten 1963-ban. Ez a két évtized volt a Holden aranykora, amelynek az autóimportot terhelő magas vámok leépítése vetett véget.

Hiú remények

Az ausztrálok abban bíztak, hogy nemzeti márkájuk versenyképes lesz a világpiacon – legalábbis Ázsia déli felén és Dél-Amerikában. A védővámok azonban nem tettek jót a hatékonyságnak: a cég autói ugyan eljutottak a Közel-Keletre és Brazíliába is és a Commodore modell (amelynek utolsó változata gyakorlatilag egy Opel Insignia) még az elmúlt másfél évtizedben is viszonylag jól fogyott, ám a cég nem volt versenyképes.

A történetnek vége szakadt, és a love story immáron csak a  veteránautók piacán folytatódhat.

Bezár az ausztrál Holden

Bizonytalan jövő

Jelenleg azt tapasztalják, hogy a használt autók iránt érdeklődő autósok majdnem háromnegyede valamilyen Holdent keres. Akinek van elég pénze és garázsa ahhoz, hogy veteránautót tartson, jól járhat. Ha vigyáz a most megszerzett régiségre, garantáltan többért tudja majd eladni, mint amennyiért vette.

Ausztrália azonban már csak abban bízhat, hogy a villanyautók rohamos terjedése megroppantja a hagyományos autók piacát, ami talán csődbe taszítja az ágazat néhány nagy cégét is. Ez utat nyithatna azelőtt, hogy az elektromos meghajtásra alapozva a semmiből újjáépítsék a nemzeti autógyártást.

Forrás: napi.hu

You may also read!

SKODA ENYAQ iV frissítés

Nem túl elegánsan frissítik a SKODA ENYAQ iV-ot

A Skoda frissíti a már ügyfeleknél lévő Skoda ENYAQ-okat az új ME3 szoftver verzióval. Ez az optimalizált akku menedzsmenttel

Read More...
drágább üzemanyag

Szerdától emelkedik az üzemanyag piaci ára

Szerdától a benzin és a gázolaj piaci ára is emelkedni fog. A benzin esetében ez bruttó 3 forintot jelent

Read More...
Tragacsot vegyenek

Folytatódik a ritka járművekre vadászó család története

A Viasat Explore kalandcsatornán immár 4. évadába kezd a népszerű dokureality, a Tragacsot vegyenek! A sorozat a Mathewson-család autók körül forgó

Read More...