Kínában nyitott akkumulátor gyárat a BMW

In elektromos autók
BMW akku gyár Kínában

A BMW a Brillance China Automotive Holdings Ltd-vel együttműködve nyitott akku gyárat Shenyangban. A gyár a BMW 5 plug-in hibrid változatát is gyártó dadong-i üzemet fogja ellátni akkuval.

BMW akku gyár Kínában

A BMW-nek ez már a harmadik akku gyára német dingolfingi és az amerikai spartanburgi üzem után.

BMW akku gyár Kínában

Ahogy korábban írtuk, Kínában 2018-tól tulajdonképpen csak Kínában készült akkuval szerelt elektromos autókat lehet majd eladni. Micsoda „szerencse” ez a BMW-nek, hogy pont időben – a bejelentés után néhány nappal – lett is egy ilyen üzemük. Tehát pont tudnak majd eladni autókat a térségben.

Oliver Zipse azt nyilatkozta: „2025-re az elektromos BMW-k és MINI-k ealdása a globális értékesítés 15 és 25 százaléka között lesz.”

A BMW számára nagy lépéselőny, hogy házon belül fejlesztik és gyártják az akkumulátorokat. Ezzel hatalmas technológiai tudásra tesznek szert.

Hogy készül az akku

BMW akku gyár Kínában

A nagy feszültségű akkumulátorok gyártása két szakaszra bontható. Az első szakaszban egy teljesen automatizált folyamat lítium-ion cellákat hoz létre, amik nagyjából egy papír kötésű könyv méretűek. Ezeket ellenőrzik és egy nagyobb egységgé fűzik össze, amit akku modulnak neveznek.

BMW akku gyár Kínában

Az akku modulokat ezután összeállítják  a csatlakozókkal, vezérlő egységekkel és hűtő egységekkel egy alumínium házban. Az alumínium ház mérete és formája, csakúgy mint a felhasznált akku modulok száma az autó típustól függ.

BMW akku gyár Kínában

Amint korábban olvashatták, a BMW szeptemberig 68.687 elektromos autót értékesített. Év végere pedig el akarják érni a 100.000-es bűvös határt.

You may also read!

árpád hídi baleset

Mi akadályozhatta volna meg az Árpád hídi balesetet?

Az utóbbi tíz év alatt meghétszereződött a 180 kW-nál erősebb autók száma hazánkban, írja a Bank360.hu. Az ilyen autókkal

Read More...
drágább üzemanyag

Péntek előtt tankoljunk!

Nincs megállás az üzemanyagárakban. A benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is emelkedik péntektől, ami várhatóan a kutakon lévő

Read More...
Lexus LC 500

Ihletett különkiadás készült a legszebb Lexusból

Inspiration Series: így nevezi az LC 500 kupé és kabrió szigorúan limitált példányszámban készülő különkiadását a Lexus. Aki helyet

Read More...
Verified by MonsterInsights