Erőtől duzzad, de jól áll neki? – Mercedes S-Class Cabriolet

In bemutató
Mercedes S-Class Cabriolet

2018 január végétől érkezik az európai szalonokba a Mercedes S osztály kupé és kabrió frissített változata. A „bejött az élet” és magamutogató pozőrség egyik fő kelléke lehet a típus továbbra is. De mint autó, mindenképpen kiemelkedő, főleg a csúcs ragadozó, az AMG S 65 Cabriolet.

Mercedes S-Class Cabriolet

Őszintén szólva már láttunk szebb Merci kupét és kabriót, de erről biztosan megoszlanak a vélemények. A ránfelvarrott S osztály két ajtós változata nekem kicsit bumszli. Elől is inkább az agresszivitás kapott hangsúlyt, kevésbé a kecsesség. Persze 630 lóerőnél és 1000 Nm nyomatéknál ez érthető is lenne. De ezen a szinten talán kívánatosabb, ha nem virít minden négyzet-centiméterről, hogy „én nagyon erős vagyok ám!”. Ahogy tovább nézegettem, arra jutottam, hogy a hűtőmaszk rontja el az összképet. 

A Maybach 6 Cabriolet-nál ezt milyen jól eltalálták. De szerintem az előző modell is szebb volt. A kupé még rendben, főleg az AMG, az szóljon erről. De a kabrió kecsességét is feláldozni ezen az oltáron, nem tudom.

Mercedes S-Class Cabriolet
Hátulról arányosabb a forma

Technikailag az S osztály jellemzőit tudja. Az egyik “nagyon fontos” extra a 47 Swarowski kristályból álló fényszóró 3332 euróért. Ami tényleg hasznos a kabrióban, az a 773,5 eurós nyak melegítő.

Mercedes S-Class Cabriolet
A belső fejedelmi kényelemmel vesz körül

Mennyibe kerül a fényűzés?

A kupék közül a leggyengébb az S450 4MATIC 3.0 literes V6-os motorral és 367 lóerővel 101.655 eurótól indul. A legdurvább pedig az AMG S 65 6.0 literes v12-es motorral és 630 lóerővel. Itt az induló ár 257.456 euró.

You may also read!

Peugeot 205

Negyven éves a Peugeot 205

Minden nagy kultúrközösség történetében szerepel egy mitikus alak, aki megmenti népét a fenyegető hanyatlástól, és kiutat mutat a viszontagságok

Read More...
Rebenland Rallye

Mesébe illő környezetben

Nehéz, de annál izgalmasabb ausztriai versenyen van túl a Solid Racing Team Ladás párosa, a Kállai Tamás – Szilassy

Read More...
olcsóbb gázolaj

Péntektől olcsóbb lesz a gázolaj nagyker ára

A Brent olaj árának zuhanása kapcsán nagyobb mértékű üzemanyagár csökkenésre számítottunk, de lássuk a tényeket. Péntektől a benzin nagykereskedelmi

Read More...