Kínában nyitott akkumulátor gyárat a BMW

In elektromos autók
BMW akku gyár Kínában

A BMW a Brillance China Automotive Holdings Ltd-vel együttműködve nyitott akku gyárat Shenyangban. A gyár a BMW 5 plug-in hibrid változatát is gyártó dadong-i üzemet fogja ellátni akkuval.

BMW akku gyár Kínában

A BMW-nek ez már a harmadik akku gyára német dingolfingi és az amerikai spartanburgi üzem után.

BMW akku gyár Kínában

Ahogy korábban írtuk, Kínában 2018-tól tulajdonképpen csak Kínában készült akkuval szerelt elektromos autókat lehet majd eladni. Micsoda „szerencse” ez a BMW-nek, hogy pont időben – a bejelentés után néhány nappal – lett is egy ilyen üzemük. Tehát pont tudnak majd eladni autókat a térségben.

Oliver Zipse azt nyilatkozta: „2025-re az elektromos BMW-k és MINI-k ealdása a globális értékesítés 15 és 25 százaléka között lesz.”

A BMW számára nagy lépéselőny, hogy házon belül fejlesztik és gyártják az akkumulátorokat. Ezzel hatalmas technológiai tudásra tesznek szert.

Hogy készül az akku

BMW akku gyár Kínában

A nagy feszültségű akkumulátorok gyártása két szakaszra bontható. Az első szakaszban egy teljesen automatizált folyamat lítium-ion cellákat hoz létre, amik nagyjából egy papír kötésű könyv méretűek. Ezeket ellenőrzik és egy nagyobb egységgé fűzik össze, amit akku modulnak neveznek.

BMW akku gyár Kínában

Az akku modulokat ezután összeállítják  a csatlakozókkal, vezérlő egységekkel és hűtő egységekkel egy alumínium házban. Az alumínium ház mérete és formája, csakúgy mint a felhasznált akku modulok száma az autó típustól függ.

BMW akku gyár Kínában

Amint korábban olvashatták, a BMW szeptemberig 68.687 elektromos autót értékesített. Év végere pedig el akarják érni a 100.000-es bűvös határt.

You may also read!

rally 2022 felfedezettje

Egy álmot élek meg!

Tegnap volt az Érd Arénában a Magyar Rally Országos Bajnokság 2022 Díjkiosztó Ünnepsége, ahol kategóriádban 3. helyen zártad a

Read More...
olcsóbb üzemanyag

Szerdától ismét csökkennek az üzemanyagárak

A novemberi hónap utolsó napján is csökkennek a hazai üzemanyagárak. A beszerzési árat tekintve a benzin bruttó 11 forinttal

Read More...
BMW 3.0 CSL

Az 50 éves BMW M Gmbh a BMW 3.0 CSL-lel ünnepel

A limitált verzióból 50 darab készül három hónap alatt gondos odafigyeléssel, sok kézi munkával. Az utastér szénszál-erősítésű műanyagból készül

Read More...